image

Man bekent hacken privémailaccounts van 130 beroemdheden

woensdag 11 mei 2016, 13:56 door Redactie, 3 reacties

Een 24-jarige man heeft in de Verenigde Staten bekend dat hij de privémailaccounts van 130 beroemdheden heeft gehackt. Zo wist hij toegang tot scripts van films en televisieseries te krijgen die nog niet waren verschenen en kon hij persoonlijke gegevens en naaktfoto's van zijn slachtoffers stelen.

Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt. Om toegang tot de e-mailaccounts van zijn slachtoffers te krijgen gebruikte de man twee manieren. De eerste methode, die naar eigen zeggen eenvoudiger was, was het versturen van malware, om daarmee toegang tot de computer van de filmsterren, sportsterren en andere beroemheden te krijgen.

De tweede manier bestond uit het versturen van phishingmails. Daarin liet hij weten dat het account van de ontvanger was gehackt en die zijn inloggegevens moest terugsturen. Nadat hij toegang had gekregen wijzigde hij de instellingen van het account, zodat hij er toegang toe bleef behouden. Ook verwijderde hij meldingen van de e-mailprovider dat er aanpassingen aan het account waren doorgevoerd.

De man kon worden opgepakt toen hij de uit de e-mailaccounts gestolen data aan een undercoveragent probeerde te verkopen. Hij kan tot een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar worden veroordeeld. De rechter doet op 25 augustus van dit jaar uitspraak.

Reacties (3)
11-05-2016, 15:55 door denii
Het zijn net mensen, die filmsterren.
11-05-2016, 21:27 door Rolfwil
Zow, Kans op 10 jaar cel, lekker in proportie daro
12-05-2016, 18:57 door Anoniem
Door Ralphwil: Zow, Kans op 10 jaar cel, lekker in proportie daro

Top straf, billen branden -> blaren zitten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.