image

Consumentenbond waarschuwt voor Windows 10-installatie

dinsdag 28 juli 2015, 16:34 door Redactie, 71 reacties

De Consumentenbond waarschuwt consumenten die hun privacy belangrijk vinden om Windows 10 niet met de aanbevolen standaardinstelling op hun computer te installeren. Bij de standaardinstallatie wordt namelijk ook een reeks internettoepassingen op de pc gezet die toegang tot veel persoonlijke gegevens krijgen, zo laat de bond aan de hand van eigen onderzoek weten.

Bij Windows 10 kunnen persoonlijke documenten niet alleen op de computer worden bewaard, maar ook in een clouddienst op internet. Ook zijn er tal van nieuwe functies die in contact staan met het web. Het meest in het oog springend is volgens de Consumentenbond Cortana. Een 'persoonlijke assistent' die alle getypte en ingesproken tekst doorstuurt naar Microsoft 'om de gebruiker beter te leren kennen'. Cortana zit op dit moment nog niet in de Nederlandstalige editie, maar de instellingen ervoor staan al wel 'aan'.

Ook het uitlezen van unieke reclame-ID's door elk programma, het doorlopend registreren van de gebruiker zijn locatie en het delen hiervan met alle apps en apps die direct zien wie de gebruiker is zijn andere zaken waar consumenten automatisch 'ja' tegen zeggen bij een standaardinstallatie van Windows 10. De Consumentenbond heeft daarom een stappenplan online gezet dat laat zien hoe de privacyinstellingen in het nieuwe besturingssysteem zijn aan te passen.

Reacties (71)
28-07-2015, 16:50 door Anoniem
Ik blijf voorlopig wel bij Windows 7. Zit niet te wachten op een computer die me de hele dag aan het afluisteren is, en alles wat ik doe naar Amerika stuurt.
28-07-2015, 16:58 door Pandit
Toevallig gisteren de RTM versie van Windows 10 op een test PC geinstalleerd, Ik ben geschrokken van de aantal instellingen waarbij data naar de servers van Microsoft worden gestuurd, en dat deze instellingen default aan staan, niet netjes. Vraag me meteen af wat er alsnog naar Redmond wordt gestuurd. Verder weinig enthousiast van W10, Interface vind ik enorm lelijk, Er wordt royaal omgesprongen met de ruimte op het scherm en het aantal tweak mogelijkheden out of the box zijn wederom flink beperkt. Alsof Microsoft de gebruikers in een keurslijf willen wringen. Gelukkig heb ik na een avond vogelen er toch nog iets moois van kunnen maken, zoals installatie Classic Shell en het aanzetten (via een script) van Glass). Vooralsnog houd ik het op Windows 8.1 die voor mij compleet genoeg is
28-07-2015, 17:23 door Anoniem
Door Pandit: Toevallig gisteren de RTM versie van Windows 10 op een test PC geinstalleerd, Ik ben geschrokken van de aantal instellingen waarbij data naar de servers van Microsoft worden gestuurd, en dat deze instellingen default aan staan, niet netjes. Vraag me meteen af wat er alsnog naar Redmond wordt gestuurd. Verder weinig enthousiast van W10, Interface vind ik enorm lelijk, Er wordt royaal omgesprongen met de ruimte op het scherm en het aantal tweak mogelijkheden out of the box zijn wederom flink beperkt. Alsof Microsoft de gebruikers in een keurslijf willen wringen. Gelukkig heb ik na een avond vogelen er toch nog iets moois van kunnen maken, zoals installatie Classic Shell en het aanzetten (via een script) van Glass). Vooralsnog houd ik het op Windows 8.1 die voor mij compleet genoeg is

Daarom is Windows 10 "gratis" er moet toch iets verdiend worden door Microsoft.
28-07-2015, 17:34 door Anoniem
Mensen die een beetje aan 'achtervolgingswaanzin' lijden zijn volgens mij niet goed af met naar Win10 over te schakelen.

Ik schreef het al eerder daar zitten tal van zaken in die alles opslagen of doorsturen à la ET Phone home.

Ik was juist een bericht dat iemand hier ergens gepost had dacht ik aan het nalezen.

http://articles.forensicfocus.com/2015/07/27/project-spartan-forensics/

Ik blijf ook liever nog wat bij Win7.
28-07-2015, 17:36 door Anoniem
Alsof Microsoft de gebruikers in een keurslijf willen wringen.
Dat willen ze al jaren. Als je windows draait, is jouw PC niet van jou, maar van M$. Dus draai geen windows meer. Ingewikkelder is het niet (hey, dat had ik met 8 al...)
28-07-2015, 17:48 door Anoniem
Door Pandit: Toevallig gisteren de RTM versie van Windows 10 op een test PC geinstalleerd, Ik ben geschrokken van de aantal instellingen waarbij data naar de servers van Microsoft worden gestuurd, en dat deze instellingen default aan staan, niet netjes. Vraag me meteen af wat er alsnog naar Redmond wordt gestuurd. Verder weinig enthousiast van W10, Interface vind ik enorm lelijk, Er wordt royaal omgesprongen met de ruimte op het scherm en het aantal tweak mogelijkheden out of the box zijn wederom flink beperkt. Alsof Microsoft de gebruikers in een keurslijf willen wringen. Gelukkig heb ik na een avond vogelen er toch nog iets moois van kunnen maken, zoals installatie Classic Shell en het aanzetten (via een script) van Glass). Vooralsnog houd ik het op Windows 8.1 die voor mij compleet genoeg is

Dus iemand maakt iets en mag niet instellen wat optimaal voor hem is, wanneer het uit de box komt, met de vrijheid aan jou om dit te wijzigen?

Laten we ook gelijk auto fabrikanten boos aankijken voor het bepalen welke kleuren bekleding er beschikbaar worden gemaakt voor een auto.

Je kan het instellen, dus wat is het probleem?
Ik zou als fabrikant ook kiezen wat voor mij optimaal is, laten we eerlijk wezen: ik ben toch diegene die het verkoopt?
28-07-2015, 18:02 door karma4
De consumentenbond vergeet de consument wel eens als het wat gevoeliger wordt. Vraag: Hoe zit dit met het verdrag van wassenaar waarbij overheden het recht kunnen krijgen om encryptie te verbieden om maar bij alle data te kunnen?
28-07-2015, 19:43 door Anoniem
Microsoft tries Google!
28-07-2015, 19:59 door Anoniem
Tja... als de vos de passie preekt: boer pas op je kippen!
28-07-2015, 20:16 door Anoniem
Waarom krijg ik steeds meer het idee dat W10 een nog grotere flop wordt dan W8. Op steeds meer fora kom ik namelijk zaken tegen waar geconstateerd wordt dat de "boys from Redmond " een duidelijke grens zijn overschreden waarop zij, dat denk ik, afgerekend gaan worden.
28-07-2015, 20:23 door Cybercrimepreventie.com
Hele mooie marketingstunt van de Consumentenbond, een dag voordat Windows 10 uitkomt.

