image

Rechtszaak in VS tegen computerfraudewetgeving

woensdag 29 juni 2016, 17:18 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging ACLU is in de Verenigde Staten een rechtszaak tegen de Amerikaanse computerfraude en -misbruikwetgeving (CFAA) begonnen. Volgens de ACLU voorkomt de wetgeving dat academische onderzoekers, computerwetenschappers en journalisten onderzoek naar de werkwijze van internetbedrijven kunnen uitvoeren.

Het kan dan bijvoorbeeld gaan om het verzamelen van publiek beschikbare informatie van een website, het aanmaken van meerdere accounts of het opgeven van onjuiste informatie. "Ook al zijn deze activiteiten vaak nodig om discriminatie op internet te ontdekken", aldus de ACLU. Als een website dergelijke activiteiten in de algemene voorwaarden verbiedt kan het via de CFAA onderzoekers aanklagen die de voorwaarden overtreden.

Volgens de ACLU is de CFAA-wetgeving dan ook veel te breed en staat het onderzoek naar discriminatie op het web in de weg. "Er is geen goede reden om onderzoek naar discriminatie op internet te criminaliseren. De CFAA schaadt niet alleen de vrijheden van het eerste Amendement, maar ook onze mogelijkheid om voor burgerrechten op te komen, nu steeds meer van onze dagelijkse bezigheden en transacties online plaatsvinden", zo stelt de burgerrechtenbeweging.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.