image

Systeembeheerder verdacht van computersabotage na ontslag

vrijdag 3 juli 2015, 14:46 door Redactie, 3 reacties

Deze week heeft de FBI een voormalige systeembeheerder van Georgia-Pacific opgepakt wegens het opzettelijk beschadigen van beveiligde computers van het bedrijf. Georgia-Pacific is een Amerikaans bedrijf in de pulp- en papierindustrie en een grote producent van toiletpapier en keukenrollen.

Volgens de aanklacht zou de 43-jarige systeembeheerder, een aantal uren nadat hij op 14 februari van dit jaar werd ontslagen, computers van het bedrijf vanaf zijn thuislocatie hebben aangevallen. De aanvallen, die voor meerdere systeemstoringen zorgden, gingen uiteindelijk door tot 27 februari. De totale schade zou meer dan 5.000 dollar bedragen, maar een exact bedrag is niet bekendgemaakt.

De grens van 5.000 dollar wordt in de VS gehanteerd om vergrijpen zwaarder te kunnen bestraffen. In het geval van de systeembeheerder kan hij tot een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en een boete van 250.000 dollar, of twee keer de veroorzaakte schade worden veroordeeld. Hoe de man de aanvallen kon uitvoeren laat het Amerikaanse ministerie van Justitie in de aankondiging niet weten. Bij soortgelijke incidenten bleek dat inloggegevens van de ontslagen persoon vaak nog werkten, waardoor die vanaf een andere locatie op het bedrijfsnetwerk kon inloggen.

Reacties (3)
03-07-2015, 17:23 door Flashback956
Hetzelfde als het ontslaan van een agent en niet zijn dienstwapen afpakken. Vervolgens vermoord hij enkele collega's en wordt alleen de agent gestraft, om maar even met een simpel voorbeeld te komen. Ik vind dus ook dat het bedrijf op de vingers mag worden getikt. Sterker nog, misschien zijn ze op deze manier al genoeg gestraft.
03-07-2015, 17:42 door Anoniem

vanaf zijn thuislocatie hebben aangevallen.

Niet echt een goede systeembeheerder die niet een zijn ip kan verbergen (TOR 2iP proxy of VPN) en slordig van het bedrijf dat zijn inlog niet gelijk is opgeheven.....
04-07-2015, 18:50 door Anoniem
Door Flashback956: Hetzelfde als het ontslaan van een agent en niet zijn dienstwapen afpakken. Vervolgens vermoord hij enkele collega's en wordt alleen de agent gestraft, om maar even met een simpel voorbeeld te komen. Ik vind dus ook dat het bedrijf op de vingers mag worden getikt. Sterker nog, misschien zijn ze op deze manier al genoeg gestraft.

Ja inderdaad, dat is echt precies hetzelfde.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.