image

EFF: Windows 10 schendt privacy en keuze gebruikers

woensdag 17 augustus 2016, 16:40 door Redactie, 33 reacties

Met Windows 10 heeft Microsoft de keuze en privacy van gebruikers schaamteloos geschonden, zo stelt de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. De EFF heeft de uitrol van de Windows 10 Anniversary Update aangegrepen om de zorgen die het over Windows 10 heeft duidelijk te maken.

"De tactieken die Microsoft gebruikte om gebruikers van oudere Windowsversies naar Windows 10 te laten upgraden gingen van vervelend naar ronduit kwaadaardig", zegt Amul Kalia van de Electronic Frontier Foundation (EFF). Hij wijst naar de pop-ups die gebruikers te zien kregen en lastig waren uit te schakelen. Ook de manier waarop de pop-upmelding werkte was zeer misleidend. In mei was het zo dat als gebruikers op de X klikten om het venster te sluiten Microsoft dat als een bevestiging beschouwde om de upgrade uit te voeren. "Keer op keer, met elke update, koos Microsoft voor dubieuze tactieken om gebruikers software te laten downloaden die veel niet wilden. Wat gebruikers echt wilden leek niet uit te maken", gaat Kalia verder.

Privacy

De EFF hekelt niet alleen de problemen rond de keuze van gebruikers, maar heeft ook kritiek op de "ongekende hoeveelheid gebruiksdata" die Windows 10 verzamelt en naar Microsoft terugstuurt. Het gaat dan bijvoorbeeld om locatiegegevens, tekstinvoer, steminvoer, bezochte websites en andere telemetriegegevens rondom het gebruik van de computer. "Hoewel gebruikers zich voor sommige van deze instellingen kunnen afmelden, is het geen garantie dat de computer niet meer met de servers van Microsoft zal communiceren", stelt Kalia.

Hij noemt de telemetriegegevens die Microsoft ontvangt een groot probleem. De softwaregigant heeft aangegeven de data te anonimiseren, maar heeft niet uitgelegd hoe het dit precies doet. Ook wordt niet duidelijk gemaakt hoe lang deze gegevens bewaard blijven. Microsoft stelt dat de gegevens nodig zijn om systemen van beveiligingsupdates te voorzien, maar dat is volgens Kalia een drogreden, omdat de dataverzameling volgens hem prima kan worden aangepast. "Gebruikers zouden nog steeds van Windows Update gebruik kunnen maken zonder dat zaken als app-gebruik of unieke id's zoals een imei-nummer worden teruggestuurd."

Oplossing

Volgens de EFF moet Microsoft met de billen bloot en erkennen dat het fouten heeft gemaakt. Daarnaast moet het gebruikers een echte keuze bieden om zich voor zaken af te melden, het liefst via één duidelijk scherm. Ook moet Microsoft beveiligingsupdates van systeem-upgrades loskoppelen en de keuze en privacyverwachtingen van gebruikers niet negeren. "Anders krijgt het met verzet te maken in de vorm van individuele rechtszaken en onderzoeken door het Openbaar Ministerie en de overheid", zo waarschuwt Kalia.

Reacties (33)
17-08-2016, 17:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-08-2016, 17:39 door Anoniem
weet iemand een os waar je nog wel veilig privaat gebruik van kan maken. die data slurpers zitten overal helaas. het lijkt steeds erger te worden.
17-08-2016, 17:39 door karma4
Verbaast mij dat er niet naar de legal statements van andere leveranciers Google Apple Facebook (whatsapp) IBM en meer gekeken wordt. Apple heet in zijn legal gedeelte (de juridiscjh onderbouwing) een heel ander verhaal dan wat de marketing zegt. Die is mogelijk slechter dan van ms.
Het enige wat helpt is een consumentenrecht zoals in de eu. Richtlijnen en standaarden waar aan voldaan moet worden met een onafhankelijke toets
17-08-2016, 17:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-08-2016, 18:05 door Anoniem
Microsoft, je kunt het gewoon niet aan, doe de boeken maar dicht en get a life! (or else back to winXP)
17-08-2016, 19:40 door Anoniem
Door Ageless: Ik heb Skype er vandaag al afgedonderd, gewoon vanwege de nieuwe privacy agreement die per 1 september in werking gaat.
(https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=521839)

Microsoft collects data to operate effectively and provide you the best experiences with our products. You provide some of this data directly, such as when you create a Microsoft account, submit a search query to Bing, speak a voice command to Cortana, upload a document to OneDrive, purchase an MSDN subscription, sign up for Office 365, or contact us for support. We get some of it by recording how you interact with our products by, for example, using technologies like cookies, and receiving error reports or usage data from software running on your device. We also obtain data from third parties.