Jammer dat Microsoft hier nu het doelwit van is. Op gebied van "inleveren" op privacy zijn er weinig verschillen t.o.v. Windows 8, iOS, OSX en Android. Ik vind juist dat Microsoft het aanpassen van de instellingen op dit gebied erg goed inzichtelijk heeft gemaakt, er komt een pop-up indien er gebruik van wordt gemaakt en binnen de instellingen is dit gebied goed zichtbaar.

Ik wil iedereen dan ook adviseren om binnen ieder OS (en browser, apps, sociale Network, etc) deze settings goed na te lopen en af te stemmen op ieders behoefte. Vanaf een gemiddelde smartphone wordt er nog meer info verzameld. Helaas kun je informatie verzamelen t.b.v. "reclames" binnen iOS alleen nog maar beperken en niet meer uitzetten:-(

Het meest zorgwekkende is dat websites zoals b.v. nu.nl, ad.nl, tweakers.net en zelfs de Consumentenbond die nu waarschuwing voor de risico's van Windows 10, wel gebruik maken van deze verzamelde data om gerichte advertenties te kunnen verkopen en/of aan te bieden.

Onderstaand letterlijk overgenomen uit de privacy voorwaarden van de consumentenbond:
"Met deze cookies kunnen wij u een gerichte advertentie tonen via de zoekresultaten van Google."

Iemand als eens specifiek gezocht naar een bepaalde laptop via een aanbieder hiervan? Wel toevallig dat je iets later een reclame over precies die laptop op b.v. nu.nl voorbij ziet komen...
28-07-2015, 21:22 door cyberpunk
Als dat de toekomst is, dan denk ik dat ik na Windows 7 toch eindelijk de definitieve overstap naar een Linux OS zal maken...
28-07-2015, 21:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-07-2015, 21:49 door Anoniem
Wat een gemiep in menige reactie hier. Je bent vrij om welk besturingssysteem dan ook in te stellen zoals je dat zelf wilt. Moet je alleen een beetje moeite voor doen.
28-07-2015, 22:39 door karma4
Door Anoniem: Wat een gemiep in menige reactie hier. Je bent vrij om welk besturingssysteem dan ook in te stellen zoals je dat zelf wilt. Moet je alleen een beetje moeite voor doen.
Inderdaad een boel gemiep en niet nadenken.

Apple Google Facebook etc harken alles naar zich toe. Houden zich de rechten voor om jouw data te gebruiken.
Als de overheid ongecontroleerd wil/gaat datagraaien dan hoor je de consumentenbond niet.
Leuk om in dit kader even door te nemen is: http://www.consumentenbond.nl/over/voorwaarden/Privacyverklaring/ U wordt gevolgd als u door de website heen gaat.
28-07-2015, 22:39 door Anoniem
Door cyberpunk: Als dat de toekomst is, dan denk ik dat ik na Windows 7 toch eindelijk de definitieve overstap naar een Linux OS zal maken...

Nu pas? Alleen wanneer je graag spellen speelt op je computer heb je eigenlijk Windows nodig. En voor de redelijk zeldzame keer dat je bv. firmware moet installeren en er daarvoor alleen een Windows applicatie voorhanden is.

Voor het normale werk werkt Linux al een aantal jaren prima. Met LibreOffice of OpenOffice voor de kantoorapplicaties en vele andere - veelal gratis - applicaties voor van alles en nog wat. Zelfs gamen begint met o.a. Steam beschikbaar te komen.

Bij updates bijna nooit een reboot nodig en meestal een kwestie van seconden of hoogstens een paar minuten. Je begrijpt eigenlijk bijna niet dat mensen überhaupt nog Windows gebruiken.
28-07-2015, 22:51 door Anoniem
Door Anoniem: Dus iemand maakt iets en mag niet instellen wat optimaal voor hem is, wanneer het uit de box komt, met de vrijheid aan jou om dit te wijzigen?
Pandit schreef niet netjes, dat is wat anders dan mag niet.
Je kan het instellen, dus wat is het probleem?
Dat je er de nodige moeite voor doet en dat dat voor de nodige gebruikers vermoedelijk al te moeilijk is.
Ik zou als fabrikant ook kiezen wat voor mij optimaal is, laten we eerlijk wezen: ik ben toch diegene die het verkoopt?
Ik kom dat vaker tegen tegenwoordig, vooral bij jonge mensen, om zoveel begrip te hebben voor het eigenbelang van fabrikanten dat ze hun eigen belang als klant overslaan. Knap gedaan van die fabrikanten, om de groeiend deel van de mensheid te indoctrineren om niet meer voor zichzelf op te komen.

Veel mensen lijken niet meer te weten dat het bestaansrecht van een bedrijf bestaat uit het toevoegen van waarde in een markt (vandaar BTW, belasting toegevoegde waarde, in het Engels VAT, value added tax). En die toegevoegde waarde is toegevoegde waarde voor klanten, voor alle duidelijkheid, niet voor het bedrijf zelf of zijn aandeelhouders. Die verdienen geld aan het toevoegen van waarde voor de klanten, maar het is wel wat die klanten als toegevoegde waarde zien wat ertoe doet. Het bestaansrecht van een bedrijf in een markt is dus belang dat het heeft voor zijn klanten.

Eigenbelang is niet vies, maar kom als klant alsjeblieft voor je eigen belang als klant op en loop niet over van begrip voor hoe een multinational zich gedraagt die echt wel in staat is om zijn eigen boontjes te doppen.
28-07-2015, 23:25 door Anoniem
Dat verhaal over ingetypte tekst dat naar Microsoft wordt gestuurd is niet echt duidelijk.
Geld dat bijvoorbeeld ook voor deze tekst.
28-07-2015, 23:45 door Anoniem
Door Anoniem:Je begrijpt eigenlijk bijna niet dat mensen überhaupt nog Windows gebruiken.

De meeste mensen gebruiken tegenwoordig Linux of BSD. Alleen weten ze dat niet.
29-07-2015, 00:58 door Anoniem
Hoe duwt Microsoft de versie Windows 10 door je strot. Microsoft past bestanden aan zonder medeweten of toestemming van de gebruiker. Zelfs indien de gebruiker auto-updates heeft uitgezet, past Microsoft stiekem bepaalde bestanden aan.
Veel bedrijven willen alleen updates installeren wanneer ze zeker weten dat de patches uitvoerig getest zijn.
Niet verwonderlijk dat deze bedrijven niet blij zijn dat Microsoft stiekem het besturingssysteem aanpast. In de afgelopen dagen is Windows Update (WU) begonnen met het patchen van Windows-bestanden op computers van gebruikers zonder eerst een dialoogvenster te tonen waarin de gebruiker gevraagd wordt om toestemming voor de updates te geven.
Deze executables worden door WU zelf gebruikt. Het is opmerkelijk dat Microsoft deze bestanden kan aanpassen zonder toestemming van de gebruiker. In het dialoogvenster voor "Automatische Updates" in het configuratiescherm kan een gebruiker aangeven dat updates niet automatisch geïnstalleerd mogen worden.

