image

Externe harde schijf vanuit de cloud te beheren

donderdag 9 oktober 2014, 15:24 door Redactie, 3 reacties

Fabrikant Imation heeft naar eigen zeggen de eerste externe harde schijf gelanceerd die vanuit de cloud te beheren is. De IronKey Enterprise H300 beschikt over een cloud-gebaseerde managementconsole waarmee beveiligingsbeleid kan worden ingesteld en het apparaat is te beheren en uit te rollen.

Zo is het mogelijk om de schijf op afstand te wissen of uit te schakelen. De harde schijf gebruikt zelf AES 256-bit hardwarematige versleuteling en is beschikbaar als 500GB en 1TB model. "Onze producten gebruiken de exclusieve IronKey Cryptochip om inloggegevens en de encryptiesleutel op te slaan om te voorkomen dat zelfs de meest hardnekkige hackers toegang tot de versleutelde content op de harde schijf krijgen", zegt Mats Nahlinder van Imation.

In het geval een gebruiker zijn wachtwoord verliest zou het nog steeds mogelijk zijn om het wachtwoord te resetten zonder dat de inhoud van de harde schijf wordt gewist. De 500GB-versie kost 199 dollar, de 1TB-versie 249 dollar. Het cloudbeheer kost 24 dollar per jaar, maar het is ook mogelijk om de harde schijf zonder deze dienst af te nemen.

Reacties (3)
09-10-2014, 15:55 door vimes - Bijgewerkt: 09-10-2014, 15:55
Wie zit hier nou op te wachten behalve Imation zelf? De veiligste externe schijf is nog steeds een externe schijf waar je alleen zelf bij kan. Elke andere toegangsweg is een risico. Over het meelezen van Imation nog maar niet gesproken.

En waarom moet ik nu opeens weer aan de 'click-of-death' denken...
09-10-2014, 16:05 door Briolet
In het geval een gebruiker zijn wachtwoord verliest zou het nog steeds mogelijk zijn om het wachtwoord te resetten zonder dat de inhoud van de harde schijf wordt gewist.
.

Wat heeft een wachtwoord voor nut, als je het gewoon kunt resetten? Dat klink niet erg betrouwbaar.
10-10-2014, 08:39 door beaukey
Niet waar. Standaard OPAL compliant Self Encrypting Drives zijn al een paar jaar vanuit "de Cloud" (wat betekend dat eigenlijk?) te beheren. Bijvoorbeeld: https://www.wave.com/products/wave-cloud-2014
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.