image

Verguisde tv-show CSI: Cyber krijgt tweede seizoen

maandag 18 mei 2015, 12:24 door Redactie, 7 reacties

De onder hackers en beveiligingsexperts verguisde televisieshow CSI: Cyber krijgt een tweede seizoen, zo heeft televisiemaatschappij CBS laten weten. In CSI: Cyber is te zien hoe een team van FBI-cyberagenten allerlei cybergerelateerde zaken proberen op te lossen.

Met name het technische aspect in de uitzendingen kreeg veel kritiek van experts. Zo wordt kwaadaardige code bijvoorbeeld rood weergegeven, terwijl goede code juist groen is. Ook maakt de show zich schuldig aan "technobabble", waarbij allerlei termen en kreten te pas en te onpas worden geroepen. Zo laat één van de experts tijdens een aflevering weten hoe hij de "internetheaders van de e-mail" controleerde. Verder blijken zaken als wachtwoorden nauwelijks een probleem te zijn en worden zo gekraakt.

Al met al leverde het de show veel kritiek van allerlei experts op. CSI: Cyber wist in het eerste seizoen, dat inmiddels is afgelopen, tussen de 6,7 miljoen en 10,5 miljoen live kijkers te trekken. Volgens The Hollywoord Reporter en Franchise Herald krijgt de tv-show ondanks de kritieken en teruglopende kijkcijfers toch een tweede seizoen, dat in de herfst van dit jaar zal beginnen.

Reacties (7)
18-05-2015, 13:45 door Anoniem
Scriptkiddies en andere netds verwarren entertainment en realiteit nog wel eens..
is een autistisch trekje...
18-05-2015, 14:55 door D0rus
Ik heb ooit een aflevering van de normale CSI gezien, moet zeggen dat het kennis-niveau van opsporingsmiddelen zoals dna ed. ook bijzonder laag was. Zelfs met mijn leken-kennis prikte ik er zo doorheen, wat ze daar deden was gewoon onmogelijk, of ze lieten dingen die wel konden onbenut.

Het was wel lekker spannend, redelijk goed verhaal etc, maar voor het realisme hoef je CSI niet te zien.
18-05-2015, 15:36 door Anoniem
Hacken in TV series en films is altijd hetzelfde. Persoon a: roept naar Hacker persoon ik moet de sataliet van het leger nu hebben om iets te zien, hacker(of chloe uit 24 hmmmmm) rammelt spastisch op een keyboard op het scherm verschijnen er vage CGI beelden en hoppa pwned/r00t3D of hoe je het noemen wilt. Altijd grappig om te zien dat soort dingen :D
19-05-2015, 14:54 door Anoniem
Meest slechte csi ooit allemaal afgezaagde voorspelbare kinderachtige onderwerpen.
19-05-2015, 15:36 door Vandy
In films vind ik inzoomen op foto's ook altijd zo leuk. Eerst zie je een vage foto, en met een paar drukken op de knop kan je 10.000x inzoomen, en de foto ineens razend scherp krijgen.
20-05-2015, 13:06 door Anoniem
Wat je ook van de serie vindt. Het helpt op sommige onderwerpen wel security awareness omhoog te krijgen.

Het gooien en doorelkaar gebruiken van termen irriteert mij ook mateloos maar zal een niet technieut niet echt storen. Wat in het geval van CSI-Cyber tenenkrommend is, is het acteerwerk zelf.... slechte acteurs... ik ben na 3 afleveringen gestopt alleen vanwege het acteerwerk.
26-05-2015, 12:49 door Leen_T
Heerlijk ja. Jullie weten natuurlijk dat je dat op hackertype.com of fediafedia of geektyper.com ook allemaal kunt doen toch?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.