Echter, Microsoft kan blijkbaar toch WU executables installeren, of de gebruiker nou wel of geen toestemming daarvoor heeft gegeven, en zonder de gebruiker dit te laten weten.
Wanneer een gebruiker Windows Update opstart, kan Microsofts online service zien wat de versies zijn van de executables en deze zonodig updaten.

Een verkeerde veronderstelling die veel gebruikers hebben, is dat Microsoft dit alleen zou mogen doen wanneer de gebruiker daar de softwaregigant expliciet toestemming voor heeft gegeven.
Microsoft mag echter, ZONDER TOESTEMMING, deze bestanden aanpassen omdat de Windows-versie die een gebruiker op zijn pc installeert nooit zijn eigendom wordt. Daarmee is de slaafse afhankelijkheid duidelijk lijkt mij.
29-07-2015, 01:06 door Anoniem
Privacy euhm,

redmond,usa,america,windows

In nederland worden data-centers gebouwd,een van microsoft,en van google,
plus ziggo en upc samen een grote USA ISP met een dubbele prijsverhoging.

En plasterk en de aivd haha die het nl volk maar geruststellen,
we zijn niet het schoothondje van america.
29-07-2015, 01:12 door Anoniem
Klaag, klaag, klaag,
Over drie jaar zit de ruime meerderheid van de klagers op 10 en zijn ze gewend aan de gemakken van alles delen met baasje Ms.
29-07-2015, 01:14 door Anoniem
Door Anoniem:
Door cyberpunk: Als dat de toekomst is, dan denk ik dat ik na Windows 7 toch eindelijk de definitieve overstap naar een Linux OS zal maken...

Nu pas? Alleen wanneer je graag spellen speelt op je computer heb je eigenlijk Windows nodig. En voor de redelijk zeldzame keer dat je bv. firmware moet installeren en er daarvoor alleen een Windows applicatie voorhanden is.

Voor het normale werk werkt Linux al een aantal jaren prima. Met LibreOffice of OpenOffice voor de kantoorapplicaties en vele andere - veelal gratis - applicaties voor van alles en nog wat. Zelfs gamen begint met o.a. Steam beschikbaar te komen.

Bij updates bijna nooit een reboot nodig en meestal een kwestie van seconden of hoogstens een paar minuten. Je begrijpt eigenlijk bijna niet dat mensen überhaupt nog Windows gebruiken.
Ik heb Linux geprobeerd en klap tegen problemen aan waar ik niet uitkom. Mijn visie: Linux is uiterst gebruiksonvriendelijk.Je moet een systeemboer zijn om er doorheen te komen.
29-07-2015, 02:29 door Anoniem
Ik gebruik al jaren een linux OS voor mijn laptop hier worden prive zaken en werk zaken op gedaan, windows computer heb ik eigenlijk alleen om een spelletje te spelen.
De rest werkt veel beter op linux.
29-07-2015, 02:43 door CrioWria - Bijgewerkt: 29-07-2015, 02:49
Door Cybercrimepreventie.com: Op gebied van "inleveren" op privacy zijn er weinig verschillen t.o.v. Windows 8, iOS, OSX en Android.
Dat zal niet voor niets zijn dat jij de vergelijk met Windows 7 overslaat. Wel degelijk besef ook jij dus dat het sinds 8 hard achteruit gegaan is bij Microsoft qua privacy.
De servers van Microsoft staan vol met data uit de standaard gebruikers-mappen van WIndows 8 gebruikers, ben benieuwd hoeveel mensen dit beseffen, denk dat het bij 20 procent al gauw ophoudt.

Door Cybercrimepreventie.com: Iemand als eens specifiek gezocht naar een bepaalde laptop via een aanbieder hiervan? Wel toevallig dat je iets later een reclame over precies die laptop op b.v. nu.nl voorbij ziet komen...
Geen last van, na het sluiten van mijn tabblad of browser zijn de cookies verdwenen. Overigens al zouden die nog wel aanwezig zijn, denk ik niet dat dat mij zou opvallen ;-).
29-07-2015, 08:16 door Anoniem
Het meest in het oog springend is volgens de Consumentenbond Cortana. Een 'persoonlijke assistent' die alle getypte en ingesproken tekst doorstuurt naar Microsoft 'om de gebruiker beter te leren kennen'. Cortana zit op dit moment nog niet in de Nederlandstalige editie, maar de instellingen ervoor staan al wel 'aan'.
SIRI van Apple doet exact hetzelfde en Apple is daar ook gewoon open over. Alleen hoor je daar de Consumentenbond niet over want dan gaat het over Apple waar niets negatiefs over gezegd of geschreven mag worden.
Bottom-line bij dit soort technologische ontwikkelingen is dat als je niet wilt dat alles wat je inspreekt bij de NSA/GHCQ/AIVD terecht komt moet je dus geen OS gebruiken dat dit soort spraakgestuurde tools in zich heeft of tools gebruiken die alleen off-line werken. Uiteraard is Cortana, SIRI en Google Voice software matig uit te zetten maar dat betekend het software matig ook weer aan te zetten is, desnoods zonder dat de gebruiker dat weet. Dat mag iedereen paranoïde noemen maar het is wel een feit dat het technisch gewoon mogelijk is. En alles wat technisch mogelijk is zal worden misbruikt, daar zijn inmiddels zoveel bewijzen voor aangeleverd.
Overigens is ook Windows 7 niet vrij van privacy schendingen, filter je verkeer eens goed op poort 80, of zet de firewall op interactive en steek maar eens een USB device in je pc. Grote kans dat er een verzoek komt om verbinding naar een IP adres van MS. Datzelfde gebeurd bij het verwijderen van het USB device. Dat heeft te maken met CEIP, customer experience improvement program. Daarmee verzamelt MS gegevens over het gebruik en slaat deze op ter verbetering. Alleen staat dit standaard aan zonder dat de gebruiker hier iets over wordt gevraagd. Via de taakplanner kun je dergelijke zaken uitschakelen en natuurlijk het netwerk verkeer naar MS blokkeren. Tis maar dat je het weet.
29-07-2015, 08:34 door sew62
Hoop niet dat ze Google achterna gaan. Die heeft immers een woud van instellingen, waarvan je vaak afvraagt waarvoor ze exact dienen en wat de effecten zijn. Het is uiteraard Google's intentie dat je ze maar laat voor wat ze zijn, ofwel dat je toevallig ergens vergeten bent al dan niet een vinkje te plaatsen, met alle ongewilde gevolgen van dien.
=
29-07-2015, 08:45 door Mysterio
Ik snap het gezeik niet. Zo goed als alles is eenvoudig aan te passen en staat in redelijk eenvoudige taal. Hier hoeft geen South Park aflevering aan worden geweid.

