image

Banensite Glassdoor lekt e-mailadressen gebruikers

zondag 24 juli 2016, 09:04 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse banen- en recensiesite voor werkgevers Glassdoor heeft door een technische fout de e-mailadressen van honderdduizenden gebruikers gelekt. De website, die prat gaat op de anonimiteit van de 30 miljoen unieke gebruikers die het zegt te hebben, is ook in Nederland actief.

Afgelopen vrijdag verstuurde het bedrijf een e-mail naar gebruikers dat de gebruiksvoorwaarden waren aangepast. In plaats van de bcc-optie te gebruiken waren de e-mailadressen van andere geadresseerden voor alle ontvangers zichtbaar. De e-mails werden in batches van 1000 e-mails tegelijkertijd verstuurd, zodat ontvangers ook van 999 andere mensen de e-mailadressen konden zien. De e-mailadressen werden volgens gebruikers op de website Pastebin geplaatst.

Tegenover The Mercury News laat een woordvoerster weten dat door de fout de gegevens van meer dan 2 procent van de gebruikers zijn gelekt, wat op meer dan 600.000 gebruikers zou neerkomen. Volgens het bedrijf werd het datalek door een "technische fout" veroorzaakt, maar meer details wil het niet geven. Glassdoor heeft inmiddels excuses gemaakt en alle getroffen gebruikers ingelicht.

Reacties (1)
26-07-2016, 09:10 door Anoniem
ik las "bananensite"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.