image

Helft bedrijven verbiedt Facebook onder werktijd

vrijdag 29 maart 2013, 14:20 door Redactie, 4 reacties

Amerikaanse en Britse bedrijven stellen strenge regels wat werknemers op internet mogen doen, maar bij bijna de helft van de organisaties zijn er geen maatregelen om het beleid na te leven. Als het gaat om internetgebruik staat online gokken bovenaan, gevolgd door het streamen van muziek en video's. Ook het downloaden van media is bij 60% van de organisaties met internetbeleid niet toegestaan.

Persoonlijk e-mailgebruik wordt bij een kwart van de bedrijven niet toegestaan, terwijl chatten onder werktijd bij 38% 'not done' is. Facebook, Twitter en bloggen wordt bij de helft als verboden activiteiten bestempeld. Winkelen onder werktijd volgt met 44%.

"Het is alarmerend om te zien dat bedrijven bet blokkeren van sociale mediasites belangrijker vinden dan gebruikers die online shoppen", aldus beveiligingsbedrijf Webroot in een nieuw rapport.

Browser
De beveiliger waarschuwt dat de webbrowser nog altijd de zwakste schakel is binnen organisaties. Lekken in browserplug-ins zoals Java, Flash en Adobe Reader zijn een voorname oorzaak waardoor bedrijfsnetwerken worden gehackt. 88% van de ondervraagde bedrijven ziet het internetgebruik van werknemers als een risico om met malware besmet te raken.

Toch vonden de meeste incidenten vorig jaar plaats via phishingaanvallen, en niet via drive-by downloads. Hierbij gebruiken aanvallers beveiligingslekken in populaire programma's en plug-ins om computers met malware te infecteren.

Reacties (4)
29-03-2013, 20:19 door Anoniem
De beveiliger waarschuwt dat de webbrowser nog altijd de zwakste schakel is binnen organisaties.
Nee hoor, de eindgebruiker blijft de zwakste schakel.
31-03-2013, 15:05 door Anoniem
Lol, ik Twitter alleen maar met mede beveiligers bij andere bedrijven, meestal over werkgerelateerde zaken. Social media kan prive zijn, maar kan ook nuttig zijn voor de werkzaamheden die je verricht. Bijvoorbeeld info uitwisselen over nieuwe malware en dergelijke tbv log analysis. Bij mij zou een verbod op social media gebruik ten koste gaan van mijn werkzaamheden.
01-04-2013, 01:16 door Anoniem
Om gebruik van social media tegen te gaan moet je slechts een handjevol sites opnemen in de blocklist. Om webshops te blocken miljoenen. Het is dus makkelijker om social media te blocken. Bovendien zullen de meeste mensen veel meer tijd spenderen aan social media dan aan shoppen.
01-04-2013, 20:52 door Mr.Robot
Social media blocken voor je werknemers in 2013 is redelijk nutteloos, bijna iedereen kan hetzelfde maar dan wat langzamer op zijn of haar smartphone. Het uploaden van foto/video naar social media is misschien wel een goed idee om data lekkage te voorkomen, maar daar heb je dan weer geavanceerde web filters voor nodig.
Gewoon duidelijke doelen stellen voor je werknemers en schieten ze daar te kort hebben ze misschien te veel zitten internetten, dat leren ze na 3 keer een slechte beoordeling ook wel af, ergens anders.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.