image

Snowden smokkelde NSA-geheimen mee op USB-stick

vrijdag 14 juni 2013, 10:39 door Redactie, 1 reacties

WikiLeaks-klokkenluider Bradley Manning gebruikte een gebrande cd met daarop 'Lady Gaga' geschreven, NSA-klokkenluider Edward Snowden smokkelde de geheimen van de inlichtingendienst mee op een USB-stick, zo hebben onderzoekers nu ontdekt. Het gebruik van USB-sticks zou echter bij de NSA verboden zijn.

Snowden werkte als een systeembeheerder bij de Amerikaanse inlichtingendienst. In die rol zou hij niet alleen toegang tot het NSA computernetwerk hebben gehad, maar ook hebben geweten hoe de netwerken op ongeautoriseerde downloads worden gemonitord. "Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op het USB-stickverbod", zegt een voormalige NSA-functionaris tegenover de LA Times.

Onderzoek
Het onderzoek naar de datadiefstal is nog in volle omgang, maar inmiddels zou de NSA wel precies weten hoeveel documenten door Snowden zijn gekopieerd. Dat vertelt een anonieme bron met kennis van het onderzoek tegen de Amerikaanse krant.

De ontdekking dat er een USB-stick was gebruikt was één van de grote vraagstukken in de zaak. Uit de data die Snowden aan The Guardian en Washington Post verstrekte bleek dat de NSA op grote schaal internetgebruikers aftapt.

Reacties (1)
14-06-2013, 15:25 door SPlid
Yep , moeten ze maar hun secuirty policies afdwingen , dat heb je ervan ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.