image

Gratis Microsoft virusverwijdertool 7 miljard keer geïnstalleerd

woensdag 10 december 2014, 13:33 door Redactie, 1 reacties

De gratis Malicious Software Removal Tool (MSRT) die Microsoft elke maand via Windows Update op computers installeert is in 2014 meer dan 7 miljard keer geïnstalleerd, wat op 580 miljoen installaties per maand neerkomt, zo heeft de softwaregigant laten weten. De MSRT herkent ruim 220 malware-families.

Detectie van de malware-families wordt op basis van verschillende punten aan de MSRT toegevoegd, waaronder hoe wijdverspreid de malware is. De MSRT zou volgens Microsoft malware van 5,6 miljoen computers hebben verwijderd, maar er wordt niet vermeld of dit per maand of over heel 2014 is. Per maand is waarschijnlijker, omdat de softwaregigant aangeeft dat het één familie begin dit jaar elke maand van 1,8 miljoen computers verwijderde. Een andere familie werd in februari nog van ruim 1 miljoen computers verwijderd.

"De MSRT biedt aanvullende bescherming aan de meerderheid van Windowscomputers, met name voor klanten die geen virusscanner gebruiken", zegt Adrienne Wu van het Microsoft Malware Protection Center. Wu merkt op dat de MSRT geen vervanging voor een volwaardige virusscanner is, maar stelt dat Microsoft via de tool de meest actieve dreigingen kan aanpakken.

Reacties (1)
10-12-2014, 14:56 door Anoniem
"De MSRT herkent ruim 220 malware-families."
( https://www.microsoft.com/security/pc-security/malware-families.aspx )

Goed geregeld zo'n groen https certificaat, het 'telt' alleen niet met mixed content .
Mixed content boosdoener:
http://baymsftvsbl01.dns.microsoft.com/trans_pixel.aspx
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.