(en https://www.microsoft.com/en-us/servicesagreement/faq.aspx)
Does Microsoft share my information with anyone?

Yes, we do share your information in certain cases. We’ve detailed when we share data in the Microsoft Privacy Statement. Broadly, we share your personal data with your consent or as necessary to complete any transaction or provide any service you have requested or authorized. We also share data with Microsoft-controlled affiliates and subsidiaries; with vendors working on our behalf; when required by law or to respond to legal process; to protect our customers; to protect lives; to maintain the security of our services; and to protect the rights or property of Microsoft.


Gaat nog een uitdaging worden vanaf oktober om alle telemetrie in Windows 7 weer uit te schakelen. Maar echt hoor, het beste OS van de eeuw. Yuch.

Leuk voor jouw, maar daar ligt Skype echt niet wakker van.
Ze te proeven ben je een Windows gebruikers, dus een boel weten ze toch al van jouw, en met wie je chat of hebt gechat.
Je profiel en metadata hebben ze al. Dat je het nu niet meer gaat gebruiken daar ligt NIEMAND van wakker. Je berijkt er ook helemaal niks mee. Op het moment dat je Pidgin zou gaan gebruiken hebben je meeste chatvrienden toch Skype en willen niet switchen want ze snappen het niet, of vinden het onzin.

Wil je ook maar iets veranderen stap dan over naar Linux, en probeer dit verhaal eens te verspreiden waarom het beter zou zijn. Installeer dan met de hele bups Pidgin, en je bent veel beter af.
Enkel Skype van een Windows O.S. af knikkeren is water naar de zee dragen.

Maar het probleem is zodra je maar iets roept over een Linux variant dat de Windows groep dan weer in opstand komt.
Maar eigenlijk zou jij je daar niks van aan moeten trekken, en op aan oudere PC eens een linux distro gaan proberen.
Of download eens Linux Mint of PCLinuxOS, en draai die eens vanaf een Live CD in het begin.

Vind je dat al leuk, neem dan een twee oude PC, installeer het daarop, en ga vervolgens hier eens mee online.
Na verloop van tijd (en wat spelen ermee) zie je in "dat had ik veel eerder moeten doen'

Maar zoals altijd is linux ook niet alles, en drivers zijn een probleem of wat er zoal niet aan fout is.
Ik heb sinds het verlaten van Windows al op bijna een 40 tal oude en nieuwe PC's uit hobbie verschillende Linuxen op geinstalleerd. En een heel klein percentage gaat niet echt goed, maar is kwa tijd nog steeds veel minder werk als bijv.
Windows.

Goed, probeer het gewoon uit!!!!
Ook bij een probleem met bijv. Linux Mint kun je naar hun Nederlandse site gaan, of hun online chat.
https://forums.linuxmint.com/viewforum.php?f=67?f=67
Super simpel. En zo heel moeilijk is het ook niet.

De oplossing is simpel, je wil iets berijken, kwa privacy, en je wilt meer een open-source iets.
Linux voldoet hier aan, en de keuze is aan jouw of je eens een Live CD wil testen (of installeren) of niet.
En grote kans dat je later zegt wauw dat viel allemaal best mee. Nu mijn vrienden nog.. ook dat is aan jouw.

Ik neem dat je een iso bestand kan branden, en je bios in te stellen op boot van CD/DVD of usb stick.
Zoniet, genoeg mensen die je heel graag op weg helpen.

https://linuxmint.com/download.php

Ik dwing niemand, maak je enkel atent op wat je kan doen.
17-08-2016, 19:41 door Anoniem

Gaat nog een uitdaging worden vanaf oktober om alle telemetrie in Windows 7 weer uit te schakelen. Maar echt hoor, het beste OS van de eeuw. Yuch.