De niet privacy gerichte consument interesseert het toch niet als er maar iets gratis te halen of te spelen valt en de security gerichte consument (of gebruiker in het algemeen) past de boel aan. Mis ik iets of is dit vooral een aanleiding om weer eens lekker te drammen over Microsoft?
29-07-2015, 08:54 door Vandy
Door Anoniem:
Door Pandit: Toevallig gisteren de RTM versie van Windows 10 op een test PC geinstalleerd, Ik ben geschrokken van de aantal instellingen waarbij data naar de servers van Microsoft worden gestuurd, en dat deze instellingen default aan staan, niet netjes. Vraag me meteen af wat er alsnog naar Redmond wordt gestuurd. Verder weinig enthousiast van W10, Interface vind ik enorm lelijk, Er wordt royaal omgesprongen met de ruimte op het scherm en het aantal tweak mogelijkheden out of the box zijn wederom flink beperkt. Alsof Microsoft de gebruikers in een keurslijf willen wringen. Gelukkig heb ik na een avond vogelen er toch nog iets moois van kunnen maken, zoals installatie Classic Shell en het aanzetten (via een script) van Glass). Vooralsnog houd ik het op Windows 8.1 die voor mij compleet genoeg is

Daarom is Windows 10 "gratis" er moet toch iets verdiend worden door Microsoft.
Ik las zojuist in de Volkskrant dat er kennelijk ook standaard advertenties ingebakken zitten, bijvoorbeeld Solitaire is blijkbaar nu adware, tenzij je 1,50 dollar per maand betaalt.
29-07-2015, 09:01 door Anoniem
Is er iemand die kan controleren of het veranderen van de privacy instellingen ook inderdaad de privacy verbetert? Je leest wel eens dat het veranderen van instellingen bij sommige vormen van malware niet het minste verschil maakt. Het zla mij niet verbazen als dit bij Windows ook het geval is.

Ik weet van iemand die een paar maanden geen internet had, na een verhuizing zijn Windows Vista opnieuw moest valideren door op te bellen naar Microsoft om een nieuwe code te krijgen. Er wordt dus ook bijgehouden hoe vaak je je meldt bij MS. Je moet vooral niet zoveel tijd niets van je laten horen, en je dan ook nog aanmelden vanaf een ander IP-adres.
Er wordt ook gecontroleerd welke programma's men gebruikt. De e-mail verzonden via hotmail.com, live.nl, of outlook.nl wordt ook gelezen. Alles wat op servers "in de cloud" staat, wordt gelezen. Er luistert altijd iemand mee als men Skype gebruikt. Alle sociale media vergaren alles wat ze maar te weten kunnen komen en analyseren het. Men kan zijn accounts wel sluiten, maar niet van de servers verwijderen. En als ze al van één server verwijderd worden, verdwijnen zij dan ook van de back-up servers? De geheime diensten gebruiken deze gegevens ook. Dit alles is reeds begonnen toen Windows XP het vigerende systeem was, en uitgewerkt met Windows Vista. Wat de Consumentenbond schrijft, is dus oude koek en reeds jaren gaande.

Dit alles overwegende geloof ik dat wij met zijn allen onze vrijheid verkwanseld hebben, zoals Esau zijn eerstgeboorterecht verkwanselde voor een bord linzensoep. Het maakt dus niet meer uit dat Microsoft het zich met de nieuwe versie iets gemakkelijker maakt om over onze schouder mee te kijken wat wij doen met onze computers.

Sinds begin 2007 gebruik ik een GNU/Linux systeem en vermijd ik de sociale media en de "cloud". Ik geloof niet dat dit heel veel verschil maakt voor wat de privacy betreft, wel iets. Het maakt echter heel veel verschil in gebruiksgemak. Uit dien hoofde is mijn advies aan ieder die het horen wil: Laat Windows toch zitten! Ga over op Linux, Libreoffice, Thunderbird, Firefox, VLC, GIMP. etc. en geniet van een computer waarmee je alles kunt doen, zonder dat hij geleidelijk aan steeds trager wordt, voortdurend gescand moet worden op allerlei malware, en die over de hele breedte van het systeem de benodigde updates krijgt.

Erik
29-07-2015, 09:16 door Anoniem
Door Anoniem: Wat een gemiep in menige reactie hier. Je bent vrij om welk besturingssysteem dan ook in te stellen zoals je dat zelf wilt. Moet je alleen een beetje moeite voor doen.

Met Intel/Microsoft UEFI niet dus.
Dat gat hebben ze dus afgevangen.
Sinds de nieuwste versie hoeft UEFI niet eens meer uit te schakelen te zijn...
Zit je dan met je Linux DVD/USBsticky in je nieuwe computer.
29-07-2015, 09:23 door Anoniem
Door Vandy:
Door Anoniem:
Door Pandit:...

Daarom is Windows 10 "gratis" er moet toch iets verdiend worden door Microsoft.
Ik las zojuist in de Volkskrant dat er kennelijk ook standaard advertenties ingebakken zitten, bijvoorbeeld Solitaire is blijkbaar nu adware, tenzij je 1,50 dollar per maand betaalt.

Microsoft blijft een commerciële club en ze gaan volledig voor hun nieuwe verdienmodel. Het is niet echt gratis zoals Linux, dat op niet commerciële basis is gestoeld.
29-07-2015, 09:40 door Anoniem
Door Anoniem:Ik heb Linux geprobeerd en klap tegen problemen aan waar ik niet uitkom. Mijn visie: Linux is uiterst gebruiksonvriendelijk.Je moet een systeemboer zijn om er doorheen te komen.

Dat heb ik nou altijd met Windows....
29-07-2015, 09:43 door yobi
Verstandig om de instellingen aan te passen zoals de Consumentenbond adviseerd.

Wie wil dit?
Toetsaanslagen, die worden doorgestuurd naar een server.
Microfoon, die kan worden aangezet en meegeluisterd op afstand.
WPA sleutel, die wordt gedeeld met je vrienden en die deze dan ook weer delen met hun vrienden.

Ik zou deze instellingen zeker aanpassen.

Voor de mensen, die Linux willen proberen: Lubuntu of Linux Mint krijg zelfs ik aan de praat.
29-07-2015, 09:44 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:...
Je begrijpt eigenlijk bijna niet dat mensen überhaupt nog Windows gebruiken.
Ik heb Linux geprobeerd en klap tegen problemen aan waar ik niet uitkom. Mijn visie: Linux is uiterst gebruiksonvriendelijk.Je moet een systeemboer zijn om er doorheen te komen.

Mijn ouders van boven de 80 gebruiken Linux en hebben geen enkele ervaring met computers. Misschien moet je toch wat beter je best doen (want als zij het kunnen...)
29-07-2015, 09:44 door Profeet
Door karma4:
Door Anoniem: Wat een gemiep in menige reactie hier. Je bent vrij om welk besturingssysteem dan ook in te stellen zoals je dat zelf wilt. Moet je alleen een beetje moeite voor doen.
Inderdaad een boel gemiep en niet nadenken.

Apple Google Facebook etc harken alles naar zich toe. Houden zich de rechten voor om jouw data te gebruiken.
Als de overheid ongecontroleerd wil/gaat datagraaien dan hoor je de consumentenbond niet.
Leuk om in dit kader even door te nemen is: http://www.consumentenbond.nl/over/voorwaarden/Privacyverklaring/ U wordt gevolgd als u door de website heen gaat.

