image

Rus in VS veroordeeld wegens diefstal creditcardgegevens

vrijdag 26 augustus 2016, 10:43 door Redactie, 0 reacties

Een 32-jarige Russische man is in de Verenigde Staten veroordeeld wegens het hacken van de kassasystemen van allerlei winkelketens waarbij grote hoeveelheden creditcardgegevens werden buitgemaakt. De man installeerde volgens de aanklacht tussen oktober 2009 en oktober 2013 op allerlei kassasystemen malware die creditcardgegevens van klanten die afrekenden opsloeg en doorstuurde.

De doorgestuurde creditcardgegevens werden vervolgens op verschillende websites voor criminelen doorverkocht. Met de gestolen creditcarddata werd uiteindelijk voor meer dan 169 miljoen dollar gefraudeerd. Meer dan 3700 banken en financiële instellingen zouden hierdoor schade hebben opgelopen, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie in een aankondiging.

De Russische man, zoon van een Russisch parlementslid, werd in 2014 door de Secret Service op de Malediven aangehouden, wat voor kritiek van Rusland zorgde. Volgens de Russische autoriteiten was er sprake van ontvoering. De Malediven ontkenden dit echter. Wat voor straf de Rus te wachten staat is nog onbekend. De rechter wijst op 2 december vonnis.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.