image

Brits beveiligingsbedrijf hackte database concurrent

vrijdag 22 juli 2016, 14:41 door Redactie, 0 reacties

De eigenaar, directeur en werknemers van een Brits beveiligingsbedrijf hebben de database van een concurrent gehackt, zo hebben ze voor een Britse rechtbank bekend. Het gaat in totaal om vijf mannen van beveiligingsbedrijf Quadsys, dat beveiligingssoftware, anti-virusproducten, hardware en infrastructuur levert. Het heeft voetbalclub Leeds United en verschillende Britse steden als klant.

Volgens de aanklacht heeft het vijftal de database van een niet nader genoemde concurrent gehackt om zo klantgegevens en prijsinformatie te achterhalen. Alle vijf de mannen hebben bekend schuldig te zijn aan het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang tot computermateriaal om het plegen van een misdrijf te faciliteren, zo laat de rechtbank aan The Register weten. Hierop staat een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar.

De rechter zal op 9 september vonnis wijzen. Er zal dan ook worden gekeken of de vijf schuldig zijn aan het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang tot een computer met de bedoeling om een misdrijf te plegen. De mannen werden vorig jaar maart aangehouden en een paar maanden later in augustus aangeklaagd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.