image

Apple dicht dozijn lekken in Windowsversie iTunes

zaterdag 12 december 2015, 07:25 door Redactie, 6 reacties

Windowsgebruikers die iTunes gebruiken krijgen het advies om te upgraden, aangezien Apple een nieuwe versie heeft uitgebracht die meerdere kritieke kwetsbaarheden verhelpt waardoor een aanvaller via een kwaadaardige website in het ergste geval willekeurige code op de computer kon uitvoeren.

Ook was het voor kwaadaardige websites mogelijk om het surfgedrag van gebruikers te achterhalen. In totaal zijn er in iTunes 12.3.2 twaalf beveiligingslekken gepatcht, waarvan er elf door Apple zelf waren ontdekt. Updaten kan via iTunes zelf of Apple.com.

Reacties (6)
12-12-2015, 08:51 door GerBNL - Bijgewerkt: 12-12-2015, 08:54
Wel een beetje jammer dat het "patchen" van kwetsbaarheden wordt misbruikt om mensen naar een nieuwe versie te jagen. Het ondergraaft niet alleen de betekenis van het woord "patch", het is ook nog eens zeer onvriendelijk naar gebruikers toe die wellicht een goede reden hebben om niet te willen (of kunnen) upgraden.

We hadden al Microsoft die gebruikers op uiterst merkwaardige wijze probeert te overtuigen dat een upgrade naar Windows 10 een goed idee is, en wordt het ook bij Apple pijnlijk zichtbaar.

Ik snap best dat het lastig en arbeidsintensief is meerdere codebases te moeten bijhouden, maar zowel Apple als Microsoft lijken vooralsnog nog genoeg te verdienen aan het "weggeven" van software...
12-12-2015, 08:56 door Anoniem
Wat een vreemde reactie Gerb, iTunes is een programma en geen OS, net zoals bijv. met browsers moet je een nieuwe versie installeren voor veiligheidsupdates.
12-12-2015, 09:22 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-12-2015, 09:24
[Verwijderd]
12-12-2015, 14:00 door karma4
Door gerb: We hadden all ... dat een upgrade naar ... een goed idee is, en wordt het ook bij Apple pijnlijk zichtbaar.
Is dat ooit anders geweest bij Apple? De fanbois waren zo volgzaam in het volgen van de marketing dat het niet opviel
Vul voor de ... een willekeurige levarncier en tool in. SAP IBM Oracle CA wie dan ook. Is het ooit anders geweest en zal het ooit anders zijn? NEE, LCM (Life Cycle management) is een process waarmee je alle updates/veranderingen volgt.
12-12-2015, 14:14 door Anoniem
Ja inderdaad,toevallig inderdaad dat het versienummer van de Windows versie van Itunes gelijk is met de OSX versie ervan.
Je ziet wel eens dat de versienummers afwijken van van het zelfde programma voor Windows en voor OSX.
Dan zie je soms dat er voor Windows een hoger versienummer is,dan dat voor OSX of omgekeerd.
13-12-2015, 17:40 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 13-12-2015, 17:51
Door karma4:
Is dat ooit anders geweest bij Apple? De fanbois waren zo volgzaam in het volgen van de marketing dat het niet opviel

Kom eens met feiten over 'dat-het-altijd-zo-was-bij-Apple?' Ik kan mij nog herinneren dat Apple Clarisworks gewoon èn voor de eeuwigheid leverde bij een Macintosh, updates en upgrades incluis.
Retorische vraag: Is-het-ooit-anders-geweest-bij-Microsoft dat je voor Word, Excel, Outlook etc, kort samengevat Office naast aankoop van een nieuwe computer vorenbedoelde licentie erbij moest kopen....mmh?
Overigens brengen zèlfs open-source programma's niet met enige regelmaat upgrades uit omdat het eindeloos patchen van kwetsbaarheden in een bestaande versie uitzichtloos aan het worden is...mmh?
En wat dan te denken van puur commerciële bedrijven zoals Adobe met het zinkende schip Flash of de andere inmiddels mindere gatenkaas Oracle's Java, brengen zij ook niet goedbedoeld, GOEDBEDOELD! (ja met uitroepteken! met regelmaat nieuwere versies uit omdat het lekke bandje plakken op een gegeven moment niet meer voldoet?
Ahum, dat GOEDBEDOELD geldt dus zowel voor Microsoft, Apple, Linux waarschijnlijk ook (ik heb daar geen ervaring mee) en àlle andere legitieme software fabrikanten die vinden dat zij hun naam in ere moeten houden.
(edit vanwege verkeerde geplakte tekst uit concept)

Oh ja ten behoeve van de openheid van zaken: Ik reken me niet tot de gespecificeerde fanboi (boy moet het overigens zijn maar dat terzijde) Nièt van Apple, nóch van Microsoft, ik ben niemands 'Fanboy', sterker: nooit geweest. Wat ik wel ben? Een nuchtere onbeïnvloedbare gebruiker van een Apple- èn een Windows bak.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.