image

'Symantec ontslaat 1700 werknemers'

vrijdag 14 juni 2013, 15:11 door Redactie, 4 reacties

Anti-virusbedrijf Symantec zal de komende weken als onderdeel van een bezuinigingsprogramma 1700 man ontslaan. Eerder dit jaar liet Symantec's nieuwe CEO Steve Bennett al weten dat het bedrijf teveel lagen had. Bronnen melden nu tegenover AllThingsD dat de ontslagronde in twee fases zal plaatsen. Deze maand worden duizend medewerkers ontslagen.

De overige 700 ontslagen zullen in juli volgen. Bij elkaar gaat het om zo'n 8% van de 21.500 werknemers die Symantec wereldwijd heeft. Een woordvoerster bevestigt dat het anti-virusbedrijf midden in een reorganisatie zit en dat er inderdaad ontslagen zullen vallen.

Om hoeveel mensen het gaat wordt niet gemeld. Sinds de aankondiging van de ontslagronde steeg het aandeel van Symantec met meer dan één procent.

Reacties (4)
14-06-2013, 15:23 door Anoniem
Ik vindt het triest voor de medewerkers van Symantec/Norton,en ik hoop dat het aantal ontslagen,zeker hier in NL, zal meevallen.Tevens hoop ik ook dat de consumentenondersteuning niet zal verslechteren (langere wachttijden,enz.).De consumentenondersteuning is een vd sterke punten van SymantecNorton,naast de robuuste beveiligingssoftware die tot de beste in de wereld behoort.
14-06-2013, 15:24 door Anoniem
"Sinds de aankondiging van de ontslagronde steeg het aandeel van Symantec met meer dan één procent."

Alleen al die ene zin is om heel droevig van te worden. Zo werkt dat dus tegenwoordig.
14-06-2013, 15:33 door SPlid
Kijk dat maakt me nou misselijk, duizenden raken hun baan kwijt en de beurskoers stijgt.....
Dadelijk zit iedereen op de bank en zijn er geen mensen meer om dingen te kopen en de economie aan te jagen ....

Het enige wat dadelijk nog goede zaken doet is de voedselbank en de lijkbezorgers ("undertakers")

vrij naar den Uyl :
a nation of undertakers
(hij bedoelde entrepreneurs ....
17-06-2013, 08:09 door Anoniem
Gelukkig wordt het maatschappelijk steeds minder acceptabel, dit soort praktijken. Nu nog de beursgenoten. Eigenlijk moet je dit juist afstraffen, massaal mensen ontslaan is eigenlijk een periode van mismanagement.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.