image

Adobe, Apple, Dropbox en Yahoo geroemd om privacy

donderdag 18 juni 2015, 16:19 door Redactie, 6 reacties

Als het gaat om de bescherming van privacy zijn internetgebruikers het beste af bij Adobe, Apple, Dropbox en Yahoo, zo blijkt uit een jaarlijks onderzoek van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. De EFF beoordeelt elk jaar verschillende bedrijven aan de hand van vijf punten.

Zo wordt gekeken of de bedrijven 'best practices' als het publiceren van transparantierapporten volgen, gebruikers vertellen als de overheid gegevens over hen opvraagt, beleid over dataretentie openbaar maken, verwijderverzoeken van de overheid publiceren en zich tegen overheidsbacksoors uitspreken. Naast de eerder genoemde techbedrijven wisten ook CREDO, Sonic, Wickr, Wikimedia en Wordpress.com het maximale aantal punten te halen.

"We vertrouwen de meest intieme details van ons privéleven aan digitale dienstverleners toe. Vaak is het bedrijfsbeleid, geen juridische vangnetten, die ons tegen inmenging door de overheid moeten beschermen", zegt EFF-directeur Rainey Reitman. Ondanks positieve ontwikkelingen, zoals Amazon dat voor het eerst een transparantierapport publiceerde, heeft de EFF ook kritiek op sommige bedrijven.

Zo werden Google en Twitter opgeroepen om gebruikers meer over dataverzoeken van de overheid te vertellen. Twitter ontving vier van de vijf mogelijke sterren, terwijl Google op drie punten voldoende scoorde, net als Microsoft. WhatsApp en AT&T eindigden met één ster onderaan.

Reacties (6)
18-06-2015, 20:31 door N4ppy
Adobe die 100+ milioen emails en password lekt en niet weet wat een salt is?
19-06-2015, 08:58 door FACdelang
Door N4ppy: Adobe die 100+ milioen emails en password lekt en niet weet wat een salt is?

Helemaal met je eens N4appy. Privacy en secure zijn, zijn twee verschillende zaken. Jammer dat ze vaak apart worden onderzocht
19-06-2015, 11:12 door Anoniem
Zijn we PRISM al weer vergeten?
19-06-2015, 19:51 door Anoniem
Dropbox? Yahoo? Er zijn werkelijk betere alternatieven als je nóg meer privacy wil en hetzelfde functionaliteit aanbieden.
21-06-2015, 16:06 door Anoniem
Door Anoniem: Dropbox? Yahoo? Er zijn werkelijk betere alternatieven als je nóg meer privacy wil en hetzelfde functionaliteit aanbieden.
Voorbeelden? Ik vind Mega zeer matig qua functionaliteit.
23-06-2015, 10:51 door Anoniem
Dropbox, 'bescherming van privacy', met iemand als Condoleezza Rice in de Board of Directors?

http://www.theguardian.com/technology/2014/apr/11/dropbox-condoleezza-rice-privacy-surveillance
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.