image

Inbreker meldt zich na videobeelden op Facebook

donderdag 8 oktober 2015, 12:57 door Redactie, 6 reacties

Een 21-jarige man uit Goirle heeft zich dinsdag bij de politie gemeld vanwege beelden van een inbraak die op Facebook waren geplaatst. De inbraak vond in augustus plaats, waarbij onder andere een iPad en televisie werden gestolen. Het slachtoffer had aan de achterzijde van zijn woning een camera hangen.

De camera wist duidelijke beelden van de twee daders te maken en het slachtoffer deelde die met de politie en plaatste die op Facebook. De beelden werden honderdduizenden keren bekeken. Vrienden van de 21-jarige man hadden hem daarop herkend. De man meldde zich bij de politie omdat hij naar eigen zeggen niet meer buiten durfde te komen. Hij heeft de inbraak inmiddels toegegeven. Het onderzoek naar de mededader loopt nog, zo laat de politie weten.

Reacties (6)
08-10-2015, 14:16 door Anoniem
Voor het leven getekend, dit zullen we in de toekomst vaker meemaken naarmate het particuliere gebruik van web-cam's toe gaat nemen. Eindelijk kunnen de boeven zich niet meer laven in hun anonimiteit.
Ik verwacht wel dat de handel in bivakmutsen en maskers weer toe gaat nemen, daarvoor moeten de verkopers een registratieplicht krijgen, dat was Ivo Opstelten nog vergeten door te voeren.
08-10-2015, 15:29 door ben987 - Bijgewerkt: 08-10-2015, 15:30
mag schandpalen nou weer wel, of alleen als de politie het doet ?

als geenstijl.nl of powned dat doet/deden met kopschoppers schieten allerlei advocaten en rechters in een kramp en daders gaan vrijuit wegens "eigen rechter spelen", ik snap er niets meer van.....
08-10-2015, 15:30 door Anoniem
@Anoniem 14:16 Dan neem je een kussen sloop of een trui met capuchon en sjaal.

Persoonlijk heb ik nooit begrepen waarom een bivakmuts gewoon in de winkels en online te koop is. Nu zullen sommige zeggen ja maar motorrijders dan?? Klopt, maar meerendeel daar van rijden met neophrenen maskers rond.
08-10-2015, 16:27 door ph-cofi
Het wordt blijkbaar getolereerd als slachtoffers zelf hun daders in beeld brengen. En in dit geval ging de dader bekennen, dus makkelijk voor de rechtspraak. Als nou ook nog de videoposter niet wordt vervolgd, dan stijgt binnenkort de IP cam verkoop naast de bivakmutsverkoop en plaksnorverkoop.
08-10-2015, 16:51 door Anoniem
Politie waarschuwd meestal eerst de verdachte om zich te melden voordat de beelden online worden gezet.
10-10-2015, 11:15 door Anoniem
Door Anoniem: Voor het leven getekend, dit zullen we in de toekomst vaker meemaken naarmate het particuliere gebruik van web-cam's toe gaat nemen. Eindelijk kunnen de boeven zich niet meer laven in hun anonimiteit.
Ik verwacht wel dat de handel in bivakmutsen en maskers weer toe gaat nemen, daarvoor moeten de verkopers een registratieplicht krijgen, dat was Ivo Opstelten nog vergeten door te voeren.

Ik heb een oma die erg goed kan breien. Gelijk ook maar registratieplicht invoeren voor de wolhandel...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.