image

Hollywoodster volgde typelessen voor hackerfilm

donderdag 15 januari 2015, 10:00 door Redactie, 11 reacties
Laatst bijgewerkt: 15-01-2015, 14:03

Hollywoodster Chris Hemsworth heeft voor zijn rol in de hackerfilm "Blackhat" typelessen gevolgd, zo liet hij op de Today Show weten. De 31-jarige Australische acteur bekende dat hij in eerste instantie niet goed op een toetsenbord kon typen, maar na een training van tien weken blind kon typen en kennis van code en programmeren had. In de film speelt Hemsworth Nicholas Hathaway, een blackhat hacker die door de overheid wordt ingeschakeld om een netwerk van cybercriminelen op te sporen.

De film is geproduceerd door Michael Mann, die eerder verantwoordelijk was voor kaskrakers als Heat, Miami Vice en The Insider. Mann raakte naar eigen zeggen in hacking geïnteresseerd toen hij over Stuxnet hoorde. Om ervoor te zorgen dat het "hacken" tijdens de film ook realistisch was werd de hulp van Mike Rogers ingeschakeld, hoofd van het Amerikaanse House Intelligence Committee. Alle code en tekst die in de film wordt getypt of getoond zou dan ook echt moeten zijn.

Mann erkent dat het kijken naar mensen die op een toetsenbord typen nogal saai is. De film toont dan ook verschillende keren een "grafische weergave" van een hack, zo laat de producent tegenover Wired weten. Beelden die volgens hem zo realistisch als mogelijk zijn. "Het idee van een datapakket dat binnenkomt en tegen de firewall zegt dat het oké is, maar eigenlijk een verborgen tool bevat met een backdoor. Daarbij gaat de scene de computer in en gebruikt de vorm van een transistor." De film draait vanaf 22 januari in de Nederlandse bioscopen.

Reacties (11)
15-01-2015, 10:52 door Anoniem
zegt op zich ook wel weer veel over hoe serieus ze computersecurity nemen in hollywood. Als een acteur een vechtscene moet doen krijgt de acteur uitgebreide training in martial arts. Moeten ze zich voordoen als komende uit een bepaald land, krijgen ze uitgebreide en langdurige dialecttraining (althans, de A-list acteurs voor de top films). Et cetera, et cetera.

Wat krijgen ze als ze een 'hacker' moeten spelen? Typeles.
15-01-2015, 11:04 door Anoniem
Mike Rogers ingeschakeld, hoofd van het Amerikaanse House Intelligence Committee. Alle code en tekst die in de film wordt getypt of getoond zou dan ook echt moeten zijn.

Sorry, maar ik durf hier niemand van enige IT commissie om advies te vragen en te hopen dat wat hij zegt ook maar iets oplevert op het gebied van code.

En de code in veel films blijkt al gewoon echte code te zijn:
http://moviecode.tumblr.com/

Voor Blackhat blijken ze echter wel zelf iets verzonnen te hebben:
http://moviecode.tumblr.com/post/105666099187/second-screen-of-this-new-blackhat-movie-trailer

Peter
15-01-2015, 11:07 door Anoniem
Ah, dus van blind tiepen leer je vanzelf ook code en programmeren?

Aandoenlijk dat ze "realistisch hacken" willen portretteren ondanks dat het best lastig is tot diep in de nacht achter een toetsenbord hangen lekker hollywoodspannend te maken -- en dat door hollywood, waar ze al moeite hebben zwaartekracht correct te portretteren -- maar ergens is het gewoon ironisch. Het wereldje bestaat voor een groot deel door toedoen van diezelfde nitwitschrijvers en -filmmakers, tot aan de hoedjes toe.

Dit helpt dus gewoon niet. Het gaat veeleer zorgen voor nog meer s'kiddies die zichzelf "hakcur" gaan noemen terwijl ze bezig zijn met (ingeblikt) computerkraken, een fundamenteel destructieve bezigheid, en uiteindelijk helemaal niets constructiefs gaan bijdragen aan de wereld van het grote berekenen.
15-01-2015, 12:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Mike Rogers ingeschakeld, hoofd van het Amerikaanse House Intelligence Committee. Alle code en tekst die in de film wordt getypt of getoond zou dan ook echt moeten zijn.

Sorry, maar ik durf hier niemand van enige IT commissie om advies te vragen en te hopen dat wat hij zegt ook maar iets oplevert op het gebied van code.

Maar als ik een politieke bigshot wat kado wil doen, is deze 'advies' klus een prima kapstok.
15-01-2015, 12:17 door Anoniem
Door Anoniem: zegt op zich ook wel weer veel over hoe serieus ze computersecurity nemen in hollywood. Als een acteur een vechtscene moet doen krijgt de acteur uitgebreide training in martial arts. Moeten ze zich voordoen als komende uit een bepaald land, krijgen ze uitgebreide en langdurige dialecttraining (althans, de A-list acteurs voor de top films). Et cetera, et cetera.

Wat krijgen ze als ze een 'hacker' moeten spelen? Typeles.

Ik vind het niet eens gek, of erg.
Hacken (of coden) is gewoon niet erg visueel. Typen, staren naar het scherm, koffie/cola en een hoop papier om je buro.
En je _weet_ dat als je wat langer en 'efficienter' aan het tikken bent, dat dat niet het creatieve deel van het werk is.

Dat moet je verbeelden in hooguit een aantal minuten, en dan is enigszins 'geoefend' typen het minste wat je kunt doen om het 'echt' te laten lijken.

Overigens hebben mensen die echt vechten (of wapens gebruiken) ook altijd een hoop te klagen over hoe nep Hollywood is.
Er fraai of goed uitzien voor film [en ja, daar moet je ook voor trainen] en 'echt' zijn gewoon twee verschillende dingen.
15-01-2015, 12:56 door Anoniem
Je hebt helemaal geen typeles nodig om een hacker te spelen!

http://hackertyper.com/
15-01-2015, 13:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-01-2015, 13:49 door Anoniem
Hillywood, waar ze cruiseschepen met printerswitches hacken. Waar een nmap scan een gebouw binnendringt.
Waar fat en furious mensen niet kunnen autorijden en waar hackers dus niet eens kunnen typen..
pfff.
15-01-2015, 14:34 door Mysterio
Gasten, het is een acteur! Het is niet echt... Sylvester Stallone is geen bokser en ook geen oorlogsheld met een trauma. Het is allemaal geacteerd.
15-01-2015, 15:44 door Bati
Door Anoniem: Je hebt helemaal geen typeles nodig om een hacker te spelen!

http://hackertyper.com/

:-). Gebrek in mijn 'opvoeding' maar deze site kende ik nog niet.
16-01-2015, 13:25 door rsterenb
"Het idee van een datapakket dat binnenkomt en tegen de firewall zegt dat het oké is, maar eigenlijk een verborgen tool bevat met een backdoor"

Dus.. Een "datapakket" dat kan praten en ook nog een complete backdoor bevat. Dat is one hell of a datapacket...! (Of is het een datapacket from hell?)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.