image

Intel werkt samen met luchtmacht VS tegen malware

maandag 30 maart 2015, 15:10 door Redactie, 2 reacties

Chipgigant Intel werkt samen met de Amerikaanse luchtmacht aan software om malware te detecteren. De software lijkt op programma's die scholen en universiteiten gebruiken om scholieren en studenten te betrappen die bijvoorbeeld plagiaat plegen. Er wordt gezocht naar code die ook in andere malware is aangetroffen. Het programma gebruikt hiervoor de code van meer dan 4,5 miljoen malware-exemplaren.

Daarmee zouden luie malwaremakers die code van andere malware of eerdere varianten lenen kunnen worden gepakt, aldus The Gazette. Volgens Jason Upchurch, onderzoeker bij Intel, hergebruiken malwaremakers code van zichzelf of anderen omdat het effectief en efficiënt is. Vaak zorgt een kleine codeaanpassing ervoor dat de malware niet door virusscanners wordt gedetecteerd. Door naar delen van de code te kijken zou de oplossing van Intel en de Air Force Academy de malware wel herkennen.

De luchtmacht is daarnaast blij met de samenwerking met Intel. "We krijgen een voorproefje van nieuwe technologieën", zegt Luitenant-kolonel Greg Benettt van het centrum voor innovatie van het ministerie van Homeland Security. Hij stelt dat door bezuinigingen onderzoek door de private sector, zoals de samenwerking met Intel, een belangrijkere rol is gaan spelen. "Het onderzoek door de private sector is veel meer substantieel dan wat we bij het leger en de overheid zelf kunnen uitvoeren." Ook geeft het kadetten de mogelijkheid om de nodige ervaring op te doen. Volgende maand hoopt Benett een onderzoeksovereenkomst met Google te sluiten, zo meldt FCW.

Reacties (2)
30-03-2015, 17:35 door Anoniem
Heet de anti-malware software van Intel niet gewoon "McAfee"?
30-03-2015, 23:46 door Anoniem
Door Anoniem: Heet de anti-malware software van Intel niet gewoon "McAfee"?
Na de overname is begonnen met de integratie en tegenwoordig heet de business unit Intel Security en die bestaat onder andere uit McAfee samen met nog wat andere (overgenomen) bedrijven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.