image

Salaris hindert FBI bij vinden van cyberspecialisten

vrijdag 31 juli 2015, 14:26 door Redactie, 6 reacties

De FBI heeft moeite met het aantrekken van cyberspecialisten, wat met name komt door de lage salarissen die de opsporingsdienst betaalt. Dat blijkt uit een rapport (pdf) van het Amerikaanse ministerie van Justitie. In 2012 kreeg de FBI toestemming om 134 specialisten aan te nemen, maar begin dit jaar stonden er nog 52 vacatures open.

"Het werven en behouden van gekwalificeerd persoon blijft een uitdaging voor de FBI, aangezien de private sector vaak hogere salarissen kan betalen en vaak een minder uitgebreid screeningsproces heeft", aldus het rapport van de Office of the Inspector General. Zo mogen alleen Amerikaanse staatsburgers zich aanmelden en mogen ze in de afgelopen 3 jaar geen marihuana, en in de afgelopen 10 jaar geen andere illegale drugs hebben gebruikt.

Om de situatie te verbeteren onderzoekt de FBI de mogelijkheid om hogere salarissen te betalen en wordt er naar programma's van andere overheidsdiensten gekeken om cyberspecialisten te werven, zoals programma's die de NSA en CIA ontwikkelden om studenten aan te trekken.

Reacties (6)
31-07-2015, 15:02 door buttonius - Bijgewerkt: 31-07-2015, 15:02
mogen ze in de afgelopen 3 jaar geen marihuana, en in de afgelopen 10 jaar geen andere illegale drugs hebben gebruikt.
Tsja, dan sluit je dus halve US states uit.
31-07-2015, 15:05 door Anoniem
Het is vooral de marihuana dat het probleem is. Veel toch wel slimme hackers lusten ook wel het groene blaadje. En dat is het probleem. Als een jaar lang :D

http://www.rt.com/usa/160320-fbi-employee-hires-marijuana-use/
http://blogs.wsj.com/law/2014/05/20/director-comey-fbi-grappling-with-hiring-policy-concerning-marijuana/

TheYOSH
31-07-2015, 15:18 door Anoniem
Door buttonius:
mogen ze in de afgelopen 3 jaar geen marihuana, en in de afgelopen 10 jaar geen andere illegale drugs hebben gebruikt.
Tsja, dan sluit je dus halve US states uit.

In het verleden waren er nog idealisten die niet voor het salaris gingen, maar kozen voor het dienen en beschermen van de medeburgers. Sinds dat ook niet meer gebeurt, komen die idealisten ook niet meer.

Peter
31-07-2015, 17:03 door Anoniem
De beste stuurlui zitten tegenwoordig echt aan wal. Misschien stellen ze verkeerde kwalificaties, opleiding dogma etc.
31-07-2015, 17:24 door Anoniem
als je toppers wilt hebben moet je afstappen van het standaard verhaaltje dat je niet meer mag verdienen dan je baas. Dat geldt ook voor alle andere overdiensten die cybercracks zoeken.
31-07-2015, 23:55 door Anoniem
Door Anoniem: als je toppers wilt hebben moet je afstappen van het standaard verhaaltje dat je niet meer mag verdienen dan je baas. Dat geldt ook voor alle andere overdiensten die cybercracks zoeken.

In de VS is dat vaak niet zo'n probleem, in Nederland daarentegen...

Hier worden nog steeds mensen aan het roer gezet die denken dat ze het beter weten dan de echte experts omdat ze een cursus Cisco hebben gedaan. Zoals slecht ingelichte mensen betaamt, hebben ze door hun gebrek aan kennis niet in de gaten dat ze het niet weten.

Dat is overigens erg typisch: cursussen van leveranciers die de eigen producten ophemelen en desinformatie verspreiden worden ten onrechte als toonaangevend gezien door het P&O en manager volk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.