image

Smartphones in VS standaard met anti-diefstalsoftware

donderdag 28 juli 2016, 13:48 door Redactie, 5 reacties

De grootste telecombedrijven en smartphonefabrikanten hebben in de Verenigde Staten aangegeven dat nieuwe smartphones die vanaf augustus worden geleverd voortaan standaard over anti-diefstalsoftware beschikken. Gebruikers hebben echter zelf de vrijheid om de software in of uit te schakelen.

Ook zullen de bedrijven tips en tools gaan bieden om gebruikers te onderwijzen. Het gaat dan om informatie over het voorkomen van diefstallen, het beschermen van gegevens en het gebruik van apps om gestolen telefoons te vinden of aanwezige data op afstand te verwijderen. Dat meldt de CTIA, de organisatie die de mobiele industrie in de VS vertegenwoordigt.

Het aanbieden van de anti-diefstalsoftware is onderdeel van de Smartphone Anti-Theft Voluntary Commitment. Hierin staat dat de standaard meegeleverde software in staat moet zijn om op afstand gegevens zoals contacten, e-mails en foto's te wissen. Verder moet het ervoor zorgen dat een ongeautoriseerde gebruiker de telefoon niet kan gebruiken en het toestel niet zonder toestemming van de eigenaar geheractiveerd kan worden. Apple, Google, Microsoft, Motorola, LG, Samsung, HTC en Huawei, alsmede telecomaanbieders AT&T, Sprint, Verizon en T-Mobile doen mee aan het initiatief.

Reacties (5)
28-07-2016, 13:56 door Anoniem
Maar dat kan toch al prima met device wipe functies van zowel Apple, Google als Microsoft?
En is vervolgens blokkeren van IMEI op netwerk niet voldoende?
28-07-2016, 14:21 door Anoniem
HAHAHA, ze hebben nu wettelijk besloten dat een standaard functie in het OS een standaard functie in het OS moet zijn??!!
28-07-2016, 18:17 door Anoniem
Daar zit vast ook een remote unlock functie in, of ben ik nu erg achterdochtig?
28-07-2016, 20:41 door MeowSec
op het werk hebben we een samsung werk telefoon van een gebruiker terug gekregen die had haar eigen google account op de telefoon.

Nu dat ze hem ingeleverd heeft kunnen we er niets meer mee. Een factory reset werkt niet hij blijft vragen om de mail die gelockt is op het device anders kan je er weinig mee doen.

zal vast wel een aantal dingen zijn waarmee je ze eraf kan krijgen. Zoals rooten. Maar het is een bedrijfstelefoon dus dat mag ook niet zomaar qua garantie etc.
29-07-2016, 21:07 door Anoniem
Waarom moet er altijd vanalles 'standaard meegeleverd worden'? Waarom kan ik niet gewoon een telefoon met een kaal OS krijgen en zelf bepalen wat ik wil installeren?
Een werkende 'uninstall' zal wel weer teveel gevraagd zijn...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.