Ten dele is dat wel waar maar er zit voor mij nog toch nog een groot verschil tussen het kunnen volgen wat ik online/mobiel doe en kunnen volgen wat ik lokaal/zakelijk doe vanuit het OS. Ik heb me er zelf nog niet in verdiept, ik test nooit windows versies, daar wordt ik niet voor betaald ;) maar ik zit er echt niet op te wachten dat mijn documenten zo meteen ook geindexd worden voor een psychologisch profiel. Dit is ook precies de reden dat ik al die "gratis" mail diensten niet voor serieuze zaken gebruik. En praktisch geen gevoelige info op Android(stock/oem) of IOS zet. Nu kan MS windows dus ook aan die lijst worden toegevoegd en heeft het voor mij eigenlijk geen waarde meer als serieus/zakelijk OS.
29-07-2015, 09:45 door Anoniem
Ik annuleerde zojuist de upgrade.

Ik ga mijn goed draaiende Win7 (voor wat ik het nodig heb) niet overhoop gooien.

Upgrade lijkt mij een beetje té opdringerig ook.

Win 10 een winkel vol met app's?

Games kopen, kopen of gratis eerst reclame filmpje bekijken en dan spelen maar ... (TechPrev was dat toch)

Ik draaide op een test PC de Technical Preview al maar eerder maar ik blijf toch liever bij mijn Win7.

Ik heb ook een Linux distributie op een USB 3.0 stick staan en dat draait best vlot.

Laat nog maar een tijdje rusten die Win10 ... niet dat ik het openlijk ga veroordelen maar voor mij draait mijn Win7 goed dus 'don't change a good working system?'
29-07-2015, 10:02 door Anoniem
Vandaag, 09:45 door Anoniem

Vergat ik nog KB3035583

https://support.microsoft.com/nl-be/kb/3035583

OK, die Win7 blijft nog even staan.
29-07-2015, 10:43 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:...
Je begrijpt eigenlijk bijna niet dat mensen überhaupt nog Windows gebruiken.
Ik heb Linux geprobeerd en klap tegen problemen aan waar ik niet uitkom. Mijn visie: Linux is uiterst gebruiksonvriendelijk.Je moet een systeemboer zijn om er doorheen te komen.

Mijn ouders van boven de 80 gebruiken Linux en hebben geen enkele ervaring met computers. Misschien moet je toch wat beter je best doen (want als zij het kunnen...)

Misschien kunnen jouw ouders me dan vertellen hoe ik Spotify goed kan laten werken onder Ubtuntu? En aan een fatsoenlijke videodriver (gma500) voor Ubuntu kan komen zodat ik gewoon een filmpje af kan spelen op een Asus netbookje van een paar jaar oud, wat onder Windows 7 op datzelfde ding geen enkel problem was?

Ik sluit me helemaal bij de eerste reactie aan: de simpelste dingen installeren en configureren kost je bakken met tijd onder Linux, daar waar het onder Windows met een paar muisklikken is geregeld.

Verder verbaas ik me erover wat voor flauwekul er in deze thread wordt gekakeld over Windows 10. WPA keys die tot in het oneindige met vrienden gedeeld worden door WiFi sense (niet waar, delen kan maar 1 keer), automatische updates die een ramp zijn voor bedrijven (ook niet waar, in de enterprise versie kun je zelf je update policy beheren).
29-07-2015, 10:59 door Anoniem
Ondanks het verwijderen van KB3035583 blijft die zich tot vervelens toe terug aanbieden de upgrade naar Win10.
Ok, pictogram is verdwenen en toch die nieuwe aanbieding???

Ik denk niet dat dit in goede aarde gaat vallen bij veel mensen die er geen boodschap aan hebben om up te graden.

(het zal de register'hack' worden denk ik om er 'volledig' vanaf te geraken)

Stel dat je klikte op reserveren van de upgrade ... op huidig ogenblik is die er en begint op de achtergrond ook spontaan te downloaden.

Daarna kan je akkoord gaan voor installatie of ook niet akkoord gaan.

Ik ga niet akkoord daar ik er al aardig wat heb over gelezen (win10) en dat stond mij niet echt aan.

Ik blijf liever nog een tijdje bij Win7.
29-07-2015, 12:03 door Anoniem
"de simpelste dingen installeren en configureren kost je bakken met tijd onder Linux, daar waar het onder Windows met een paar muisklikken is geregeld."

Gebruik sinds 2002 OSX van Apple, net zoals Linux ook op Unix gebaseerd, en zeer gebruiksvriendelijk. Windows zal daar alleen aan kunnen tippen door het 100% na te maken. En dat gaat niet gebeuren. Ik snap eerlijk gezegd niet, dat iemand die ooit Windows 95 heeft gebruikt deze software 'maker' nog trouw kan zijn.
29-07-2015, 12:04 door Anoniem
Hiet het pad om in het register de automatische updates uit te schakelen.
1. Click the Configurations tab
2. In the Add Configurations section, click Configuration
3. In the Computer Configurations section, click Registry Settings
4. Enter a name and description for the configuration
5. Enter the following information in the Registry Configuration section:
• Action: Write Value
• Header Key: HKEY_LOCAL_MACHINE
• Sub-Key: SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update
• Data Type: REG_DWORD
• Value Name: AUOptions
• Value Data/Expression: 1 ( Staat op 2 en wordt 1)
6. Click Add More Registry Settings
7. Enter the following information in the Registry Configuration section:
• Action: Write Value
• Header Key: HKEY_LOCAL_MACHINE
• Sub-Key:
• SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update
• Data Type: REG_DWORD
• Value Name: AUState ( Het is AuOptions )
• Value Data/Expression: 7 Verander de sleutel van 1 naar 7
2. Choose a target
3. Configure the execution settings as required
4. Click Deploy
29-07-2015, 12:19 door Joep Lunaar - Bijgewerkt: 29-07-2015, 12:48
Door Anoniem: Microsoft tries Google!
Niet juist ! Google biedt een redelijke mate van transparantie en een uitstekend dashboard waar heel veel zaken die de privacy raken geregeld kunnen worden. MIcrosoft daarentegen is nogal sneaky wat dat betreft.

Door Anoniem @17:48:...
Je kan het instellen, dus wat is het probleem?
Ik zou als fabrikant ook kiezen wat voor mij optimaal is, laten we eerlijk wezen: ik ben toch diegene die het verkoopt
Los van het slordige verhaspelen van koper en verkoper staat de teneur mij niet aan: niet fatsoen en redelijkheid moeten gelden maar hebzucht en eng legisme (wat niet uitdrukkelijk verboden of contractueel is uitgeloten mag, jak!)

Door Anoniem @21:49
Wat een gemiep in menige reactie hier. Je bent vrij om welk besturingssysteem dan ook in te stellen zoals je dat zelf wilt. Moet je alleen een beetje moeite voor doen.
U miskent het onvermogen van de meeste gebruikers en daarmee het grote belang dat in correcte instellingen is gelegen.

