image

NSA-baas vraagt hackers om begrip (video)

donderdag 1 augustus 2013, 09:56 door Redactie, 8 reacties

Tijdens een gespannen keynote opende het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA gisteren de Black Hat hackerconferentie, waar hij aanwezige hackers en beveiligingsonderzoekers vooral om begrip vroeg. Halverwege de openingstoespraak van Keith Alexander werd het rumoerig in de zaal, waar onder andere 'vrijheid' werd geschreeuwd.

Ook werd Alexander van leugens tegenover het Amerikaanse congres beschuldigd. De gespannen NSA-baas liet vervolgens weten dat hij niet gelogen had. "Ik vind het belangrijk om deze discussie te hebben. Ik denk dat als je gelooft wat er in de pers is geschreven, je niet niet naar de feiten kijkt."

Hulp
Alexander vroeg de aanwezige security professionals om begrip en de rol van de NSA in perspectief te blijven zien. De toespraak ging vooral over het toezicht waar de inlichtingendienst onder valt. Ook zou de NSA niet zomaar van rechters toestemming krijgen zoals in de pers wordt voorgedaan, zo meldt Forbes.

Verder ontkende hij ook alle beschuldigingen van wat NSA-personeel zou kunnen doen. "Maar als mensen de feiten controleren van wat de NSA doet, blijkt dat dat nooit is gebeurd", ging de NSA-baas verder. "De hele reden dat ik hier kwam was om jullie te vragen om ons te helpen om het beter te maken. En als je het er niet mee eens bent wat we doen, moet je ons twee keer zoveel helpen."

Reacties (8)
01-08-2013, 10:17 door spatieman
no shit.
de NSA wil alleen maar het beste voor ons.
zou het een leerling van balkenende zijn geweest ?
01-08-2013, 10:23 door Mysterio
Door spatieman: no shit.
de NSA wil alleen maar het beste voor ons.
zou het een leerling van balkenende zijn geweest ?
Hoe kom je nou weer op Balkenende?
01-08-2013, 10:43 door Preddie
Begrip? sorry maar het onbegrip voor de NSA groeit met de dag, eerst liegen ze alles bij elkaar. Vervolgens doet er iemand een boekje open en krijgen ze de kans eerlijk te vertellen waar ze mee bezig. in plaats daarvan liegen ze nog meer .... en voor die mensen moet je begrip hebben ? Sorry maar volgens mij is dat de wereld op z'n kop ....
01-08-2013, 10:51 door Anoniem
Dan moet de NSA ook maar begrip opbrengen voor ; Hackers , klokkenluiders enz.
Voor wat , hoort wat .
01-08-2013, 11:32 door Anoniem
Miljoenen doden in de USA sinds 1990 door verkeersongelukken, schietpartijen, ziekte en armoede - dat maakt geen indruk. Een paar duizend doden sinds 1990 en de NSA en politiek duiken onder het mom van bescherming van het landsbelang in vergaande privacyschending van buitenlanders en perongeluk hun eigen landgenoten. Het bestrijden van angst en echte grote aantallen doden en gewonden is niet bepaald het doel van de personen hierachter. Het landsbelang is dat de economie blijft draaien en het volk rustig blijft. Iedere vorm van kritiek blijft men de mond snoeren onder met een rookgordijn dat alles goed is geregeld en je vertrouwen moet hebben, En als er kritiek is dan roep je in de USA even wat patriotische gevoelens op en bagettaliseer je de kritiek als klein - dan lijkt alles al snel in orde.
Het zou deze generaal sieren als hij niet enkel een verkooppraatje zou staan houden maar ook de nadelen eens zou durven vertellen. Maar zelfkritiek zit er bij dit soort personen niet in. Dan staat hun carriere en dat van politici kennelijk plots hoger dan het belang van het land.
01-08-2013, 13:19 door Anoniem
Ik heb best begrip voor het werk waarvoor dat soort spionagediensten zijn aangenomen.
De methodes die ze alleen gebruiken. Dat is waar ik een probleem mee heb.
Het totaal ongeremd spioneren van de hele bevolking. Ongeacht of je een crimineel bent, wordt er informatie over je verzameld alsof je een topcrimineel bent.
Al heb je nog geen boete gehad voor fietsen zonder licht. Zelfs dan al heb je ergens een dossier.
01-08-2013, 17:24 door Anoniem
De mooiste grap in de stand-up comedyshow van de heer Alexander vond ik het verwijt dat mensen niet naar de feiten kijken. Als ik het zo eens bekijk is de laatste persoon die een aantal toch wel relevant te noemen feiten meedeelde nu een opgejaagd man wiens kwaliteit van leven is gereduceerd tot het vastzitten op een luchthaven en afhankelijk zijn van de goedgunstigheid van anderen...

Het en zo moeilijk en gevaarlijk maken van kennis geven/nemen van de feiten en verwijten dat mensen er niet naar zouden kijken is toch wel een prachtige vorm van de grap: "Van twee walletjes willen weten."

Weinig daarvoor onder doet de grap om op te roepen als je het er niet mee eens bent om te helpen het beter te maken. Ik ken gemakkelijker manieren om mijn carriere te beschadigen dan met de boodschap wat men allemaal niet zou mogen of waar men allemaal meer geld en menskracht voor moet uittrekken om voorzichtiger om te gaan met andermans gegevens bij de NSA te gaan werken. Thanks, but no thanks...
01-08-2013, 17:42 door steve sh1t
Dat standaard NSA verhaal geloof ik nu wel.

Hoe zit het eigenlijk met het spionagesysteem van de Chinezen (oftewel: het nieuws achter het nieuws)?

Voor de NSA is het heel lastig om lokaal Chinees internet verkeer te tappen, want daarvoor moeten ze eerst toestemming vragen aan de Chinese geheime dienst (de NSA kan namelijk niet even een tap hangen aan de internetknooppunten in China).

Maar China kan wel alle westerse internet knooppunten tappen, want alle hardware in het westen is van Chinese makelaardij en we weten allemaal dat die Chinezen in ieder stukje hardware dat zij produceren een backdoor stoppen.

Dus nogmaals: hoe zit het met het systeem van de Chinezen? Hoeveel keer groter is dat Chinese systeem?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.