Na de nieuwe manier van update die ze hebben aangekondigd heb ik gisteren een upgrade gedaan naar Opensuse.
17-08-2016, 19:49 door [Account Verwijderd]
Waarom er hier in de reacties vergeleken moet worden met een 'ander besturingssysteem' ontgaat me volledig, maar vooruit met de geit; doe ik ook een duit in het zakje:

Met dat 'andere besturingssysteem', Apple, heb ik tot op heden nog niet meegemaakt dat zij me ooit op een doortrapte achterbakse wijze met (nieuwe) software trachtten op te zadelen.
Microsoft daarentegen heeft onuitwisbaar (miljoenen getuigen!) àlle zeilen bijgezet om dat vanaf - bij benadering september 2015 tot en met juli 2016 - wèl te doen.

Microsoft heeft voor mij als WindowsTEN PusherMAN althans duidelijk laten zien hoe vals hun tanden kunnen zijn als het op agressieve marketing methodes aankomt Dat is een imago dat lang aan hun zal blijven kleven... Terecht!

Ten laatste maar niet ten minste:
Uitstekend dat de EFF de marketing rond W10 aan de kaak stelt en hun bezwaren kenbaar maakt bij Microsoft.

Epiloog:

Als een van beide producenten het ooit voor elkaar krijgt om èèn van tot nu door mij gebruikte besturingssystemen, W8.1 èn of MacOSX10.9 te upgraden zonder mijn toestemming is de veroorzaker voor mij definitief EXIT.
17-08-2016, 20:22 door Anoniem
Door Ageless: Ik heb Skype er vandaag al afgedonderd, gewoon vanwege de nieuwe privacy agreement die per 1 september in werking gaat.
(https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=521839)

Microsoft collects data to operate effectively and provide you the best experiences with our products. You provide some of this data directly, such as when you create a Microsoft account, submit a search query to Bing, speak a voice command to Cortana, upload a document to OneDrive, purchase an MSDN subscription, sign up for Office 365, or contact us for support. We get some of it by recording how you interact with our products by, for example, using technologies like cookies, and receiving error reports or usage data from software running on your device. We also obtain data from third parties.

(en https://www.microsoft.com/en-us/servicesagreement/faq.aspx)
Does Microsoft share my information with anyone?

Yes, we do share your information in certain cases. We’ve detailed when we share data in the Microsoft Privacy Statement. Broadly, we share your personal data with your consent or as necessary to complete any transaction or provide any service you have requested or authorized. We also share data with Microsoft-controlled affiliates and subsidiaries; with vendors working on our behalf; when required by law or to respond to legal process; to protect our customers; to protect lives; to maintain the security of our services; and to protect the rights or property of Microsoft.


Gaat nog een uitdaging worden vanaf oktober om alle telemetrie in Windows 7 weer uit te schakelen. Maar echt hoor, het beste OS van de eeuw. Yuch.

Ah, en je gaat vanaf nu dus ook nooit meer Internet surfen, laat staan iets op het Internet kopen? Of een spel spelen? Of ook maar iets downloaden? Want bij al die acties gaat jouw IP-adres en nog veel meer naar die andere partij. Microsoft (en de andere grote partijen) schrijven dat tegenwoordig op in hun privacy-statements, maar dezelfde principes gaan overal op.

Natuurlijk moet er kritisch worden gekeken naar wie/wat verzamelt, maar we moeten als Internet-gebruiker wel reeel blijven. Voor niks gaat de zon op, en zonder op zijn minst al je IP-adres te delen is er geen communicatie mogelijk.
17-08-2016, 21:40 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 17-08-2016, 21:41
Door Ageless: Ik heb Skype er vandaag al afgedonderd, gewoon vanwege de nieuwe privacy agreement die per 1 september in werking gaat.
(https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=521839)

Microsoft collects data to operate effectively and provide you the best experiences with our products. You provide some of this data directly, such as when you create a Microsoft account, submit a search query to Bing, speak a voice command to Cortana, upload a document to OneDrive, purchase an MSDN subscription, sign up for Office 365, or contact us for support. We get some of it by recording how you interact with our products by, for example, using technologies like cookies, and receiving error reports or usage data from software running on your device. We also obtain data from third parties.

