image

Nieuwe ransomware belooft donatie aan goed doel

donderdag 5 mei 2016, 09:59 door Redactie, 1 reacties

Er is een nieuwe ransomware-variant actief die belooft het geld van slachtoffers aan een goed doel voor kinderen te doneren. De nog naamloze ransomware verspreidt zich via e-mailbijlagen en ongepatchte software. Eenmaal actief versleutelt het allerlei bestanden, net als andere ransomware.

Na de versleuteling van de bestanden krijgen slachtoffers een melding met instructies te zien. Daarin staat dat er speciale software moet worden aangeschaft om de bestanden te kunnen ontsleutelen. Deze software zou daarnaast de computer beschermen en gebruikers zouden tevens 3 jaar technische ondersteuning krijgen.

Als laatste stellen de ransomware-makers, die zich het Charity Team noemen, dat het geld van slachtoffers naar goede doelen voor kinderen wordt overgemaakt. De ransomware vraagt 5 bitcoins (1950 euro) voor het ontsleutelen van de bestanden, wat veel hoger is dan veel andere varianten vragen. Wordt er niet binnen 24 uur betaald, dan zal het bedrag worden verdubbeld, zo meldt beveiligingsbedrijf Heimdal Security.

Reacties (1)
09-05-2016, 11:18 door Anoniem
En wie/wat is het goede doel, toch niet de scriptkiddies zelf? wordt ook steeds mooier deze onzin.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.