image

Mozilla voorziet Firefox OS van private browsing

zaterdag 18 oktober 2014, 10:55 door Redactie, 0 reacties

Mozilla zal binnenkort een update voor Firefox OS uitbrengen waardoor het mobiele besturingssysteem private browsing ondersteunt. Via deze optie kunnen gebruikers op internet surfen zonder dat er iets van de surfactiviteiten wordt opgeslagen, zo laat Mozilla-topman Asa Dotzler weten.

De optie is al geruime tijd in Firefox-versies voor de desktop en mobiele telefoon beschikbaar, maar ontbrak op Firefox OS. "Mensen willen misschien in de toekomst verlovingsringen op een Firefox OS-telefoon kopen. :)", aldus één van de ontwikkelaars in januari 2013. Daarna bleef het lange tijd stil, maar de ontwikkelingen zijn nu verder gevorderd. Eén van de laatste hindernissen is hoe de optie aan de voorkant voor gebruikers zal worden weergegeven.

Wanneer de optie daadwerkelijk in Firefox OS beschikbaar zal zijn is nog onbekend. Firefox OS is een mobiel besturingssysteem dat zich vooral op opkomende markten richt. Telefoons met het besturingssysteem worden door 13 telecomaanbieders in 24 verschillende landen aangeboden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.