(en https://www.microsoft.com/en-us/servicesagreement/faq.aspx)
Does Microsoft share my information with anyone?

Yes, we do share your information in certain cases. We’ve detailed when we share data in the Microsoft Privacy Statement. Broadly, we share your personal data with your consent or as necessary to complete any transaction or provide any service you have requested or authorized. We also share data with Microsoft-controlled affiliates and subsidiaries; with vendors working on our behalf; when required by law or to respond to legal process; to protect our customers; to protect lives; to maintain the security of our services; and to protect the rights or property of Microsoft.


Gaat nog een uitdaging worden vanaf oktober om alle telemetrie in Windows 7 weer uit te schakelen. Maar echt hoor, het beste OS van de eeuw. Yuch.

Met die clausule over data delen is niks mis hoor. In general moet er een consent zijn. Behalve bij juridische machtiging en leveranciers van Microsoft. Dat doet elk bedrijf en bedrijven in NL doen dat ook aan de hand van bewerkersovereenkomsten.

Jouw werkgever deelt op dezelfde manier ook gegevens met derden. Denk hierbij aan je loonverwerking en vaak ook HR zaken. En laat vast ook audits doen tbv verbeteren veiligheid waarbij jouw gegevens(deels) gebruikt hebben.

Het verzamelen van gegevens is iets anders dan het delen ervan.
17-08-2016, 22:47 door Anoniem
En daar begint het. Nog niet zo lang geleden werd ik verketterd omdat ik een voorspelling deed m.b.t. Windows 10 en waar Microsoft naartoe wilt, maar wat blijkt nu? Mijn voorspelling is WEER juist gebleken.

Wat ben ik toch blij dat ik me jaren geleden al los heb gemaakt van de afhankelijkheid van Windows.
17-08-2016, 22:59 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 18-08-2016, 07:55
17-08-2016, laatst bijgewerkt om 21:41 door [Account Verwijderd]: [...]
Het verzamelen van gegevens is iets anders dan het delen ervan.
De consequentie van al dat verzamelen is, wellicht onbedoeld maar in de praktijk vaak niet te voorkomen, dat van heel veel mensen hun vertouwelijke gegevens ondertussen onherstelbaar op straat liggen - zonder dat daar rechtvaardige repercussies tegenover staan.

Zelfs bij een ooit klantgerichte club als xs4all zegt excuus-truus Niels Huijbregts, verstopt in een blog [1] die bijna niemand leest, dat het prima is om jou te bespioneren, want als je zo wereldvreemd bent dat je dat niet wilt, kun je toch opt-outen?

Flikker toch op.

Aanvulling 18-08-2016, 07:55: die laatste regel "Flikker toch op" is niet gericht aan @teusink, maar aan datagraaiers die menen het recht te hebben om dit te doen (zonder opt-in), vooral als ze achteraf roepen dat je kunt "opt-outen" en helemaal als dat nagenoeg ondoenlijk blijkt zoals bij Microsoft. Misselijkmakend gewoon.

[1] https://blog.xs4all.nl/aanpassingen-aan-onze-privacyverklaring/
17-08-2016, 23:00 door Anoniem
Tijd voor wat class action.
MS kan het geen drol schelen. Die hopen dat hun UWP dingetje tractie krijgt zodat ze hun mobiele en IoT platformen kunnen levensvatbaar kunnen maken. Ook hopen ze relevant te blijven en een graantje mee te pikken van de wijze waarop mobiele platformen hun apps monetizen via advertenties.
17-08-2016, 23:05 door Anoniem
Door Anoniem: weet iemand een os waar je nog wel veilig privaat gebruik van kan maken. die data slurpers zitten overal helaas. het lijkt steeds erger te worden.
Probeer eens Deepin 15. Een alternatief voor Windows 10. http://langleveeuropa.nl/2016/08/een-alternatief-voor-windows-10-deepin-linux-15-2/#more-34220
17-08-2016, 23:54 door Anoniem
Niet delen bestaat niet
Door Erik van Straten:
17-08-2016, laatst bijgewerkt om 21:41 door [Account Verwijderd]: [...]
Het verzamelen van gegevens is iets anders dan het delen ervan.
De consequentie van al dat verzamelen is, wellicht onbedoeld maar in de praktijk vaak niet te voorkomen, dat van heel veel mensen hun vertouwelijke gegevens ondertussen onherstelbaar op straat liggen - zonder dat daar rechtvaardige repercussies tegenover staan.

