image

Beveiligingsbedrijf zou klanten hebben afgeperst

maandag 11 mei 2015, 12:09 door Redactie, 3 reacties

Een Amerikaans beveiligingsbedrijf dat een aantal jaren geleden het nieuws haalde omdat het informatie van organisaties op P2P-netwerken ontdekte, zou klanten op maffia-achtige wijze hebben afgeperst. Dat liet een voormalige medewerker van beveiligingsbedrijf Tiversa vorige week tegenover de rechter weten.

Om potentiële klanten bang te maken zou Tiversa allerlei beveiligingsincidenten verzinnen om vervolgens de organisatie in kwestie onder druk te zetten om te betalen. Als bedrijven Tiversa niet zouden inschakelen zouden ze aan de schandpaal worden genageld. Voor een bedrijf dat weigerde om te betalen waren de gevolgen desastreus. Het ging om LabMD, dat onderzoek naar kanker doet. Volgens de ex-werknemer zou hij toegang tot medische dossiers van het lab hebben gekregen die via een P2P-netwerk toegankelijk waren.

Vervolgens waarschuwde Tiversa het lab dat het gehackt was. Nadat LabMD weigerde te betalen dreigde Tiversa om de toezichthouders in te lichten. Toen het lab nog steeds niet wilde betalen tipte Tiversa de FTC over de "hack". De FTC ging achter het lab aan, wat uiteindelijk het einde van het bedrijf werd. Begin vorig jaar sloot LabMD de deuren en kwamen 40 werknemers op straat te staan.

De Zaak met LavMD zou volgens de ex-werknemer niet de enige zaak zijn waarbij informatie werd verzonnen. In 2009 haalde het bedrijf het nieuws met het bericht dat informatie over de helikopter van Barack Obama op een Iraanse computer was aangetroffen. Tiversa ontkent tegenover CNN de aantijgingen en zegt dat het hier om een ex-werknemer gaat die boos is dat hij werd ontslagen. Vorig jaar vroeg een voorzitter van het Amerikaanse House Oversight Committee echter ook om een onderzoek naar vermeende afpersing door Tiversa.

Reacties (3)
11-05-2015, 13:11 door D0rus
Ja maar..... er van uitgegaan dat de FTC zijn eigen degelijke onderzoek heeft gedaan....

En tussen de regels door lees ik ook dat het lab, los van weigeren Tiversa te betalen, ook weigert zijn eigen procedures te verbeteren en de problemen op te lossen...

Dan is het toch volledig terecht dat ze op de vingers zijn getikt? Spijtig dat ze daardoor moesten sluiten, maar niets doen zou oneerlijk zijn tegen iedereen die wel moeite doet zijn beveiliging op orde te hebben, om maar te zwijgen over de 'slachtoffers' die hun persoonlijke informatie gelekt zagen worden.
11-05-2015, 13:15 door Anoniem
waar rook is is vuur xd

betaal jij als ik zeg ... fotos van jou te hebben ? of aangetroffen te hebben op jou pc ? lol
11-05-2015, 20:00 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.