image

Microsoft: verlopen virusscanner zo goed als waardeloos

woensdag 12 november 2014, 16:41 door Redactie, 5 reacties

Consumenten die een virusscanner gebruiken die verlopen is lopen bijna evenveel risico om met malware besmet te raken als mensen die helemaal geen anti-virussoftware hebben geïnstalleerd, zo blijkt uit onderzoek van Microsoft. Volgens de softwaregigant komt het vaak voor dat consumenten bij de aanschaf van een nieuwe computer over een probeerversie van een anti-viruspakket beschikken die na bepaalde tijd verloopt.

Vervolgens moet er voor de virusscanner worden betaald, wat niet altijd gebeurt. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken biedt de verlopen anti-virussoftware nauwelijks bescherming, zegt Microsofts Tim Rains. Systemen met een verlopen anti-viruspakket hebben vier keer meer kans om met malware besmet te raken dan computers waarvan de virusscanner wel up-to-date is. Het verschil met computers zonder virusscanners bedraagt slechts 2 procentpunten. Rains raadt consumenten dan ook aan om te controleren of ze wel over up-to-date beveiligingssoftware beschikken.

Image

Reacties (5)
12-11-2014, 16:54 door Anoniem
De eigen virusscanner van Microsoft is niet veel beter dan zo'n verlopen probeerversie van een ander product. Dit neemt niet weg dat het erg prettig zou zijn als nieuwe PC's zouden worden afgeleverd zonder probeerversies van allerlei ongevraagde rommel die men eerst maar eens moet zien te verwijderen voordat men met de nieuwe aanwinst aan de slag kan.
12-11-2014, 21:37 door Anoniem
Ik ben het daar roerend mee eens, de eigen antivirusscanner is zo goed als waardeloos, een goed antiviruspakket hoeft niet duur te zijn, neem een gratis pakket of koop een pakket dat je op 3 PC's mag installeren en deel de kosten!
Als je dan ook nog eens kijkt of je een aanbieding kan pakken, downloaden van een betrouwbare zaak is vaak veel goedkoper en je hebt het gelijk!
Zo heb je voor een redelijk bedrag een compleet pakket, doen dus!
13-11-2014, 09:35 door Mysterio
4 keer meer kans. Hmmm... nog steeds geen 2,5% kans. Ik vraag me toch af of je dan een businesscase hebt. ;)
13-11-2014, 09:38 door Anoniem
Anoniem: #1 virusscanner Microsoft zo goed als waardeloos period.
Anoniem: #2 alle virusscannners zo goed als waardeloos.
14-11-2014, 22:41 door Anoniem
Microsoft moet Windows gewoon veiliger maken zodat de doorsnee consument er normaal mee kan omgaan net als b.v. Android of Linux. Windows kost een hoop en nog regelmatig onderhoud zelf doen.

Bibi
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.