image

Tor Project: we zullen nooit backdoors toevoegen

donderdag 11 augustus 2016, 11:18 door Redactie, 5 reacties

Het Tor Project, de organisatie die het Tor-netwerk onderhoudt waardoor dagelijks miljoenen mensen anoniem kunnen internetten, heeft een "sociaal contract" gepubliceerd waarin het de regels beschrijft waar het zich aan houdt. "Tor is niet alleen software, maar een werk van liefde gemaakt door een internationale gemeenschap van mensen die zich voor mensenrechten inzetten", zegt Alison Macrina van het Tor Project.

Via het sociaal contract willen de ontwikkelaars duidelijk maken waar het Tor Project voor staat. Het gaat in totaal om zes regels, zoals het open en transparant zijn over onderzoek en tools, het bevorderen van mensenrechten door het ontwikkelen van bruikbare anonimiteits- en privacytechnologie en ervoor zorgen dat alle Tor-tools gratis beschikbaar zijn en mogen worden verspreid en aangepast.

Verder zet het Tor Project zich in voor onderwijs. "We zijn niet alleen softwareontwikkelaars, maar ook ambassadeurs voor online vrijheid. We willen dat iedereen in de wereld begrijpt dat hun mensenrechten, met name de rechten op vrijheid van meningsuiting, vrijheid van toegang tot informatie en privacy, bij het gebruik van internet kunnen worden beschermd", aldus het contract.

Verder zegt het Tor Project eerlijk te zijn over de mogelijkheden en beperkingen van Tor en gerelateerde technologieën. "We zullen onze gebruikers nooit opzettelijk misleiden of de mogelijkheden van de tools verkeerd weergeven." Als laatste stelt het sociaal contract dat het Tor Project de gebruikers nooit opzettelijk zal schaden. "Niet alleen zullen we onze best doen om goede code te schrijven, maar we zullen de druk van tegenstanders die onze gebruikers willen schaden weerstaan. We zullen nooit voordeuren en achterdeuren aan onze projecten toevoegen."

Reacties (5)
11-08-2016, 15:30 door Anoniem
ik lees de titel en denk "hoeveel zitten er dan nu al in??"
12-08-2016, 12:34 door Anoniem
Jacob Appelbaum ging via de backdoor.
12-08-2016, 19:42 door MeowSec - Bijgewerkt: 12-08-2016, 19:44
"We zullen onze gebruikers nooit opzettelijk misleiden of de mogelijkheden van de tools verkeerd weergeven." Als laatste stelt het sociaal contract dat het Tor Project de gebruikers nooit opzettelijk zal schaden. "

Het woord opzettelijk.
Dus als iemand iets vind zeggen ze dat het per ongeluk erin is gekomen.
En juist omdat ze het zo hard schreeuwen geloof ik er niets van.
13-08-2016, 13:09 door Anoniem
Ik denk dat het alvast een soort van "sorry" vooraf is.
Als er via hackers op de server met de iso's wordt geknoeid of als er een ernstig lek in zit waardoor je sessie overgenomen kan worden.

Zolang de code te zien is no problem.
Denk echt dat ze van goede wil zijn. Anders waren al heel wat mensen opgepakt die via tor surfen.
14-08-2016, 23:46 door Anoniem
Door MeowSec: "We zullen onze gebruikers nooit opzettelijk misleiden of de mogelijkheden van de tools verkeerd weergeven." Als laatste stelt het sociaal contract dat het Tor Project de gebruikers nooit opzettelijk zal schaden. "

Het woord opzettelijk.
Dus als iemand iets vind zeggen ze dat het per ongeluk erin is gekomen.
En juist omdat ze het zo hard schreeuwen geloof ik er niets van.

Misschien moet je je eerst eens in de materie gaan verdiepen, en dan pas praten, en verdenken van iets wat je totaal niet kan bewijzen. Maar zo te horen weet je dus niet wat open-source is, of je bent niet in staat deze te begrijpen.

Ik zou me schamen om zoiets doms op een forum te zetten.

En dat jij het niet gelooft zegt meer over jouw dan hun.

Tevens heb ik nog nooit iemand horen schreeuwen van de Tor mensen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.