image

VVD bezorgd over privacy in Rotterdamse binnenstad

dinsdag 2 december 2014, 13:21 door Redactie, 13 reacties

De VVD heeft het college van Rotterdam vragen gesteld over plannen van de gemeente om mensen in de binnenstad via wifi en bluetooth te monitoren. Door het opvangen van de signalen wordt van passanten straks vastgelegd hoe lang en waar zij zich precies bevinden.

Hierdoor krijgt de gemeente inzicht in de verblijfstijd van bezoekers. Volgens het bureau dat de sensoren plaatst is hierbij de anonimiteit gewaarborgd. De VVD-fractie wil nu weten waarom er is gekozen om de gegevens op deze privacygevoelige wijze te meten, op welke wijze de privacy van binnenstadbezoekers gewaarborgd wordt en wat de kosten van deze sensoren zijn. Aanstaande donderdag 4 december wordt het onderwerp door het college besproken.

Reacties (13)
02-12-2014, 13:28 door Anoniem
DE VVD!
Gevalletje; Spuit 11 geeft modder.; wel heel modieus dat ze meedoen ;)
02-12-2014, 13:38 door Anoniem
Waarom is dit wel een probleem en, bijvoorbeeld, de ov-chipkaart niet? Zeker gezien Rotterdam de eerste stad was waar de ov-chipkaart, tegen eerdere beloftes in, verplicht gesteld werd. Dus, VVD, leg eens uit waarom jullie nu wel wakker geworden zijn? Gaan jullie alleen hier tegenin omdat dat lekker makkelijk is en laten jullie de ov-chipkaart en het nummerbordparkeren links liggen omdat dat toch net te moeilijk is (geworden, door eigen laksheid)?
02-12-2014, 14:04 door Anoniem
Gelukkig kan het ook gewoon uit. En dat staat het dus ook...
02-12-2014, 14:41 door Preddie
Elke vierkante centimeter van Rotterdam staat op de camera. Vanuit de controle posten kan men gewoon mee lezen met alles wat je in je handen hebt...... Dit lijkt mij toch iets verder gaan als WIFI en bluetooh....

Overigens gebeurd een zelf iets in Eindhoven, maar dan verscholen in een project dat zogenaamd Stratum aantrekkelijker wil maken. Vervolgens wordt op je elke vierkante centimeter gevolgd met een camera en worden o.a. bluetooth en wifi gegevens verwerkt maar ook andere gegevens die men met sensoren meet ....

persoonlijk vind ik het enge ontwikkelingen zeker omdat een gemeente dit toestaat. Met dergelijke kennis in je achterhoofd kom je dus niet meer met een fijn gevoel in die omgeving ....
02-12-2014, 14:45 door Anoniem
Wat Nou Privacy?

Vpro Thema, 27 okt 2010
http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/60441/Vpro_Thema.html

In het centrum van Rotterdam, plus inmiddels in ongeveer het hele gekoppelde openbaar vervoer daar, kan je allang geen stap meer zetten zonder in digitaal veelvoud gezien en door de hele stad gevolgd te worden.

Sterker nog, ..(cliffhanger)..
kijk maar naar het eindshot van deze docu
(plusminus en als ik me niet vergis) .

Wat wifi daar nog aan toevoegt zijn waarschijnlijk hooguit de zwarte gaatjes waar de achterlijk vele camera's net geen bereik meer hebben.

Mocht je het vergeten zijn,
de privacy nachtmerrie die we nu nationaal moeten verduren is in deze proefballonstad onder bewind van ... van de ... (partij) begonnen.
Bewust met en onder het motto het opzoeken van de wettelijke grenzen (ook wel bekend van 'langs de kaders van de wet').

Sindsdien is het zoeken naar mazen in de wet (in alle openheid) niet langer voorbehouden aan criminelen. Controlerende en besturende overheden hebben de smaak goed te pakken.
De burger heeft het nakijken. Tenzij,... ook maar meedoen dan? Op welk vlak? Brutaal meebelazeren of de rug recht en juist eindelijk een keer oprecht protesteren tegen?
02-12-2014, 16:15 door Anoniem
Onze (nieuwste) grote vriend China, kan trots zijn ... hebben al die op en neer vliegende hotshots toch niet voor niets een verse Tibetaanse lever/nier ontvangen ;P
02-12-2014, 19:03 door Anoniem
Huh? De VVD die surveillance op afstand bekritiseerd?
Laat dat Rutte, Teeven of Opstelten maar niet horen, want dat wordt weer "gedoe."

Misschien moet dat bedrijf het T-woord eens in de mond nemen, dat werkt (aantoonbaar) beter!
Niet alleen bij de VVD trouwens...
02-12-2014, 19:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-12-2014, 19:59 door Anoniem
Wat schattig en aandoenlijk van de partij die de afgelopen periode elke mogelijkheid heeft aangegrepen om privacy uit te bannen, onder het nimmer te expliciteren mom van terrorisme en/of fraudebestrijding. Het enige dat je kunt hopen is dat de partij er eindelijk achter komt dat de illusie van (met name het GEVOEL van) veiligheid te veel geld kost en eigenlijk nauwelijks iets positiefs oplevert. Welcome to the real world, vvd!
02-12-2014, 20:09 door Anoniem
Door Hyper:De VVD is één van de partijen die onze privacy het afgelopen decade het meest om zeep heeft geholpen.
Wow, dat hebben ze dan snel gedaan:
Decade: (tijdrekening), (eenheid) tijdperk met een duur van 10 dagen. http://nl.wiktionary.org/wiki/decade
Ik denk dat je decennium bedoelt. Engelse woorden betekenen lang niet altijd hetzelfde in het Nederlands. ;-).
03-12-2014, 11:17 door Anoniem
De VVD-fractie wil nu weten waarom er is gekozen om de gegevens op deze privacygevoelige wijze te meten

Omdat terrorisme, kindermisbruik.

Dat was toch niet zo'n moeilijk antwoord?

Peter
03-12-2014, 15:53 door Profeet
Ik mag wel hopen dat ze dan Stalking as a Service afnemen en niet weer zelf het wiel gaan lopen uitvinden ;).
https://www.youtube.com/watch?v=BcvxD7p4Suw
04-12-2014, 10:57 door Anoniem
Ik denk dat dit een goedbedoeld initiatief is van een lokale afdeling van de VVD die een positief signaal wil afgeven aan de bevolking om iets te doen aan het afnemende vertrouwen in de VVD in het algemeen.

Leuk geprobeerd, maar missie mislukt zou ik zeggen........

Een VVD die zich zorgen maakt om onze privacy....... Ik ben even op de kalender gaan kijken of het al bijna 1 april was...... Wat een grap......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.