image

Pentagon wil 23 miljard aan cybersecurity uitgeven

dinsdag 11 juni 2013, 14:48 door Redactie, 2 reacties

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie wil de komende vijf jaar 23 miljard dollar uittrekken om eigen netwerken te verdedigen en de netwerken van andere landen en organisaties aan te kunnen vallen. Dat blijkt uit documenten die in handen van persbureau Bloomberg kwamen. Tot en met 2018 gaat het jaarlijks om een bedrag van iets meer dan 4 miljard dollar.

9,3 miljard dollar is gereserveerd voor informatiesystemen om hackers buiten te houden en verstoringen van de Pentagon-systemen te voorkomen. 8,9 miljard dollar gaat naar cyber-operaties, wat bestaat uit de ontwikkeling van zowel defensieve als offensieve mogelijkheden.

In het budgetvoorstel van de Amerikaanse Luchtmacht wordt gesteld dat het geld zal worden gebruikt voor 'offensieve cyberspace operaties' die nodig zijn om netwerken, telefoonsystemen, geïntegreerde luchtdefensiesystemen, elektronische oorlogsoperaties en commando en controlesystemen van vijanden aan te vallen.

Reacties (2)
11-06-2013, 22:21 door Anoniem
Het grootste gevaar voor de wereldwijde veiligheid is... de verenigde staten van amerika. Wie had dat nou gedacht?
12-06-2013, 12:05 door straat18
Ja zou ik ook zeggen

"Het Amerikaanse Ministerie van Defensie wil de komende vijf jaar 23 miljard dollar uittrekken om eigen netwerken te verdedigen"

Ze willen gewoon 23 miljard eruit halen om hun techniek nog te verbeteren hoe ze de wereld nog beter kunnen bespioneren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.