image

Adblock Browser verkort laadtijden websites op iOS

vrijdag 4 september 2015, 09:51 door Redactie, 1 reacties

Eigenaren van een iPhone of iPad kunnen dankzij Adblock Browser websites straks veel sneller laden dan met Safari het geval is. In sommige gevallen wordt de laadtijd meer dan gehalveerd. Adblock Browser wordt ontwikkeld door de makers van Adblock Plus, de populairste browseruitbreiding op internet die speciaal ontwikkeld is om advertenties te blokkeren en tientallen miljoenen gebruikers heeft.

Hoewel Apple in iOS9 "content blockers" toestaat en er ook een versie van Adblock Plus voor iOS9 zal verschijnen, is het volgens de ontwikkelaars van Adblock Browser voor het adequaat blokkeren van advertenties op iOS noodzakelijk een eigen browser te ontwikkelen. De browser is nu nog in ontwikkeling, maar zal binnenkort in de Apple App Store verschijnen.

De resultaten zijn echter al veelbelovend, met name op websites met veel advertenties. De ontwikkelaars besloten een testversie van Adblock Browser met Safari te vergelijken en in de meeste gevallen worden websites veel sneller geladen. In sommige gevallen wordt de laadtijd meer dan gehalveerd. Wanneer Adblock Browser precies uitkomt is onbekend, maar de ontwikkelaars spreken zelf over "binnenkort".

Image

Reacties (1)
04-09-2015, 12:57 door Anoniem
Ik gebruik al maanden ad-blocker browser for iDevices: heel veel sites laden daarmee ook veel sneller als met Safari. Al die advertentie-sites lijken de boel flink te vertragen.... Met sites als Telegraaf en zelfs nu.nl scheelt het wel 50%!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.