Door Mysterio:....De niet privacy gerichte consument interesseert het toch niet als er maar iets gratis te halen of te spelen valt en de security gerichte consument (of gebruiker in het algemeen) past de boel aan. Mis ik iets of is dit vooral een aanleiding om weer eens lekker te drammen over Microsoft?
De wereld stopt niet bij je zelf en de maatschappelijke gevolgen van het - inderdaad stupide en lui - verkwanselen van het privéleven door velen raken ons allen, dus ook jou. Denk bijvoorbeeld aan de het verzamelen van gegevens over anderen, derden, zoals met de gezichtsherkenning op Facebook. Ook al heb je zelf geen FB, FB kent jou wel, enz.
29-07-2015, 12:44 door Anoniem
Altijd weer dat gezeur over privacy en dat MS niet deugd.
Ik heb niks te verbergen hoor. Als MS mijn surfgedrag wil zien dan doen ze dat maar.
Ik ga lekker wel over op Windows 10.
29-07-2015, 13:01 door Anoniem
Door Anoniem: "de simpelste dingen installeren en configureren kost je bakken met tijd onder Linux, daar waar het onder Windows met een paar muisklikken is geregeld."

Gebruik sinds 2002 OSX van Apple, net zoals Linux ook op Unix gebaseerd, en zeer gebruiksvriendelijk. Windows zal daar alleen aan kunnen tippen door het 100% na te maken. En dat gaat niet gebeuren. Ik snap eerlijk gezegd niet, dat iemand die ooit Windows 95 heeft gebruikt deze software 'maker' nog trouw kan zijn.

Misschien wordt het eens tijd voor een opfriscursusje als je meest recente Windows ervaring Windows 95 betreft en je blijkbaar na 2002 geen Windows PC meer hebt aangeraakt.

Met het CV wat je hierboven van jezelf schetst begrijp ik niet zo goed waarom je een oordeel over recente Microsoft producten zou moeten hebben.
29-07-2015, 13:02 door Joep Lunaar
Door Anoniem @09:16:... Met Intel/Microsoft UEFI niet dus.
Dat gat hebben ze dus afgevangen.
Sinds de nieuwste versie hoeft UEFI niet eens meer uit te schakelen te zijn...
Zit je dan met je Linux DVD/USBsticky in je nieuwe computer.
Niet helemaal correct. Toen secure boot enige jaren door Microsoft en Intel werd gepropageerd heeft de Linux community direct werk gemaakt om ook Linux onder UEFI secure boot installeerbaar werkzaam te krijgen. Een grote complicatie daarbij was dat Microsoft de enige partij is die de sleutels tekent waarmee secure boot loaders moeten zijn getekend. Met veel inventiviteit en uitoefening van druk is men er in geslaagd ook Linux out-of-the-box in een UEFI secure boot omgeving te laten werken. Zie https://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Extensible_Firmware_Interface#Secure_boot_criticism
29-07-2015, 13:25 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
...
Mijn ouders van boven de 80 gebruiken Linux en hebben geen enkele ervaring met computers. Misschien moet je toch wat beter je best doen (want als zij het kunnen...)

Misschien kunnen jouw ouders me dan vertellen hoe ik Spotify goed kan laten werken onder Ubtuntu?

Heb effe gebeld: https://play.spotify.com/

Door Anoniem:En aan een fatsoenlijke videodriver (gma500) voor Ubuntu kan komen zodat ik gewoon een filmpje af kan spelen op een Asus netbookje van een paar jaar oud, wat onder Windows 7 op datzelfde ding geen enkel problem was

Overzichtspagina:

https://downloadcenter.intel.com/product/81506/Intel-Graphics-Media-Accelerator-500-Intel-GMA-500-

Downloadpagina:

https://downloadcenter.intel.com/download/19158/Intel-Graphics-Media-Accelerator-Driver-for-Linux-
29-07-2015, 13:36 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Wat een gemiep in menige reactie hier. Je bent vrij om welk besturingssysteem dan ook in te stellen zoals je dat zelf wilt. Moet je alleen een beetje moeite voor doen.

Met Intel/Microsoft UEFI niet dus.
Dat gat hebben ze dus afgevangen.
Sinds de nieuwste versie hoeft UEFI niet eens meer uit te schakelen te zijn...
Zit je dan met je Linux DVD/USBsticky in je nieuwe computer.

Secure Boot moet je wel uit kunnen zetten. Kan me niet voorstellen dat Microsoft dat onmogelijk heeft gemaakt in Windows 10.
29-07-2015, 13:48 door Mysterio
Door Joep Lunaar:
(..)
Door Mysterio:....De niet privacy gerichte consument interesseert het toch niet als er maar iets gratis te halen of te spelen valt en de security gerichte consument (of gebruiker in het algemeen) past de boel aan. Mis ik iets of is dit vooral een aanleiding om weer eens lekker te drammen over Microsoft?
De wereld stopt niet bij je zelf en de maatschappelijke gevolgen van het - inderdaad stupide en lui - verkwanselen van het privéleven door velen raken ons allen, dus ook jou. Denk bijvoorbeeld aan de het verzamelen van gegevens over anderen, derden, zoals met de gezichtsherkenning op Facebook. Ook al heb je zelf geen FB, FB kent jou wel, enz.
Van Microsoft naar Facebook. Als er maar te drammen valt.

Het Facebook probleem speelt ook als je bijvoorbeeld Linux zou gebruiken, dus is niet relevant voor dit artikel. Het punt is dat tijdens de installatie er ruim mogelijkheid is om aan te geven wat je wilt delen, achteraf is het eenvoudig aan te passen en Microsoft doet er niet schimmig over. En nog is het niet goed?
29-07-2015, 14:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
...
Mijn ouders van boven de 80 gebruiken Linux en hebben geen enkele ervaring met computers. Misschien moet je toch wat beter je best doen (want als zij het kunnen...)

Misschien kunnen jouw ouders me dan vertellen hoe ik Spotify goed kan laten werken onder Ubtuntu?

Heb effe gebeld: https://play.spotify.com/


Alleen een hoop gekraak in Ubuntu. En er is wel een Spotify client voor Linux, maar onder Ubuntu spelt hij de muziek dan veel te snel af. Jammer. In Windows werkt de link echter wel, dank daarvoor, maar daar had ik ook al een goed werkende client voor die ook nog offline kan werken.

Door Anoniem:En aan een fatsoenlijke videodriver (gma500) voor Ubuntu kan komen zodat ik gewoon een filmpje af kan spelen op een Asus netbookje van een paar jaar oud, wat onder Windows 7 op datzelfde ding geen enkel problem was



Je bent wel erg snel tevreden met je eigen antwoorden. Als je namelijk op de linkjes had geklikt had je kunnen zien dat het alleen maar source codes zijn (er staat ook bij : for developers en dan zijn jouw ouders van 80 niet denk ik).

Bovendien, als ik al de energie erin zou steken om deze code te gebruiken, dan heb ik waarschijnlijk dezelfde gma500 driver die reeds in Ubuntu zit, maar die nog niet in staat is om fatsoenlijk een Youtube filmpje af te spelen, terwijl dat onder WIndows 7 op dezefde hardware wel mogelijk was.
29-07-2015, 15:08 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
...
Mijn ouders van boven de 80 gebruiken Linux en hebben geen enkele ervaring met computers. Misschien moet je toch wat beter je best doen (want als zij het kunnen...)

