image

NSA onderzoekt bijbaan NSA-topman bij IT-beveiligingsbedrijf

zaterdag 18 oktober 2014, 17:24 door Redactie, 2 reacties

De NSA is een intern onderzoek gestart naar de bijbaan van Patrick Dowd, de Chief Technical Officer van de Amerikaanse inlichtingendienst. Dowd werk namelijk voor IronNet Cybersecurity, het Amerikaanse beveiligingsbedrijf dat door de voormalige NSA-directeur Keith Alexander is opgericht.

Volgens een overeenkomst mag Dowd 20 uur per week voor het bedrijf van zijn voormalige baas bij de NSA werken. De overeenkomst zou niet in strijd met de Amerikaanse wetgeving zijn, maar wordt nu wel door de NSA onderzocht. Verschilleden inlichtingenfunctionarissen laten tegenover Reuters weten dat ze geen andere gevallen kennen waarbij een hooggeplaatste functionaris gelijktijdig voor een bedrijf in de private sector mocht werken. Dit zou namelijk voor belangenverstrengeling kunnen zorgen.

Alexander laat in een reactie weten dat Dowd ook bij IronNet Cybersecurity aan de slag wilde, maar hij dit niet zag zitten en vond dat Dowd bij de NSA moest blijven. De voormalige NSA-baas erkent dat de overeenkomst wat vreemd is, maar stelt dat een eventueel vertrek van Dowd slecht voor de NSA en het land zou zijn. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf van Alexander in het nieuws komt. Eind juni ontstond er grote ophef toen bekend werd dat Alexander de diensten van zijn bedrijf voor 1 miljoen dollar per maand aan banken probeert aan te bieden.

Reacties (2)
18-10-2014, 23:06 door Anoniem
NSA, you can check out any time, but you can never leave.
19-10-2014, 10:25 door VriendP
Die hebben duidelijk het beste met ons voor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.