image

Microsoft fikst 'Blue Screen of Death' patch

woensdag 24 april 2013, 10:13 door Redactie, 3 reacties

Microsoft heeft een beveiligingsupdate die bij Windows-gebruikers het gevreesde 'Blue Screen of Death' toonde opnieuw uitgebracht. Tijdens de patchcyclus van april publiceerde Microsoft Security Bulletin MS013-036, voor drie problemen in de Kernel-Mode Driver waardoor een aanvaller met geldige inloggegevens zijn rechten op een computer kon verhogen.

De update zorgde bij een onbekend aantal gebruikers ervoor dat de computer niet meer werkte en allerlei foutmeldingen gaf, waaronder het Blue Screen of Death. Vanwege de problemen besloot Microsoft de patch terug te trekken en te vervangen door een update die twee van de drie problemen verhielp.

Inmiddels is er nu een nieuwe update beschikbaar die geen problemen meer zou veroorzaken en automatisch via Windows Update wordt uitgerold. Wie Automatische Updates heeft uitgeschakeld krijgt het advies de update zelf te installeren.

Reacties (3)
24-04-2013, 13:02 door Rasalom
Ik ben net weer een beetje geïnstalleerd. Vanavond voor alle zekerheid toch maar even een backup maken voor ik deze gok weer waag. Je bent toch zo weer een paar dagen onder de pannen om de shit van zo'n update te herstellen.
24-04-2013, 15:45 door Anoniem
@Rasalom:

Gebruik toch een of andere Linux distributie,bijv. Ubuntu.
Ik gebruik al 10 jaar Linux en heb nooit problemen,bovendien is de gebruikersinterface leuk en net zo gemakkelijk te leren als die van Windows.
Ook nooit geen virus o.i.d.
Doe je voordeel zou ik zeggen,het is ook nog gratis
Succes
14-05-2013, 16:01 door Rasalom
Gebruik toch een of andere Linux distributie,bijv. Ubuntu.
Maar die was dan ook niet gecrashed, de Windows partitie was de draad kwijt, niet de Linux partitie. Maar dat terzijde, ook Linux heeft wel eens het nodige werk opgeleverd met een update.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.