image

Pentagon gehackt via vergeten beveiligingslek

vrijdag 24 april 2015, 10:34 door Redactie, 5 reacties

Een ongeclassificeerd netwerk van het Pentagon is eerder dit jaar gehackt geweest omdat beheerders een beveiligingslek waren vergeten te patchen. Dat liet de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter gisteren tijdens een speech aan de Stanford University weten.

"Eerder dit jaar ontdekten de sensoren die de ongeclassificeerde netwerken van het ministerie van Defensie beschermen Russische hackers die toegang tot één van onze netwerken kregen. Ze hadden een oud lek in één van onze oude netwerken gevonden dat niet was gepatcht", aldus Carter. De Defensieminister noemde het zorgwekkend dat de aanvallers toegang tot een ongeclassificeerd netwerk wisten te krijgen, maar dat ze aan de andere kant snel werden ontdekt en verwijderd.

"Nadat we waardevolle informatie over hun tactieken hadden geleerd, we analyseerden hun netwerkactiviteiten, hebben we die aan Rusland gekoppeld, en ze vervolgens snel van het netwerk geschopt, op een manier die hun kans verkleint om terug te keren", aldus Carter. De aanval is volgens Carter een stap in de goede richting. "Mijn primaire doel is het verdedigen van onze netwerken, omdat wij ook een netwerkcentrale organisatie zijn, maar ik maak me nog steeds zorgen over wat we niet weten. Want dit was slechts één aanval die we ontdekten."

Cartner liet het publiek verder weten dat technologieën, zoals internet, een goede als slechte kant hebben. "Hetzelfde internet dat Wikipedia mogelijk maakt, laat terroristen ook zien hoe ze een bom moeten bouwen." Volgens de Defensieminister heeft de afhankelijkheid van technologie ook voor kwetsbaarheden gezorgd waar vijanden graag misbruik van willen maken. Als een oplossing voor dit probleem wees Cartner naar een samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven.

Reacties (5)
24-04-2015, 10:52 door Anoniem
Hax, totale hax, man. En wat nu, in paniek rondrennen zeker? Alsof we niets beters te doen hebben.
24-04-2015, 12:54 door waaromdan
en ze vervolgens snel van het netwerk geschopt, op een manier die hun kans verkleint om terug te keren", aldus Carter.
Ze hebben ze dus terug gehackt en zoveel mogelijk schade aangericht. Is mijn vertaling althans.
24-04-2015, 13:08 door Anoniem
Door waaromdan:
en ze vervolgens snel van het netwerk geschopt, op een manier die hun kans verkleint om terug te keren", aldus Carter.
Ze hebben ze dus terug gehackt en zoveel mogelijk schade aangericht. Is mijn vertaling althans.

Dat haal ik niet uit de tekst, er vanaf geschropt, is meer blokkades / deny's opzetten, of verkeer null routen.
24-04-2015, 13:20 door Eric-Jan H te D
Moet door Googles vergeetrecht gekomen zijn.
24-04-2015, 14:27 door Anoniem
Wat heeft Wikipedia en maken van een bom te maken met het feit dat Carter zijn persooneel vergeten zijn hun systemen te updaten?? Aan het internet hangen is een keuze, en daarnaast onderhoud kost geld om goed en scherp personeel in te huren en daar is waar het probleem zit, het mag nooit wat kosten bij overheden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.