image

Britten gewaarschuwd voor onbeveiligde IP-camera's

donderdag 20 november 2014, 15:59 door Redactie, 1 reacties

De Britse privacywaakhond ICO heeft Britten gewaarschuwd voor onbeveiligde IP-camera's die via internet voor iedereen toegankelijk zijn. Aanleiding is een Russische website waarop de onbeveiligde IP-camera's zijn geïndexeerd. Het probleem volgens de ICO is dat consumenten het standaard fabriekswachtwoord niet wijzigen als ze de apparaten op internet aansluiten.

"Dit is een dreiging waar we allemaal bewust van moeten zijn en maatregelen tegen moeten nemen", aldus Simon Rice van de ICO. Hij adviseert consumenten die een nieuwe camera of ander apparaat kopen om meteen het wachtwoord te wijzigen en een sterk wachtwoord in te stellen. Ook al zijn de beelden vaak via obscure webadressen te bekijken, biedt dit geen bescherming.

Er is namelijk allerlei software aanwezig om op het internet naar kwetsbare apparaten te zoeken. In sommige gevallen zijn de camera's via niets meer dan een zoekmachine te vinden. "Als je een camera in je huis hebt en niet van plan bent om de beelden over internet te bekijken, dan kun je beter de instellingen wijzigen en de optie uitschakelen om de beelden op afstand te bekijken", adviseert Rice.

Reacties (1)
21-11-2014, 08:28 door Anoniem
De meesten kopen zo'n cam omdat ze dan vanaf het Internet hun huis of zo in de gaten kunnen houden, het advies omdat uit te zetten is dan ook een dom advies want dat zullen maar weinigen opvolgen. Het probleem zijn de fabrikanten, die bouwen wel een webserver in zo'n cam maar voorzien deze niet van de juiste veiligheidsmaatregelen. Een versleutelde verbinding is op vrijwel geen enkel model een optie en dat is juist het grote probleem. Dit kan met een software update prima te verhelpen zijn maar of dat zal gebeuren is een kleine kans.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.