Zelfs bij een ooit klantgerichte club als xs4all zegt excuus-truus Niels Huijbregts, verstopt in een blog [1] die bijna niemand leest, dat het prima is om jou te bespioneren, want als je zo wereldvreemd bent dat je dat niet wilt, kun je toch opt-outen?

Flicker toch op.

[1] https://blog.xs4all.nl/aanpassingen-aan-onze-privacyverklaring/

Niet Anoniem
blog.xs4all.nl/aanpassingen-aan-onze-privacyverklaring/

Anoniem of niet?

In de vorige versie stond dat analyses en rapportages die we maken, anoniem zijn.
Dat blijkt niet helemaal te kloppen: strikt genomen zijn rapportages pas echt anoniem wanneer de brongegevens waarop ze zijn gebaseerd, zijn vernietigd.
Zolang de gegevens nog bestaan, is een rapportage dus nooit helemaal anoniem.
Daarom hebben we de tekst op verschillende plekken aangepast.
Aan de rapportages zelf verandert niks: daarin staat nog steeds informatie op geaggregeerd niveau (dus alle klanten bij elkaar opgeteld).
Geen informatie op individueel niveau.
Niet anoniem en met de extra ingekochte persoonsgegevens van en over klanten dus een extra interessante rijke bron voor data opvragende overheden.

Ik herhaal: met de extra ingekochte persoonsgegevens van en over klanten dus een extra interessante rijke bron voor data opvragende overheden.

Wat je niet hebt kan je niet weggeven.

Helaas heeft Xs4all meer aan gegevens dan iemand die van privacy houdt lief is, ze koopt ze gewoon bij anderen in!
Hoeveel data xs4all van klanten heeft is niet bekend.
Hoe lang ze die bewaart ook niet.
Wat ze verplicht deelt evenmin.

Het voorbeeld van Erik ging over een provider.
Nog vergaander is het als het Os waar je mee werkt dagelijks de data onder je digitale voeten wegkaapt voor eigen gebruik.

Terecht dat EFF dat aan de kaak stelt.
18-08-2016, 01:52 door Anoniem
Zelfs bij een ooit klantgerichte club als xs4all zegt [..] Niels Huijbregts, verstopt in een blog [1] die bijna niemand leest, dat het prima is om jou te bespioneren, want als je zo wereldvreemd bent dat je dat niet wilt, kun je toch opt-outen?

Er staat letterlijk "Als u niet wilt dat uw gegevens op deze manier gebruikt worden, dan kunt u op mijn.xs4all.nl bezwaar maken tegen het gebruik van uw gegevens voor marketinganalyses."

Bezwaar maken zegt helemaal niets over de actie die dan wordt ondernomen. Misschien blijven de gegevens gebruikt worden voor marketinganalyses.

Stel dat de gegevens inderdaad niet meer worden gebruikt voor marketinganalyses. Dat betekent niet dat de gegevens niet worden verzameld. Waarschijnlijk gaat dat gewoon door.

De kans is ook groot dat de gegevens voor andere doeleinden wel gebruikt worden. Voor de afdeling abuse, voor politie en justitie, voor de AIVD, er zijn talloze andere doelen te verzinnen.

Een wassen neus dus. Zeker geen opt out van het verzamelen van gegevens.
18-08-2016, 08:35 door Anoniem
Door Anoniem: weet iemand een os waar je nog wel veilig privaat gebruik van kan maken. die data slurpers zitten overal helaas. het lijkt steeds erger te worden.

Linux Ubuntu, werkt perfect, ik mis niks t.o.v. Windows
18-08-2016, 09:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-08-2016, 09:21 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 18-08-2016, 09:31
[Verwijderd]
18-08-2016, 09:43 door Anoniem
Het is een verloren strijd.

