image

Nominaties voor Big Brother Awards 2016 geopend

woensdag 20 juli 2016, 10:57 door Redactie, 4 reacties

Net als voorgaande jaren zoekt digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom ook dit jaar weer de grootste privacyschenders van Nederland. Burgers kunnen personen, bedrijven of overheden die de privacy op grote schaal hebben geschonden voor een Big Brother Award nomineren.

"De Big Brother Awards balanceert op de grens tussen theater en prijzenceremonie. Tijdens een programma vol echte mensen, bizarre feiten en vlijmscherpe kritiek, worden de grofste privacyschenders van het afgelopen jaar in de schijnwerpers gezet. Big Brother is watching you, en voor één avond kijken we terug", aldus Bits of Freedom.

Na de sluiting van nominaties kan het grote publiek stemmen op de drie kandidaten die het vaakst genomineerd zijn. Naast de publieksprijs zal er ook een expertprijs voor de grootste privacyschender van Nederland worden uitgereikt. Op 14 november 2016 wordt tijdens het prijzengala in de Stadsschouwburg Amsterdam bekend gemaakt welke 'winnaars' dit jaar een award in ontvangst mogen nemen.

De Big Brother Awards worden jaarlijks georganiseerd door Bits of Freedom. Het doel van de awards is om aandacht te vragen voor de staat van privacy in Nederland. Vorig jaar mochten minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en de korpschef van de Nationale Politie een award mee naar huis nemen.

Reacties (4)
20-07-2016, 11:22 door Anoniem
Ik heb Ronald Plasterk genomineerd wegens de nieuwste aftapwet met terughack-bevoegdheid. (Dat terughacken werd overigens buiten de wet om al jaren terug uitgevoerd volgens Ronald Prins van Fox-it.!!)
20-07-2016, 15:32 door Anoniem
Ik de politici met hun ondoordachte haast om electronisch stemmen er door te drukken zonder feilloos werkend en getest systeem, en maatschappelijke discussie of de bevolking dit eigenlijk wel een urgent probleem vindt, dat per gisteren opgelost moet worden.
20-07-2016, 20:37 door Anoniem
Moeilijke keus. Mijn nominatie is gewoonlijk voor groepen of personen die niet tevreden zijn met alleen maar roepen om allerlei maatregelen, maar ook nog eens het debat verzieken door degenen die het niet met ze eens zijn te demoniseren. Een goede op Europees niveau zou de Europese Volkspartij ("terrorists would gleefully vote left"). Maar dat wordt langzamerhand gelukkig zeldzamer.

Een andere optie is waar men bovendien actief bezig is mensen het leven moeilijk te maken omdat ze tegen zijn. En dan dring bij mij de figuur op van de Landsadvocaat, wegens de vertragingstactieken en pogingen tot vormfouten in het paspoortproces (https://www.privacyfirst.nl/rechtszaken-1/paspoortproces.html), waardoort dit zich nu al 7 jaar aansleept en €100000+ aan advocaatskosten heeft gekost. Dat in de tussentijd van deze slepende kwestie de slachtoffers klem zitten, mag deze niet tot enige vorm van mededogen bewegen.
23-07-2016, 17:28 door Anoniem
Ik nomineer Ronald Prins van Fox-IT omdat deze 'hacker' een white hat zegt de zijn op TV maar in feite draait zijn hele bedrijf om het beschermen van blackhat en grey-hat systemen (AIVD, overheid). Raar dat security.nl berichten over de AIVD altijd tegenhoudt.......over censuur gesproken
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.