image

Bits of Freedom vraagt om nominaties voor Big Brother Awards

donderdag 8 september 2016, 09:25 door Redactie, 8 reacties

Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom heeft de oproep herhaald om nominaties voor de komende Big Brother Awards in te zenden. Burgers kunnen personen, bedrijven of overheden die de privacy op grote schaal hebben geschonden voor een Big Brother Award nomineren.

"Op tv, in de krant, in je online nieuwsfeed - voortdurend horen we over mensen, bedrijven en overheden die het niet zo nauw nemen met privacy", zegt Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom. "Eens per jaar staan we daarom stil bij de ergste privacyschenders om aan de hand daarvan te zien hoe het gesteld is met ons grondrecht. Tegelijkertijd laten we zien wat je zelf zoal kunt doen."

Nominaties kunnen tot 16 oktober worden ingezonden. Hierna kan het publiek op de drie kandidaten stemmen die het vaakst genomineerd zijn. Naast de publieksprijs zal er ook een expertprijs voor de grootste privacyschender van Nederland worden uitgereikt. Op 14 november 2016 wordt tijdens het prijzengala in de Stadsschouwburg Amsterdam bekend gemaakt welke 'winnaars' dit jaar een award in ontvangst mogen nemen.

De Big Brother Awards worden jaarlijks georganiseerd door Bits of Freedom. Het doel van de awards is om aandacht te vragen voor de staat van privacy in Nederland. Vorig jaar mochten minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en de korpschef van de Nationale Politie een award mee naar huis nemen.

Reacties (8)
08-09-2016, 10:29 door Anoniem
Huib Lubbers van Citytraffic(wifi tracker).
08-09-2016, 16:48 door Anoniem
Rita Verdonk met haar bedrijf CV-ok.nl
08-09-2016, 19:59 door Anoniem
Door Anoniem: Rita Verdonk met haar bedrijf CV-ok.nl
Je bedoelt te zeggen dat oplichters met valse CV's overal mogen binnenkomen, daar schade veroorzaken, alleen maar omdat jij privacy belangrijker vindt?
08-09-2016, 20:02 door Anoniem
Voor mijn gevoel is de nominatie voor de publieksprijs altijd voor een groep die niet alleen zwaar tegen privacy is, maar bovendien er voortdurend met gestrekt been ingaat om de tegenpartij te verketteren. Zo heb ik ooit een partij genomineerd waarvan de huidige lijsttrekker het presteerde om (over DNA databank) te zeggen dat iedereen het een burgerplicht vond, behalve degenen die iets te verbergen hebben. M.a.w., naar groepen die legitieme of gevoelsmatige redenen hebben luisteren we pas weer nadat we ze met even zoveel woorden criminelen genoemd hebben. En dat was niet het enige incident.

Iemand goede kandidaten in dat straatje voor dit jaar? Misschien gemeente Amsterdam, die het presteren om een gerechtelijke uitspraak naast zich neer te leggen over kentekenparkeren...
08-09-2016, 21:11 door Anoniem
CV-OK of personeel screening met vooraf goedkeuring van de persoon in kwestie heb ik geen moeite mee. Die wifi trackers wel, zeker na die domme uitspraken van Huib Lubbers.

Weg met Citytraffic!
10-09-2016, 09:29 door Anoniem
vd sTEUR
ano sim verbieden en daarbij als braaf / blind ... belgie/duitsland/frankrijk volgt
15-09-2016, 07:05 door Anoniem
Wat denken we ervan om de gehele 2e kamer te nomineren? Daar zit het echte kwaad van deze samenleving want deze nemen de draak wetten aan die door ministers en ander corrupt tuig worden ingediend. Deze zogenaamde volksvertegenwoordiging zou juist moeten waken over de belangen van de burgers maar deze zijn eerder bezig voor het eigen belang naast het partij belang. De nazi's zouden er jaloers op geweest zijn over zoveel eensgezindheid om alle rechten van burgers om zeep te helpen.
19-09-2016, 10:59 door Anoniem
Niet de hele Tweede Kamer, want dan stem je ook de mensen weg die het met jou eens zijn. Het mooie aan de Tweede Kamer is juist dat er heel veel verschillende standpunten over dit onderwerp gedeeld worden!

Wanneer we die verschillende standpunten gaan ontleden, dan zien we dat met name VVD (met veiligheid een medische gegevens), het CDA en ChristenUnie (veiligheid) denken dat we een betere wereld creëren als we alles en iedereen blijven volgen.

Opvallend is, dat de partijen die altijd de grootste moeite hadden met de politieke dictaturen in het Oostblok, nu zelf een politieke dictatuur in het "Vrije Westen" willen creëren uit angst dat ze de macht kwijt raken!
Het doet er niet toe onder welke politieke ideologische vlag een regering de macht onder controle wil houden, de uitwerking is hetzelfde: mensen zullen zich gaan verzetten totdat de situatie onhoudbaar wordt en in elkaar stort.

Google, Apple, Microsoft, Facebook hebben hun langste tijd gehad, Het zijn bedrijven die de macht grijpen. Nu de zakken gevuld zijn is de stress te groot en vallen ze terug. De nieuwe spelers op de markt staan al te popelen om met onze gegevens geld te verdienen. De volgende grootmachten zullen uit China en Zuid Korea komen, want de leuke speeltjes waar ze ons mee verleiden, komen voor het merendeel uit die landen. Je hoeft alleen maar in te loggen met je E-mailadres en je wachtwoord, zodat de dataservers weten in welk mapje ze de data moeten verzamelen.

Facebook, Google, Badoo, WhatsApp, Twitter, Microsoft, Apple, Samsung, Sony en ga zo maar door, ze zijn stuk voor stuk even erg!
Mijn keuze voor dit jaar gaat dan ook naar WhatsApp, dat snel de zakken heeft gevuld en nu de privacy helemaal laat varen door onderdeel te worden van het Facebook imperium!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.