Installeer een OS + software naar keuze en verbreek de verbinding met het internet.
Gebruik een USB-stick met Live Linux Mint voor het internet en ga er vanuit dat:

Alles wat met een computer, verbonden met het internet, wordt gedaan en alles waartoe de computer toegang heeft kan worden gezien en misbruikt en handel daar naar.

Doe "gevoelige" zaken (liever niet maar als het toch moet) direct na het opstarten van Live Linux Mint.
18-08-2016, 09:49 door Anoniem
Ik heb Skype er vandaag al afgedonderd, gewoon vanwege de nieuwe privacy agreement die per 1 september in werking gaat.
Goed voorbeeld moeten wij allemaal doen, en liefst met win10 dan draait M$ zo bij met zijn data graaien.
18-08-2016, 11:24 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 18-08-2016, 11:24
[Verwijderd]
18-08-2016, 11:30 door Anoniem
Door Anoniem: En daar begint het. Nog niet zo lang geleden werd ik verketterd omdat ik een voorspelling deed m.b.t. Windows 10 en waar Microsoft naartoe wilt, maar wat blijkt nu? Mijn voorspelling is WEER juist gebleken.

Wat ben ik toch blij dat ik me jaren geleden al los heb gemaakt van de afhankelijkheid van Windows.

Ook los van Google? En WhatsApp? En Apple? En elke andere willekeurige dienst op het Internet?

Wat een vrijheid.
18-08-2016, 11:32 door Anoniem
Wonderlijk om te zien hoe vaak geprobeerd wordt om mensen met terechte privacy-bedenkingen te vertellen dat ze "dan maar niet meer op internet moeten gaan want het is nu eenmaal zo, en het is niet anders en andere bedrijven doen het ook, maar dan nog erger".

Wat denken deze mensen te bereiken behalve het publiek tentoonspreiden van hun eigen totale onbenul?
18-08-2016, 11:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-08-2016, 12:32 door Anoniem
Het is heel duidelijk geworden dat de doelstellingen van Microsoft totaal niet meer in lijn liggen met die van zijn gebruikers. De enige reden waarom mensen het nog (willen) gebruiken is gewenning. En zelfs dat is geen zekerheid meer aangezien sommige mensen zich dusdanig benadeeld voelen, dat zij een overstap hebben gedaan of overwegen.
Een kat in het nauw maakt rare sprongen, lijkt in het geval van Microsoft te duiden op een mogelijke angst voor marginalisering van het bedrijf in zijn geheel. Op mobiel hebben ze de boot finaal gemist, in het budget segment zijn Chromebooks in opkomt, in het premium segment doet Apple goede zaken en het middensegment lijkt bijna niet meer te bestaan, of slechts hele dunne marges te kennen. Veel mensen (ik incluis) gebruiken alleen nog Microsoft producten op het werk, puur omdat het moet.
En in zo'n wereld flikt Microsoft dat waar ze hiervan beschuldigd worden. Dan moet je in mijn ogen best in paniek zijn als bedrijf.
18-08-2016, 13:07 door Anoniem
Door Muria:
Door Anoniem: Het is een verloren strijd.

Installeer een OS + software naar keuze en verbreek de verbinding met het internet.
Gebruik een USB-stick met Live Linux Mint voor het internet en ga er vanuit dat:

Alles wat met een computer, verbonden met het internet, wordt gedaan en alles waartoe de computer toegang heeft kan worden gezien en misbruikt en handel daar naar.

Doe "gevoelige" zaken (liever niet maar als het toch moet) direct na het opstarten van Live Linux Mint.

Als je die weg gaat bewandelen dan vervang s.v.p. Live Linux Mint door Linux Tails. Dat is daar namelijk specifiek op gemaakt.

https://tails.boum.org/

Helemaal waar,
-----------------
maar persoonlijk doe ik bijna alles met Live Linux Mint zoals portable software bedoeld voor Windows draaien.
Op een eenvoudige en snelle manier is "Wine" (in een paar seconde ook zonder internet) te activeren.
Voor (gevoelige) zaken gebruik ik een (portable) Tor-browser.

