image

'VS heeft elite team dat Chinese netwerken hackt'

dinsdag 11 juni 2013, 11:43 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA beschikt over een geheime groep hackers die Chinese netwerken binnendringt. Daarover schrijft het Amerikaanse magazine Foreing Policy. De Chinese autoriteiten klagen al geruime tijd over cyberaanvallen vanuit de Verenigde Staten. "Het blijkt dat de beschuldigingen van de Chinese overheid in principe correct zijn", aldus Foreign Policy.

Volgens een aantal vertrouwelijke bronnen die met het magazine spraken is er binnen de National Security Agency (NSA) een zeer geheime eenheid actief genaamd Office of Tailored Access Operations (TAO). Deze eenheid zou al 15 jaar lang succesvol Chinese computer- en telecomnetwerken weten te hacken, wat waardevolle inlichtingen opleverde.

Ook voor veel NSA-medewerkers is TAO een mysterie, aangezien er een speciale toegang is vereist om de werkplekken van de eenheid binnen het NSA-kantoor te betreden. Naast de bewakers en de dikke stalen deur, is er een oogscan en een zescijferige code vereist om toegang te krijgen.

Inlichtingen
De voormalige NSA-medewerkers die met Foreign Policy spraken stellen dat de missie van TAO eenvoudig is: namelijk het verzamelen van inlichtingen over buitenlandse doelen, door hun computers en telecomsystemen te hacken en gegevens op de machines en al het dataverkeer dat er langs komt te stelen.

TAO zou ook verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van informatie waarmee de VS buitenlandse computers en telecomsystemen via een cyberaanval kan vernietigen of beschadigen. Het succes van de eenheid heeft ook een keerzijde. TAO is inmiddels zo groot geworden en produceert zoveel inlichtingen, dat het bijna onmogelijk is om het te verbergen.

Reacties (6)
11-06-2013, 13:42 door Sarodj
En de beerput gaat steeds verder open...
Leuk dat de gemiddelde Nederlander nog steeds zegt: ik heb niets te verbergen.
11-06-2013, 14:57 door john west
Nog even dan krijgen we computers en enkele groepen zoals NSA TAO ??? ??? ??? die zeggen wat wij moeten doen.
Skynet in wording,mensen als weg werp product.
11-06-2013, 15:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-06-2013, 15:12 door Anoniem
NSA TAO interessant ! Ik ga solliciteren , misschien maak ik wel kans met mijn it diplomaatje .
11-06-2013, 16:32 door dymi-b
Waarom verrast dit "nieuws" me niet? De beschuldigingen heen en weer zullen toch niet zomaar uit de lucht komen vallen?
11-06-2013, 17:11 door Anoniem
Door john west: Nog even dan krijgen we computers en enkele groepen zoals NSA TAO ??? ??? ??? die zeggen wat wij moeten doen.
Skynet in wording,mensen als weg werp product.
Het is maar wat je er zelf van maakt, als je weinig tot niets op het net knalt, kunnen er ook geen Zoeken(-in-de-)Berg, nerds, geeks, hackers en ander gespuis zonder eigen leven bij.

Ik maak me veel meer zorgen over het feit dat niet ikzelf, maar vooral onze politici, cruciale instellingen (van de zorg tot de bank en belastingdienst) en al die andere systeempjes waar je in geregistreerd staat met allerlei persoonlijke informatie blijkbaar wagenwijd openstaan voor nieuwsgierige neusjes. En daar horen we niets over... :[
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.