image

Twitter gaat meldknop voor beledigende tweets invoeren

zondag 4 augustus 2013, 12:01 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 29-08-2013, 12:10

Om bedreigingen en ander misbruik op Twitter tegen te gaan, gaat de microbloggingdienst een meldknop introduceren waarmee gebruikers beledigende tweets kunnen rapporteren. De 'In-Tweet report' knop is al in de nieuwste iOS-versie van de Twitter-app aanwezig, maar zal ook aan de Android-app worden toegevoegd en op Twitter.com worden uitgerold.

Het was al mogelijk om ongepaste tweets te rapporteren, maar hiervoor moesten gebruikers naar het Help Centre. De meldknop moet het melden van misbruik vereenvoudigen. Daarnaast heeft Twitter ook de Twitter Regels aangepast. Daarin staat dat beledigend gedrag niet wordt getolereerd.

Veilig
"We willen dat mensen zich veilig op Twitter voelen, en we willen dat de Twitter Regels een duidelijk signaal sturen naar iedereen die dacht dat dit soort gedrag ooit geaccepteerd was of zou kunnen worden", aldus de Britse Twitterbaas Tony Wang op het Twitterblog.

Twitter besloot tot de maatregelen over te gaan nadat de afgelopen weken verschillende vrouwen via Twitter met geweld en verkrachting waren bedreigd. De nieuwe meldknop wordt volgende maand ingevoerd.

Reacties (2)
28-08-2013, 21:33 door Anoniem
De 'In-Tweet repport'
repport = report
29-08-2013, 12:11 door Redactie
Bedankt, het is aangepast.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.