Misschien kunnen jouw ouders me dan vertellen hoe ik Spotify goed kan laten werken onder Ubtuntu?

Heb effe gebeld: https://play.spotify.com/

Door Anoniem:En aan een fatsoenlijke videodriver (gma500) voor Ubuntu kan komen zodat ik gewoon een filmpje af kan spelen op een Asus netbookje van een paar jaar oud, wat onder Windows 7 op datzelfde ding geen enkel problem was

Overzichtspagina:

https://downloadcenter.intel.com/product/81506/Intel-Graphics-Media-Accelerator-500-Intel-GMA-500-

Downloadpagina:

https://downloadcenter.intel.com/download/19158/Intel-Graphics-Media-Accelerator-Driver-for-Linux-

Zoals de meeste Linux distro's werken hoef je zelf niets te downloaden / compilen je hoeft simpel weg alleen de kant en klare build in package downloader nodig :sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel.
29-07-2015, 15:18 door Anoniem
Door Mysterio: Ik snap het gezeik niet. Zo goed als alles is eenvoudig aan te passen en staat in redelijk eenvoudige taal. Hier hoeft geen South Park aflevering aan worden geweid.

Onbegrip bij mysterioos eenvoudige taal?

Gewei, geweien, geweid

Ik denk dat dit abstract en absurd genoeg is voor South Park om het potlood heel puntig en dartel los te laten in de frisse lege weide van het nakend inspiratieve witte vlak.
29-07-2015, 15:25 door Anoniem
Ik heb even gelezen met betrekking tot de voors- en tegens.

Al met al begrijp ik de 'woede' van mensen die vinden dat de privacy word aangetast. Maar aan de andere kant, als nuchtere Nederlander (en het geluk hebbende enigzins bekend te zijn met de ICT wereld) weet ik ook genoeg manieren om dit tegen te houden, hetzij door instellingen van de operating systemen / apps en software goed te bekijken en waar nodig aan te passen of deze vanuit hardware configuraties of overige configuratie instellingen (firewalls, tor) te blokkeren / om te leiden.

Een simpele oplossing is na de 'activatie' eens te monitoren bijv. mbv wireshark welke verbindingen door windows 10 naar buiten naar redmond worden gebruikt. Stel dat hier iets komt als dataminer.microsoft.com....

Neem dan in je hosts file een regel op waarin dataminer.microsoft.com naar 127.0.0.1 gaat wijzen (je eigen machine). Microsoft word dan niets wijzer. En zo zullen er in de loop van tijd nog wel meer tips en hints komen om de privacy weer te waarborgen danwel terug te krijgen.
30-07-2015, 03:47 door CrioWria
Door sew62: Hoop niet dat ze Google achterna gaan. Die heeft immers een woud van instellingen, waarvan je vaak afvraagt waarvoor ze exact dienen en wat de effecten zijn. Het is uiteraard Google's intentie dat je ze maar laat voor wat ze zijn, ofwel dat je toevallig ergens vergeten bent al dan niet een vinkje te plaatsen, met alle ongewilde gevolgen van dien.
Microsoft doet nu precies hetzelfde, heb denk ik ondertussen al 30 schuifjes omgezet die betrekking hebben op het verzamelen van jouw gegevens. W10 gaat een nog grotere faal worden dan Vista en 8 bij elkaar opgeteld, wat ik je brom.
30-07-2015, 09:01 door Anoniem
Al met al begrijp ik de 'woede' van mensen die vinden dat de privacy word aangetast. Maar aan de andere kant, als nuchtere Nederlander (en het geluk hebbende enigzins bekend te zijn met de ICT wereld) weet ik ook genoeg manieren om dit tegen te houden, hetzij door instellingen van de operating systemen / apps en software goed te bekijken en waar nodig aan te passen of deze vanuit hardware configuraties of overige configuratie instellingen (firewalls, tor) te blokkeren / om te leiden.

Kan ik u geen ongelijk in geven en van op het ogenblik dat iedereen dat een beetje door heeft komen ze wel met een nieuwe versie waarschijnlijk waar je dat allemaal opnieuw in kan gaan zoeken en instellen naar je eigen wensen ... Win11?
30-07-2015, 11:23 door Anoniem
Door Anoniem:
...
Zoals de meeste Linux distro's werken hoef je zelf niets te downloaden / compilen je hoeft simpel weg alleen de kant en klare build in package downloader nodig :sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel.

Natuurlijk werkt dat zo, zolang hetgeen je wilt beschikbaar is als kant en klare build. Indien dat niet het geval is dan biedt Linux je de flexibiliteit om zelf te gaan downloaden, zelf te gaan compileren, etc. De drivers voor mijn USB wireless adapter heb ik op die manier opgehaald en gecompileerd (omdat de standaard drivers problemen gaven).

Is dit te doen voor een reguliere gebruiker? Dat wordt misschien lastig. Veelal installeert een ter zake kundige kennis éénmalig een computer met Linux en heeft er daarna of geen omkijken meer naar (alles op automatisch updaten) of beheert e.e.a. op afstand via internet.
30-07-2015, 12:27 door ab2604
Velen hebben het hier over Linux als alternatief. Misschien een stomme vraag, maar hoe zit het met een Apple computer als alternatief? Ik heb geen ervaring met Apple, vandaar dat ik het vraag. Is de privacy daar beter geregeld, of doet Apple min of meer hetzelfde als wat Microsoft nu doet in Windows 10?
30-07-2015, 12:50 door Anoniem
Door ab2604: Velen hebben het hier over Linux als alternatief. Misschien een stomme vraag, maar hoe zit het met een Apple computer als alternatief? Ik heb geen ervaring met Apple, vandaar dat ik het vraag. Is de privacy daar beter geregeld, of doet Apple min of meer hetzelfde als wat Microsoft nu doet in Windows 10?
Precies, als je je hele hebben en houden op straat wil gooien gebruik dan gewoon Android en google.
30-07-2015, 19:55 door Anoniem
Door Anoniem: Ik blijf voorlopig wel bij Windows 7. Zit niet te wachten op een computer die me de hele dag aan het afluisteren is, en alles wat ik doe naar Amerika stuurt.

Inderdaad windows7 hier, en dan naar linux.
30-07-2015, 20:02 door Anoniem
Door ab2604: Velen hebben het hier over Linux als alternatief. Misschien een stomme vraag, maar hoe zit het met een Apple computer als alternatief? Ik heb geen ervaring met Apple, vandaar dat ik het vraag. Is de privacy daar beter geregeld, of doet Apple min of meer hetzelfde als wat Microsoft nu doet in Windows 10?

Apple probeert je ook in hun cloud te krijgen (oa. even het incident vergeten van al die gehacke cloud accounts). Daarbij is het computer os ondergeschikt geworden aan de telefoons/tablets.

