image

Pentagon schakelt e-mailnetwerk uit wegens verdachte activiteit

woensdag 29 juli 2015, 14:01 door Redactie, 3 reacties

Het Pentagon heeft dit weekend het ongeclassificeerde e-mailnetwerk wegens "verdachte activiteit" uitgeschakeld. Het netwerk wordt gebruikt door de Joint Chiefs of Staff (JCS) en honderden militairen en burgerpersoneel. Tegenover CNN bevestigt het Pentagon dat het netwerk vanwege verdachte activiteit offline was gehaald, maar wil geen verdere details geven.

Volgens functionarissen zouden geclassificeerde systemen niet zijn getroffen en zou de aandacht vooral uitgaan naar het verhelpen van de "cyberrisico's" op het wel getroffen netwerk. Verder meldt een defensiefunctionaris dat er voor het belangrijkste personeel een tijdelijke oplossing is bedacht zodat ze toch toegang tot de ongeclassificeerde e-mail kunnen krijgen.

Reacties (3)
29-07-2015, 14:10 door Anoniem
Als defensie-organisatie moet je sowieso geen ongerelateerde netwerken met elkaar verbonden. O jee, iemand moet nu op zijn tweede scherm kijken om zijn email te controleren.
29-07-2015, 14:56 door Anoniem
Door Anoniem: Als defensie-organisatie moet je sowieso geen ongerelateerde netwerken met elkaar verbonden. O jee, iemand moet nu op zijn tweede scherm kijken om zijn email te controleren.
Dat is ook niet zo en voor elk netwerk zijn er losse systemen. Sterker nog, voor sommige netwerken is het verboden dat ze aangesloten zijn op dezelfde (beveiligde) KVM switch, zodat een gebruiker dan niet alleen meerdere computers nodig heeft maar ook meerdere beeldschermen. Als dat niet kan omdat er geen ruimte is voor meerdere beeldschermen, dan heeft de gebruiker pech en kan hij daar geen gebruik maken van dat netwerk.

Op geclassificeerde netwerken kan ook alleen gebruik gemaakt worden van [url=https://nl.wikipedia.org/wiki/TEMPEST]TEMPEST[/url] gecertificeerde systemen/ruimtes op het niveau die de beveiligingsfunctionaris/-autoriteit voorschrijft. Dat die netwerken op geen enkele wijze zijn verbonden met het internet, spreekt voor zich.

Zo zijn er nog tal van maatregelen die compromitatie van dergelijke netwerken zwaar lastig maakt.
29-07-2015, 16:25 door karma4
Staat netjes in het artikel. Het "ongeklassificeerde netwerk" dat is er speciaal om met de buitenwereld te communiceren. Ze hebben aardig wat eisen bij de dod op dat vlak.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.