image

Universiteit lekte studentgegevens door onbeveiligde server

zaterdag 25 juni 2016, 06:18 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 26-06-2016, 15:09

Een Canadese universiteit heeft de gegevens van studenten en personeel gelekt omdat het de data op een server bewaarde die onbedoeld onbeveiligd en voor heel het internet toegankelijk was. De database bevatte meer dan 100.000 verzoeken die de afgelopen drie jaar naar de it-afdeling van de Simon Fraser Universiteit waren verstuurd.

Op 27 januari van dit jaar besloot de universiteit vanwege de overstap naar een nieuw systeem de database met gegevens naar een server te kopiëren waar die onbedoeld zonder beveiliging voor iedereen toegankelijk was. De database bevat meer dan 20.000 e-mailadressen, persoonlijke contactgegevens en persoonlijke informatie van studenten, universiteitsmedewerkers en faculteitspersoneel. De database werd op 16 mei door de universiteit zelf ontdekt en offline gehaald.

Getroffen studenten werden begin deze maand via e-mail ingelicht. De universiteit zegt dat er geen bewijs is dat iemand de gegevens heeft benaderd of de informatie is misbruikt. Uit voorzorg is voor bijna 8400 huidige en voormalige studenten besloten dat als ze documenten opvragen, dit in persoon moet worden gedaan. De universiteit laat tegenover Burnaby NOW News weten dat het de beveiligingsmaatregelen en procedures gaat doorlopen en waar nodig aanpassingen zal doorvoeren om herhaling te voorkomen.

Reacties (2)
25-06-2016, 20:33 door Anoniem
Canadese universiteit, niet Amerikaanse.
26-06-2016, 13:23 door Anoniem
Canada ligt in Noord-Amerika....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.