Toegegeven het is allemaal erg ongebruikelijk maar ik vind het leuk om gewoon eens wat anders te proberen.
Tot mijn eigen verbazing kan ik alles wat ik onder Windows deed nu ook onder Live Linux Mint doen.
18-08-2016, 14:02 door Anoniem
Door Muria:
Door Anoniem:
Ik heb Skype er vandaag al afgedonderd, gewoon vanwege de nieuwe privacy agreement die per 1 september in werking gaat.
Goed voorbeeld moeten wij allemaal doen, en liefst met win10 dan draait M$ zo bij met zijn data graaien.

Allemaal naar Tox!

https://tox.chat/

A New Kind of Instant Messaging
Whether it's corporations or governments, digital surveillance today is widespread. Tox is easy-to-use software that connects you with friends and family without anyone else listening in. While other big-name services require you to pay for features, Tox is completely free and comes without advertising — forever.
Leuk, voeg me maar toe https://0bin.net/paste/2UoO+bhZJ4ebPvsb#mwt5t3ENFmHiGLyXOVFdoTLnWF8zAKHJI1qny9yb2+8
Heb hier ook een account, maar doe het anoniem.
18-08-2016, 21:24 door Erik van Straten
18-08-2016, 11:35 door Muria: [...]
Allemaal naar Tox!

https://tox.chat/ [...]
While other big-name services require you to pay for features, Tox is completely free and comes without advertising — forever.
Too good to be true
18-08-2016, 22:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-08-2016, 04:52 door Anoniem
How to: Turn Off Telemetry in Windows 7, 8, and Windows 10

http://windowsitpro.com/windows-10/how-turn-telemetry-windows-7-8-and-windows-10

Misschien omzeilen ze het ergens wel weer die van M$ geen idee van.

Op een test pc hier staat Win10 die voor het grootste deel naar mijn eigen 'zin' gezet heb, ver alles uitgezet in de instellingen (privacy) dat zomaar op zijn eigen houtje het net op kon.

En dan heb je daar een update/upgrade die ze aanboden en als belangrijk aangaven.

Doe die NIET als je uw pc een beetje naar uw eigen willetje gezet had want die update zet gewoon alles terug zoals zij het willen.

Ook de Windows 7/8 gebruikers kennen dit 'probleem' met de laatste update KB3179573 die ook van alles zal veranderen.

Die haalde ik op een test pc met Win 7 pro op even binnen en ik merkte na de installatie dat ik mijn knop om het geluid aan te passen op een Sidewinder X6 klavier niet meer kon gebruiken, het geluid stond ook veel te hard. (kon je aanpassen maar toch)

Dus de software voor sidewinder X6 gedownload maar bij de installatie merkte het programma op dat er al een nieuwere versie geïnstalleerd was (die van de update/grade) dus dat lukte nog steeds niet.

Uiteindelijk gooide ik er de KB3179573 af en alles werkte na een reboot terug zoals voordien.

Zo zie je maar ...

p.s.

Mocht men CCleaner installeren op Win10 dan is het even opletten in bepaalde gevallen want die duwt zo Google Chrome in uw nek.

Die CCleaner is nog steeds niet in staat om er de rommel van 'Edge' af te halen.

Daar ik er geen gebruik van maak zou ik volgende willen verwijderen uit Win 10 dan weer:

Edge, Cortana, OneNote, Onedrive en nog enkele andere maar die blijken serieus ingebakken te zijn.
20-08-2016, 13:25 door Anoniem
Ik heb een account op safe-mail.eu welke een eigen xmpp omgeving onderhoudt. Inloggen met je safe-mail account, buddies toevoegen, connectie encrypten en chatten maar. Bieden zelfs VOIP aan.

Het bedrijf achter safe-mail (The Privacy Group) doet goede zaken lately.
07-11-2016, 08:08 door Anoniem
Door Anoniem: weet iemand een os waar je nog wel veilig privaat gebruik van kan maken. die data slurpers zitten overal helaas. het lijkt steeds erger te worden.

Gewoon lekker Linux Mint gebruiken. Werkt super!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.