image

Politie arresteert mannen wegens malware en spookbestellingen

zondag 24 mei 2015, 09:43 door Redactie, 0 reacties

De districtsrecherche Den Haag West heeft twee mannen gearresteerd op verdenking van het verspreiden van malware en het plaatsen van spookbestellingen, waarbij bedrijven voor tenminste 45.000 euro werden opgelicht. De verdachten bestelden uit naam van verschillende gefingeerde bedrijfjes allerlei goederen op internet, variërend van 200 flessen whiskey, gerookte zalm en gereedschap tot muziekapparatuur, USB-sticks en toiletpapier.

De bestellingen werden op rekening gedaan en volgens de politie hadden de gedupeerde leveranciers geen enkele reden om te twijfelen dat de gefingeerde bedrijfjes waarmee zij zaken deden al dan niet te goeder trouw waren. De bedrijfsnamen die de verdachten hanteerden leken namelijk sterk op de namen van de bedrijven waar de uiteindelijke rekening naartoe ging. De websites en bedrijfsgegevens zagen er daarnaast professioneel uit en er werd zelfs een KvK-nummer overhandigd.

In totaal zouden 18 leveranciers inmiddels aangifte hebben gedaan, waarbij het totale bedrag van de niet betaalde goederen rond de 45.000 euro ligt. De verdachten, twee broers van 26 en 30 jaar, zijn in het verleden al eerder aangehouden voor vergelijkbare delicten, zo laat de politie weten. Daarnaast worden de mannen ook verdacht van het verspreiden van malware om zo online rekeningen van particulieren en bedrijven te manipuleren. Dit kon door tijdig ingrijpen van de bank echter worden voorkomen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.