image

Man aangeklaagd voor stelen 400.000 bestanden ex-werkgever

maandag 8 december 2014, 16:06 door Redactie, 0 reacties

Een 32-jarige Amerikaanse handelaar in futures is in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens het stelen van meer dan 400.000 bestanden van zijn voormalige werkgever, waaronder handelsgeheimen, broncode voor elektronisch handelen, strategieën en ander intellectueel eigendom.

De man werkte sinds 2004 voor het niet nader genoemde handelsbedrijf in Chicago. In maart van dit jaar vertrok hij echter bij de onderneming. Volgens de aanklacht zou de handelaar in oktober vorig jaar bestanden van het netwerk op een usb-stick hebben gekopieerd, waaronder handelsalgoritmen, strategieën en analyses. Een week later zou de man opnieuw bedrijfsgegevens van het netwerk via zijn usb-stick hebben meegenomen.

Op 24 februari van dit jaar kopieerde de handelaar zelfs meer dan 400.000 bestanden van de broncoderepositories en zette die volgens de aanklacht op zijn eigen usb-stick. Een aantal dagen later vertrok de handelaar bij de onderneming en besloot met een bedrijf dat hij in de tussentijd had opgezet ook in futures te gaan handelen. De 32-jarige Amerikaan is drie keer aangeklaagd wegens de diefstal van handelsgeheimen. Op elke aanklacht staat een gevangenisstraf van 10 jaar en een boete van 250.000 dollar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.