image

1,2 miljoen e-mailadressen gestolen van website Fur Affinity

vrijdag 27 mei 2016, 13:58 door Redactie, 2 reacties

Aanvallers hebben de website Fur Affinity gehackt en zo 1,2 miljoen e-mailadressen in handen gekregen. Ook zouden versleutelde wachtwoorden zijn buitgemaakt. Daarop heeft de website besloten om van alle gebruikers het wachtwoord te resetten. Fur Affinity noemt zichzelf de grootste gemeenschap van 'furries'.

Furries zijn mensen met een voorliefde voor antropomorfe dieren die vaak in strips, games of tekenfilms voorkomen. Ook komt het voor dat ze zich als deze dieren verkleden. Details over de hack ontbreken, maar de website heeft wel verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen. Zo zal er binnenkort ssl worden uitgerold, is de ImageMagick-bibliotheek waar onlangs een groot beveiligingslek in werd aangetroffen verwijderd, is de wachtwoordlengte naar 72 karakters verlengd en wordt BCRYPT gebruikt als methode voor het hashen van wachtwoorden.

De Australische beveiligingsexpert Troy Hunt, tevens beheerder van de website HaveIBeenPwned, heeft de 1,2 miljoen gestolen e-mailadressen aan zijn zoekmachine toegevoegd. HaveIBeenPwned is een website waar internetgebruikers kunnen zoeken of hun gegevens bij grote datalekken zijn buitgemaakt. Inmiddels bevat de website meer dan 510 miljoen gehackte accounts.

Reacties (2)
27-05-2016, 16:12 door Anoniem
Deze hackers maken het wel erg bont.
27-05-2016, 21:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.