image

Amerikaan bekent verkoop van RAT die 500.000 pc's besmette

zondag 23 november 2014, 10:42 door Redactie, 0 reacties

Een 24-jarige Amerikaan heeft bekend de Blackshades Remote Acces Tool (RAT) te hebben verkocht waarmee meer dan 500.000 computers wereldwijd werden geïnfecteerd, zo laat het Amerikaanse Ministerie van Justitie weten. Via de RAT hadden de gebruikers volledige controle over de besmette computers van hun slachtoffers. Zo konden ze bijvoorbeeld met de webcam meekijken en toetsaanslagen opslaan.

Tussen september 2010 en april 2014 zou de verkoop van Blackshades 350.000 dollar hebben opgeleverd. De RAT werd door duizenden mensen in meer dan 100 landen gekocht. De Amerikaan die nu heeft bekend gebruikte Blackshades zelf en was daarnaast verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van de RAT. Ook gaf hij Blackshades-gebruikers technische ondersteuning. De man kan wegens "samenzweren tot computerhacking" een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar krijgen.

In mei van dit jaar vond er een internationale operatie tegen Blackshades-gebruikers plaats. De Nederlandse politie deed bij 34 woningen huiszoekingen waarbij niemand werd aangehouden. Wel werd er op 96 computers en laptops, 18 mobiele telefoons, 87 USB-sticks en harde schijven en 55 andere gegevensdragers beslag gelegd. In België vonden 70 huiszoekingen plaats. Eerder werd in deze zaak al één van de vermeende Blackshades-ontwikkelaars aangehouden, maar deze man ontkent.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.