image

Pentagon geeft personeel beveiligde Blackphones

dinsdag 31 maart 2015, 11:58 door Redactie, 4 reacties

Het Pentagon heeft onder het personeel de Blackphone van beveiligingsbedrijf Silent Circle uitgerold. De Blackphone is een smartphone die veiligheid en privacy voorop stelt en versleuteld communiceren mogelijk maakt. Als besturingssysteem wordt het op Android-gebaseerde PrivatOS gebruikt.

Volgens Silent Circle-voorzitter Mike Janke gebruikt het leger de Blackphone voor zowel geclassificeerde als ongeclassificeerde zaken. Janke is een voormalige Amerikaanse Navy SEAL. Samen met een collega van deze elite-eenheid en Phil Zimmermann, bedenker van Pretty Good Privacy (PGP), startte hij in 2012 Silent Circle. Het oorspronkelijke Amerikaanse beveiligingsbedrijf is inmiddels naar Zwitserland verhuisd.

Toch weerhield dat het Pentagon er niet van om voor de Blackphone te kiezen, laat Janke tegenover Nextgov weten. "Onze telefoons worden niet in de VS gemaakt, maar omdat het ministerie van Defensie onze telefoon in een laboratorium kan testen, ze kunnen naar de code kijken die open source is, hebben ze het toestel een jaar getest en nu in gebruik genomen."

Het Pentagon is verantwoordelijk voor de configuratie van de mobiele e-mail, privénetwerken, browser en andere apps. Daarnaast loopt alle data via militaire servers en beschikt Silent Circle niet over de encryptiesleutels voor het ontsleutelen van berichten. Het Pentagon kreeg daarbij korting op de toestellen, die in bulk werden aangeschaft. Welk bedrag er werd betaald is echter niet bekend. De standaardprijs voor de Blackphone in de VS bedraagt 629 dollar.

Reacties (4)
31-03-2015, 17:00 door Anoniem
Is de Blackphone in NL te koop en hoeveel kost ie hier? Ik meen ergens gelezen te hebben dat KPN ze aanbiedt bij abonnementen?
01-04-2015, 09:01 door Anoniem
zowel de beller en ontvanger dient wel van Blackphone te voorzien, anders heeft het zin
01-04-2015, 13:30 door Anoniem
Door Anoniem: Is de Blackphone in NL te koop en hoeveel kost ie hier? Ik meen ergens gelezen te hebben dat KPN ze aanbiedt bij abonnementen?

Hij is binnenkort te krijgen via je KPN zakelijk account manager.
01-04-2015, 19:55 door Eric-Jan H te D
Een boost voor de democratische controle kunnen we dat natuurlijk niet noemen, Of worden alle privésleutels centraal bij de registratieapparatuur opgeslagen ;-).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.