image

'Google betaalde Adblock Plus voor tonen advertenties'

zaterdag 6 juli 2013, 12:39 door Redactie, 7 reacties

De populairste browser-extensie op internet zou door Google zijn betaald om advertenties door te laten. Dat beweert een Oostenrijkse nieuwssite. AdblockPlus is voor de meeste browsers de meest gedownloade uitbreiding. Dagelijks gebruiken alleen al 15 miljoen Firefox-gebruikers de extensie om advertenties te blokkeren. Toch is er een oplossing voor adverteerders.

Ze kunnen zich namelijk tegen betaling laten whitelisten, zodat de advertenties toch worden getoond. Het gaat om 'Acceptable Ads' feature, die standaard in Adblock Plus staat ingeschakeld en advertenties van gewhiteliste adverteerders toont. Iets wat de extensie op de eigen website ook duidelijk maakt.

Bedrag
De feature is zeker al sinds 2011 in Adblock aanwezig en bedrijven kunnen zich via deze pagina opgeven. Google zou volgens het Oostenrijkse Horizont een onbekend bedrag aan Eyeo, het bedrijf achter de uitbreiding, hebben betaald om de advertenties te whitelisten. Zowel Google als Eyeo hebben nog geen reactie gegeven. (Hat Tip Hacker News)

Reacties (7)
06-07-2013, 12:51 door capricornus
Valt vooral op in de setting Android+Chrome+Adblock. Als ik dan een krantenpagina open, zie, ze zijn er toch nog. Dank voor de tip, ik heb die ene instelling kunnen afvinken.
06-07-2013, 13:36 door Anoniem
Schakel gewoon over naar de fork van Adblock plus, Adblock Edge

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/adblock-edge/
06-07-2013, 13:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-07-2013, 14:15 door Damian_S
Daarom Adblock Edge installeren, dan is er standaard niets gewhitelist en daarnaast gebruikt het ook minder geheugen dan adblock plus.

https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/adblock-edge/
06-07-2013, 19:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-07-2013, 22:50 door cyberpunk
Een van de eerste dingen die ik uitschakel als ik Adblock Plus installeer is de optie 'Allow some non-intrusive advertising'. Adblock Edge is een beetje belachelijk. Het enige verschil met Adblock Plus is dat die bepaalde optie standaard uitgeschakeld is (en dat de add-on een andere naam heeft). Kan je makkelijk zelf. Verder kan je nog altijd zelf filters aanmaken voor ads die alsnog door de mazen van het net glippen.
06-07-2013, 23:53 door a,noniem
Door cyberpunk: Een van de eerste dingen die ik uitschakel als ik Adblock Plus installeer is de optie 'Allow some non-intrusive advertising'. Adblock Edge is een beetje belachelijk. Het enige verschil met Adblock Plus is dat die bepaalde optie standaard uitgeschakeld is (en dat de add-on een andere naam heeft). Kan je makkelijk zelf. Verder kan je nog altijd zelf filters aanmaken voor ads die alsnog door de mazen van het net glippen.
ik zat precies hetzelfde te denken maar jammer genoeg was je me net voor.
bovendien wil ik daar nog aan toevoegen dat het volgens mij normaal zou moeten zijn dat als je een nieuw programma (add on,extensie) installeert dat je eerst even de settings door loopt.
dan zie je dus meteen die 'Allow some non-intrusive advertising' optie en kan je hem uitschakelen.
kijk je niet en laat je die optie aanstaan dan moet je niet gaan klagen over addblockplus en gaan beweren dat adblock edge zo veel beter is maar voortaan gewoon beter opletten.

en dan dit nog,ik vind het eigenlijk best wel een schitterend idee dat google en de rest nu betalen voor addblockplus zodat wij het gratis kunnen gebruiken om hun adds weg te filteren.
en dus zelfs ook die adds weg te filteren waar zij speciaal voor betalen om door gelaten te worden.
kan het nog beter ?
mischien dat de nsa binnenkort met gratis extensies komt waarmee we ons tegen hun praktijken kunnen beschermen ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.