image

Onderzoek: 25% websites draait op WordPress

maandag 9 november 2015, 10:29 door Redactie, 4 reacties

Een kwart van alle websites op internet draait inmiddels op het zeer populaire contentmanagementsysteem (CMS) WordPress, zo meldt marktvorser W3Techs. Twee jaar geleden wist WordPress de 20% al te bereiken, waarbij deze maand de 25% werd aangetikt.

Het gaat hierbij om zowel de WordPress-websites die mensen zelf kunnen installeren als de gehoste variant op WordPress.com. Onder andere Time, TechCrunch, Wired en Lifehack maken gebruik van het open source CMS. Volgens W3Techs zijn er aanwijzingen dat WordPress verder zal groeien. In oktober draaide 29,5% van de nieuwe websites op WordPress. "Nieuwe websites laten meestal de richting zien waar de gehele markt naar toe gaat", zegt Matthias Gelbmann van W3Techs. Veel concurrentie heeft WordPress niet. De CMS'en Drupal en Joomla hebben bij elkaar een aandeel van 4,9%, nog geen vijfde van wat WordPress heeft.

Matt Mullenweg, één van de bedenkers van WordPress, ziet dan ook vooral een uitdaging in de 57% van de websites die nog geen identificeerbaar CMS gebruikt. "En daar is nog veel groeiruimte", zo laat hij op zijn eigen blog weten. De populariteit en dominantie van WordPress brengt ook problemen met zich mee. Er zijn nog altijd beheerders die de software vergeten te updaten, waardoor cybercriminelen de websites eenvoudig kunnen overnemen en gebruiken voor het verspreiden van malware.

Image

Reacties (4)
09-11-2015, 11:23 door beaukey
Clickbait.

Moet zijn: "Onderzoek: 25% van de CMS websites draait WordPress"
09-11-2015, 11:46 door Anoniem
Door beaukey: Clickbait.

Moet zijn: "Onderzoek: 25% van de CMS websites draait WordPress"

Ik zou nog maar eens naar de tabel kijken als ik u was... ;-)
09-11-2015, 11:56 door Anoniem
Was wel leuk geweest on te weten hoeveel % gedateerde versies draaid en hoeveel ooit gehacked zijn daarom.
09-11-2015, 12:14 door Anoniem
Door beaukey: Clickbait.

Moet zijn: "Onderzoek: 25% van de CMS websites draait WordPress"

Clickbait? Je had ook even de bron kunnen checken.

"WordPress powers 25% of all websites - Summary: The most popular content management systems now runs a quarter of the web. We have a closer look at the detailed statistics behind that success."
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.