image

Mkb kan zich gratis laten hacken tijdens campagne

vrijdag 2 oktober 2015, 10:14 door Redactie, 5 reacties

Vandaag is er een nieuwe campagne gestart om ondernemers bewust van cybercrime te maken en hierbij kunnen bedrijven zich gratis door een 'ethische hacker' laten hacken. De campagne Veilig Zakelijk Internetten is opgezet door MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Als onderdeel van de campagne wordt bedrijven uit vijf geselecteerde regio’s de kans geboden de veiligheid van hun netwerk te analyseren. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden voor een 'vulnerability scan', waarbij erop beveiligingslekken en kwetsbaarheden in de IT-omgeving van de ondernemer wordt gezocht. Deelnemers aan de scan vullen eerst een in samenspraak met TNO opgestelde vragenlijst in. Die moet duidelijk maken welke problemen er mogelijk spelen.

Veiligheidsrapportage

Vervolgens controleert een aan de campagne verbonden ethische hacker op afstand het bedrijfsnetwerk van de deelnemer. Het gaat dan om de website of mailserver van het bedrijf. De resultaten van scan en de antwoorden op de vragenlijst worden geanalyseerd door een team van experts. Binnen een paar dagen ontvangt elk bedrijf een rapportage over de resultaten en krijgt de ondernemer een persoonlijke telefonische toelichting.

Als onderdeel van de campagne zal er ook met een speciale bus het land in worden gegaan. Op verschillende plaatsen gaat een team van experts samen met lokale ondernemers, bestuurders en media in gesprek over betere beveiliging van bedrijven tegen cybercriminaliteit. Noord-Holland, Limburg, Gelderland, Utrecht en Amsterdam zijn de regio's waar de roadshow langskomt.

Reacties (5)
02-10-2015, 10:37 door Anoniem
Het MKB wordt al jaren gratis gehackt ... What's new ?
02-10-2015, 11:44 door Preddie
Je laten hacken is per definitie gratis, het voorkomen of de eventuele consequenties kosten meestal geld of leveren schade op (in welke vorm dan ook)
03-10-2015, 05:31 door Anoniem
Een vulnerability scan aftrappen is geen hacken. Als je echt resultaten wilt, zal een expert handmatig aan de slag moeten gaan.

M.i. is het aftrappen van een vulnerability scan en de resultaten hiervan te minimaal om te kunnen stellen dat een omgeving voldoende veilig is of niet.

Wanneer de "scanner" weinig of geen resultaten geeft, zou dit ten onrechte tot een "veilig gevoel" kunnen lijden, met name voor management. Echter praten we alleen maar over de zgn "low hanging fruits" die geconstateerd worden (of niet).
05-10-2015, 00:46 door Anoniem
Google even op "[populaire softwarenaam] crack" en download de eerste 10 en zet je antivirus uit. Garantie dat je dan ook hacked word :)
05-10-2015, 15:12 door MrRight
Door Anoniem: Google even op "[populaire softwarenaam] crack" en download de eerste 10 en zet je antivirus uit. Garantie dat je dan ook hacked word :)

Haha, had je geen geld over om software te kopen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.