image

FBI: mensen begrijpen risico cybercrime niet

maandag 6 oktober 2014, 10:17 door Redactie, 5 reacties

Mensen begrijpen het risico van cybercrime en cyberspionage niet, zo heeft FBI-directeur James Comey gisterenavond tijdens het televisieprogramma 60 Minutes laten weten. De manier waarop mensen achter hun computer werken of sociale media bijhouden zou het lastig maken om het gevaar te zien.

"Het internet is de gevaarlijkste parkeerplaats die je je maar kunt voorstellen. Maar als je 's avonds de parkeerplaats van de supermarkt oversteekt, is je gevoel van gevaar verscherpt. Je staat rechtop, je loopt snel. Je weet waar je naar toe gaat, je zoekt naar licht", aldus Comey. Op het internet lopen mensen volgens de FBI-directeur de hele dag op deze spreekwoordelijke parkeerplaats rond, zonder na te denken over wat voor bijlagen ze openen en websites ze bezoeken.

Dat gedrag maakt het volgens Comey eenvoudig voor de 'bad guys' om toe te slaan. Als advies waarschuwt hij dan ook voor het openen e-mailbijlagen. Hij vergelijkt het ontvangen een e-mail zelfs met iemand die op de deur klopt. "En als je de bijlage opent, zonder door het sleutelgat te kijken om te zien wie het is, heb je de deur open gedaan en een vreemdeling in je leven toegelaten, waar alles is waar je om geeft."

Reacties (5)
06-10-2014, 10:48 door Anoniem
Tje en als je bij de voordeur door het sleutelgat kijkt, komt de FBI door de achterdeur naar binnen gesneaked....

Ik weet zo langszamerhand niet meer wie de bad guys en wie de good guys zijn.
06-10-2014, 11:00 door Anoniem
Jawel hoor

- Open je email standaard in 'platte tekst weergave'
- Blokkeer sowieso 3rd party images en andere items

Weinig sexy maar al een heel stuk veiliger en goed voor je privacy

(want wat je aan ongein en trackers op internet blokkeert wordt 'net zo hard' via de achterdeur van html-mail / emailnieuwsbrief weer ongedaan gemaakt)
06-10-2014, 11:30 door Anoniem
Het is weer security-awareness-maand in de VS...

Op naar de volgende open deur!
06-10-2014, 14:45 door Anoniem
Eerlijk gezegd zou de gemiddelde Intersnert gebruiker zich meer zorgen moeten maken om de FBI/AIVD/NSA agent in de keuken dan de krimmeneel in de voortuin... Wie is de mol ook alweer?
06-10-2014, 20:05 door Anoniem
Ik vind de vergelijking van de heer Comey van het internet als een gevaarlijke parkeerplaats enigszins mank gaan. Alles bij elkaar opgeteld heeft het meer weg van een oorlogszone. De krachten die op je af komen gaan het vermogen van de gemiddelde burger ver te boven. De oplettendheid die nodig is maken een normaal ontspannen leven onmogelijk. En verre van beschermd te worden door de overheid, loop je het risico in het kruisvuur te lopen van de overheid enerzijds en criminelen anderzijds...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.