image

Android-ROM CyanogenMod gaat sms'jes versleutelen

donderdag 27 juni 2013, 15:27 door Redactie, 4 reacties

Nu er steeds meer aandacht voor privacy en veiligheid is gaat de populaire Android-ROM CyanogenMod meer doen om de privacy van gebruikers te beschermen. Een Android-ROM is een aangepaste versie van het Android-besturingssysteem die eigenaren van een geroote smartphone kunnen installeren. De maker van Cyanogen meldde in mei meer op security te willen inzetten.

Gebruikers van CyanogenMod blijken veel berichten met elkaar uit te wisselen. Inmiddels wordt de Android-ROM door 7 miljoen mensen gebruikt. Om deze gebruikers meer privacy te bieden, gaat CyanogenMod berichten tussen twee CyanogenMod-gebruikers automatisch versleutelen en via Google Cloud Messaging (GCM) versturen.

"Het is eigenlijk PGP (encryptie plus authenticiteit) voor tekstberichten, ingebouwd in het systeem", zegt ontwikkelaar Koushik Dutta op Google Plus. De feature is nog in ontwikkeling, maar de broncode van de app is al beschikbaar.

Reacties (4)
27-06-2013, 15:39 door schele
Lijkt redphone me toch makkelijker dan meteen ROM er voor inzetten...
27-06-2013, 16:29 door Marcel-Jan
Heeft iemand zijn oma al gevraagd of ze haar Android telefoon wil rooten, zodat je straks lekker versleuteld kunt smssen?
28-06-2013, 00:27 door Anoniem
Door Marcel-Jan: Heeft iemand zijn oma al gevraagd of ze haar Android telefoon wil rooten, zodat je straks lekker versleuteld kunt smssen?
hoeveel oma's gebruiken er uberhaupt android?
28-06-2013, 07:44 door Rasalom
Door Marcel-Jan: Heeft iemand zijn oma al gevraagd of ze haar Android telefoon wil rooten, zodat je straks lekker versleuteld kunt smssen?
Oma is denk ik niet echt de doelgroep.

Wat veel belangrijker is, is de signaalfunctie die hiervan uit gaat. Ik hoop dat de HTC's, Nokia's en Samsung's van deze wereld dit voorbeeld gaan volgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.