Op het ogenblik kunnen ze niet eens een fatsoenlijke imap mail client maken. Dat kan betekenen dat ze daar niet kunnen programmeren of dat ze je willen frustreren naar de cloud. Kies maar waarin je wil geloven.
31-07-2015, 02:02 door Anoniem
Door Anoniem:
Door ab2604: Velen hebben het hier over Linux als alternatief. Misschien een stomme vraag, maar hoe zit het met een Apple computer als alternatief? Ik heb geen ervaring met Apple, vandaar dat ik het vraag. Is de privacy daar beter geregeld, of doet Apple min of meer hetzelfde als wat Microsoft nu doet in Windows 10?

Apple probeert je ook in hun cloud te krijgen (oa. even het incident vergeten van al die gehacke cloud accounts). Daarbij is het computer os ondergeschikt geworden aan de telefoons/tablets.

Op het ogenblik kunnen ze niet eens een fatsoenlijke imap mail client maken. Dat kan betekenen dat ze daar niet kunnen programmeren of dat ze je willen frustreren naar de cloud. Kies maar waarin je wil geloven.

IMAP werkt anders prima hoor zowel onder OSX als onder iOS.

Los daarvan is het wel zo dat je ook bij Apple je instellingen goed moet na lopen wil er niet veel naar Apple en Bing(!) worden gestuurd.
31-07-2015, 10:19 door Anoniem
Ik ben nooit een Microsoft-basher geweest en heb altijd veel plezier gehad van Microsoft operating systems, maar als ik met eigen ogen zie hoeveel connecties Windows 10 wel niet legt met Microsoft servers dan krijg ik het er benauwd van. Ik blijf nog enkele jaren op Windows 7 zitten, en dan ga ik overstappen naar een Linux systeem.
31-07-2015, 15:54 door Anoniem
Bedankt voor de voorgaande reactie. Dat is eigenlijk precies wat ik wilde weten. Windows 10 kan dus duidelijk niet, maar wat moet je dan?
Kun je je hele leven met een niet ondersteunde Windows 7 verder of moet je toch proberen om het veel te ingewikkelde Linux onder de knie te krijgen??? Erg moeilijke keuze die bijna niet goed kan uitpakken. Bij Windows 7 zullen op den duur de mogelijkheden enorm worden beperkt en bij Linux zul je voortdurend moeilijkheden moeten oplossen.
Ik weet het eigenlijk niet meer. Het ziet er niet best uit met de operating systems.
01-08-2015, 08:13 door Anoniem
NSA op zijn best bij Microsoft, past bestanden aan zonder medeweten en of toestemming user, dit is mijn eerste ervaring.
Dual boot Linux mint zal op mijn pc blijven.
03-08-2015, 10:58 door Anoniem
Als linux (ubuntu bv) het nu ook wat gemakkelijker toestond om virtueel photoshop en lightroom te gebruiken dan was ik zo overgestapt. Of vergis ik mij hierin?
03-08-2015, 11:57 door Anoniem
Windows 10, prima operating system. een verademing
Privacy bescherming:...................... kan je instellen.
Lay-out interface: ............................simpel doch doeltreffend, niet meer vertraging door alle (niet ter zake doende) glimmertjes, toeters, bellen en special effects.
En natuurlijk kunnen we blijven zeuren, maar Microsoft zal toch bepaalde gegevens moeten verzamelen om updates, patches en verbeteringen te kunnen genereren.
Wisten jullie trouwens dat je auto ook stampvol electronica zit die rijgedrag, gebruik van alle items etc. registreert en dus kan worden uitgelezen door de dealer (lees: producent)?

Maak er iets moois van!
(en nee, ik heb geen aandelen Microsoft.)
03-08-2015, 12:58 door Anoniem
Door Anoniem: Ik blijf voorlopig wel bij Windows 7. Zit niet te wachten op een computer die me de hele dag aan het afluisteren is, en alles wat ik doe naar Amerika stuurt.

Win 10 installert - duurt heel lang. Printer - Scanner toetsenboard ... encf. werkt niet meer.
bij de instellingen weer alles terug gedraiit naar Win 7 ... alles weer i.O.
Resume: voorlopig geen Win 10
Ik blif bij Win 7.
03-08-2015, 17:57 door Anoniem
Ik snap niet waarom mensen gewoon niet massaal overstappen naar Linux Mint (is tegenwoordig zelfs gebruiksvriendelijker dan Windows).
04-08-2015, 11:36 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 04-08-2015, 11:39
Er is helemaal niets mis met Windows10. Het maakt alles een stuk gebruikersvriendelijker en voor diegene die wat moeilijker met windows om kon gaan is het toch wel makkelijk geworden.
Natuurlijk zijn er altijd wel mopperaars die tegen Microsoft zijn en zullen blijven, maar goed dat is hun goed recht. Maar laat dan ook de anderen die tevreden zijn met Microsoft in hun recht. Op dit moment is Microsoft toch nog steeds de grootste op het gebied van OS en dit wil toch wel wat zeggen. Ze zijn niet voor niets druk bezig geweest om Windows10 op de markt te brengen en een zeer goed en veilig product neer te zetten.

Al met al is Windows10 zeker GEEN vergissing maar een aanrader.
Het maakt je machine niet alleen beter en sneller maar zeker ook veiliger.

Een optie om massaal over te stappen naar een ander OS..... ik zou niet weten wat daar het voordeel van zou moeten zijn. Eerder een nadeel.

En wat de installatie betreft zoals de Consumentenbond aangeeft, niet de express installatie gebruiken. Na de handmatige installatie kan je in het eerste scherm alles uitvinken wat je niet wilt, daarna gewoon doorstarten en dan gaat de rest vanzelf.
07-08-2015, 04:41 door Anoniem
Wat info en tips om windows 10 beetje meer prive te maken,wel in engels want in nederland lopen ze beetje achter>
https://fix10.isleaked.com/ en http://lifehacker.com/what-windows-10s-privacy-nightmare-settings-actually-1722267229

Zag ook nog leuk proggie om de ingebouwde apps te verwijderen ..en nog veel meer> http://yamicsoft.com/windows10manager/index.html


En er zijn nog meer tools op inet die wat doen aan privacy settings maar veel eigen knutsels ..pas daar mee op!
22-08-2015, 23:38 door Anoniem
hooi.
ik heb er heel veel spijt van dat ik Windows 10 heb geïnstalleerd. had Windows 7.
toen het geïnstalleerd had begon er meteen problemen te komen. ik had verbinding maar geen internet. maar gebruik van mijn mobiel wifi deed het wel. daar had ik hele dag last van, heb overal gezocht maar niks hielp. heb volgende dag systeemherstel gedaan hoopte dat ik terug ging naar oude systeem maar helaas is die er niet meer.
sinds ik dat gedaan heb heb ik verbinding met internet maar kan pagina's niet openen moet paar keer op vernieuwen klikken en dan doet ie het. mijn tijdklok is weg. vandaag deed me muis het niet heb ik 4x opnieuw moet opstarten voordat ie het deed en toen ie het deed kon ik start niet meer in ja dat was zwart beeld.
ben benieuwd wat er morgen gaat komen. ik ga morgen naar stad kijken op ze nog windows 7 verkopen HEB ER ECHT VEEL SPIJT VAN en mijn buren ook en 11 van mijn vrienden en de mensen op mijn werk allemaal problemen met windows 10
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.